“Merj álmodni, s meglásd, valóságban fogod élni álmaid!”

 

Budai SaroltaViczán Ágota (V.Á.):  Vasárnap este 18:30 – esti beszélgetés egy pesti bevásárló központban. Szinte üres minden, de Saci körül izzik a levegő, egy mosolygós energia bomba. Az első kérdésem hozzád is az, hogy honnan indultál?

Budai Sarolta (B.S.):  Regölyből, Tolna megyéből származom. ɉrettségi után jöttem fel Budapestre, vendéglátást tanultam. De már a középiskolás éveim alatt álmodtam arról, hogy egyszer lakberendező leszek, így amikor az anyagi lehetőségeim is megengedték, beiratkoztam a Jovenker Oktatási Stúdióba, ahol 2 év múlva sikeres vizsgát tettem. Jöttek az izgalmas feladatok és vizsgák, még most is lelkesedve gondolok ezekre az évekre. Aztán mindenhol próbálkoztam gyakorlatra szert tenni. Például tapasztalatszerzés miatt, jelentkeztem a szivesség.net web oldalon, ahol felajánlottam lakberendezői segítségemet. Innen is voltak érdekes tapasztalataim. Ez idő alatt kezdtem el dolgozni az újpesti Capri Pizzériában, ahol egy nap rám talált a szerencse. A főnököm szerette volna megnyitni a Capri Pizzéria testvér éttermét, a “Capri Pizzéria és Kávézó Budát”, aminek tervezési munkálataihoz felkért egy szakembert, hogy tervezze meg az éttermet. Egy idő után kiderült, hogy nem készültek el a tervek, nem készítették el a rajzokat. Ágy éjt nappallá téve készítettem egy koncepció tervet és egy napon bemutattam a főnökömnek. Az első csodálkozás után, tüzetesen tanulmányozni kezdte a rajzokat, majd elégedett mosollyal megbízott a pizzéria tervezésével. Ez fantasztikus érzés volt, repültem a boldogságtól.

 

V.Á. Ez tehát az első megvalósult munkád?

B.S. Igen, csodás érzés látni, ahogy megvalósulnak a terveid. Még a lámpákat is én készítettem el. Egy egyszerű Ikeás lámpát vásároltunk, amire élfóliával csíkokat ragasztottam, így most visszaköszönnek az olasz tésztacsodák ezeken a lámpákon! ɉs a pizzéria tervezéssel párhuzamosan egy legénylakást is megtervezhettem. Ez a munka is elvarázsolt, imádok alkotni!

 

V.Á. Aztán jött a LOSZ pályázata (az Év pályakezdő lakberendezője):

B.S. Igen, az interneten találtam rá a felhívásra és azt gondoltam magamban, hogy ezt nekem meg kell csinálnom! Azonnal felhívtam a szüleimet és karácsonyi ajándékként kértem, hogy fizessék be nekem a nevezési díjat. ɉdesanyám meglepetten, de örömmel segített. Nagyon szerettem volna megnyerni, hogy megháláljam és büszkék legyenek rám. …hát sikerült is, nagyon boldog voltam. ɉdesanyám egyébként is a példaképem, még most is tanul, dolgozik, jó ɉdesanya! A kedvesem is mindenben támogatott, örült a sikeremnek – köszönöm neki! Külön melegséggel töltik el a szívemet Bálint Imre úr szavai, amit a pályamunkámhoz írt. Az is csuda jó érzés volt, hogy egy évvel ezelőtt még én jártam körbe a Construmát anyagot gyűjtve, a következő évben pedig ott álltam a kiállítók között. Egyszóval jól döntöttem, hogy pályáztam.

 

V.Á. Na most ezek után nehéz bármit is kérdezni, de még van amire kíváncsi vagyok. Melyik stílusban szeretsz igazán tervezni?

B.S. Mindenevő vagyok, bármely stílusban megtalálom a szívemhez közel álló darabokat, motívumokat. Amit nem szeretek az a giccs. …és ami nagyon közel áll a szívemhez, az a természetes anyagok használata. A fa, a háncs, a növények, egy kis darabka Föld.

 

V.Á. Hova tovább? Mi az, ami most lelkesít?

B.S. Most pénzügyet és számvitelt tanulok, mert az eszem ezt diktálja, de a szívem vissza-visszahúz, így a lakberendezést sem szeretném hanyagolni.

 

V.Á. Nem is szabad, hiszen sikeres vagy!

B.S. Igen tudom, addig is átrendezem még a lakásomat hetente, kéthetente egyszer… :o) …és persze továbbra is nagyon szívesen adok tanácsot, segítek minden lakberendezési kérdésben. Végül szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, akik megtiszteltek bizalmukkal és rám szavaztak!

 

Budai Sarolta elérhetőségei:

E-mail: bskinteriordesign@gmail.com
Mobil: +36 30 465 6099

 

Budai Sarolta

« A 10 »