A „Megvalósult álom” pályázati kiírás kiegészítése

 

 

1. A pályázat leadása, határideje:
2017. április 24. 16.00 óráig (hétfő) LOSZ iroda
(MaxCity Áruház, 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a, II. emelet 219. üzlet.)

 

2. Pályázati feltételek:
Pályázhatnak továbbá mindazok, akik igazolhatóan 2013. szeptember 1. és 2016. szeptember 1. közötti időszakban indított lakberendező (OKJ 52 211 02) képzéshez hasonló tartalmú oktatásban vettek részt és ezt a képzőintézmény által kibocsájtott tanulmányi igazolással, vagy modulzáró igazolásokkal igazolni tudják.

 

 *

 

Az ARCHLine.XP belsőépítészeti program ingyenesen használható a pályázati anyag elkészítéséhez. Részletek ITT

 

 

“Megvalósult álom”

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Budapest I. kerületében épülő társasház 2. emeletén található II/12. jelű lakás belsőépítészeti terveinek elkészítése a kiírásban szereplő szempontok alapján.

 

 

1. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

 

1.1. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA, LEBONYOLÍTÓJA

Az OTP Lakástakarék, az Apeker Kft. és a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázatot hirdet építészek, belsőépítészek, lakberendezők és enteriőrtervezők számára.

 

1.2. A PÁLYÁZAT TÁRGYA

Budapest I. kerületében épülő társasház 2. emeletén található II/12. jelű, 99.82 m² + 10.69 m² loggia alapterületű lakás belsőépítészeti terveinek elkészítése.

 

1.3. A PÁLYÁZAT CÉLJA

Budapest I. kerületének vízivárosi részén, a Budai Vár északi szélének közvetlen közelében egy igényes társasház építése kezdődik 2017 elején, melyet Kajdócsi Jenő építész tervezett.

 

Az elkészült tervek alapján a csendes, nyugodt környezetben elhelyezkedő, kiváló adottságokkal rendelkező ingatlanon építendő társasház architektúrája jól illeszkedik majd a környező épületek építészeti arculatához, amelyben az elképzelt lakásméretek és lakásösszetétel, valamint a lakásokhoz tartozó parkoló szükséglet alapján 21 db lakás, 21 db tároló és összesen 45 db gépkocsi beálló kerül majd megépítésre.

 

A lakások DNY-i tájolással a Toldy Ferenc utcára néznek majd; átlagos alapterületük – erkély és terasz nélkül közel 85 m2 lesz. A földszinten lévő lakások – a főváros I. kerületében rendkívülinek mondhatóan – kertkapcsolatosak (a kertek mérete 25-74 m2 között alakul) lesznek, valamint tartozik majd hozzájuk egy nagyméretű terasz is.

 

A tervek szerint az épület az energiatudatos építészet jegyében valósul meg, a gazdaságosan üzemeltethető rendszerek és az épület kiváló hőtechnikai jellemzői által a rezsiköltségek várhatóan rendkívül alacsonyak lesznek.

 

Célunk, hogy a ház jövőbeni lakóinak stílusos látványterveket tudjunk ajánlani lakásaik megvalósítására. Ezekre a lakásokra olyan pályaművek beérkezését várjuk, melyek a kozmopolita városlakók igényeit tudják kielégíteni, akik presztízsből szeretnék ezeket a lakásokat megvásárolni.

 

Nem titkolt célunk, hogy a kreatív, tehetséges tervezőket támogassuk és ennek a projektnek a megvalósításával lehetőséget kapjanak, hogy munkáikat a lakásokat vásárlók megismerhessék, esetleg igénybe is vehessék.

 

Ezért szeretnénk a lakások belső tereinek kialakítását pályázati úton meghirdetni, hogy ezzel is támogassuk minél több belsőépítész vagy lakberendező karrierjét.

 

Fontos, hogy a lakások élhetőek legyenek, de eleget tegyenek a stílusos, budai, luxus életmódot kedvelő, prémiumszolgáltatásokat igénylő lakóknak.

 

Olyan terveket várunk, melyek az alábbi kritériumoknak felelnek meg:

 • tágas, jó elrendezésű – funkcionális elitlakás
 • egyedi, stílusos lakás
 • igényes belső tér kialakítása
 • kiváló minőségre törekvés
 • kreatív, egyedi megoldások mind a bútorokra, mind a dekorációra
 • értékesíthetőség
 • hidegburkolatok kizárólag az Apeker Kft. által forgalmazott termékkörből tervezhetők
 • javasolt a LOSZ tagcégek termékkínálatát betervezni

 

1.4. A PÁLYÁZAT JELLEGE, FORMÁJA

a. A pályázat jellege: A pályázat ötletpályázat, amin bárki részt vehet, aki az 1.5 pontban leírt feltételeknek megfelel. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
b. Pályázni lehet egyénileg vagy max. 2 fős csapatban.
c. Minden pályázónak regisztrálnia kell, a losz@lakberendezok.hu e-mail címen. A nem LOSZ-tag pályázóknak regisztráció alkalmával e-mailen el kell küldeni a meglévő minimum középfokú szakirányú végzettséget igazoló dokumentumok másolatát.
d. Minden pályázó Azonosító számot kap, melyet fel kell tüntetnie beadandó pályázatán. Az Azonosító számot a nyilatkozat beérkezését követően e-mailben küldjük meg. A pályázó azonosítására ez a szám szolgál, a pályázati anyagra személyes adatokat kiírni nem szabad, ennek megsértése kizárást von maga után!
e. A pályázatot digitális formában kell beadni a 2.1 pontban leírtak szerint.

 

1.5. A PÁLYÁZATON VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

a. A pályázat résztvevője – pályázó – lehet minden olyan minimum középfokú OKJ-s lakberendező végzettséggel rendelkező személy, és csapat (max. 2 fő), aki ill. akik végzettségüket 2014. január 01. előtt szerezték meg.
b. Minden pályázónak kiküldött formanyomtatványon aláírással ellátott nyilatkozatot kell tenni arról, hogy az általa benyújtott anyag saját szellemi termék.
c. A pályázó a nyomtatvány aláírásával elfogadja, hogy a pályázat megnyerése esetén a LOSZ érdekeit szem előtt tartva képviseli a lakberendező szakmát, nyilatkozataiban, publikációiban lojális magatartást tanúsít a pályázatot kiíró Szövetség iránt. Továbbá elfogadja, hogy a Szövetség és a Támogatók a pályamunkát a pályázó nevét feltüntetve promóciós célokra felhasználják, de a pályázati anyag mindvégig a pályázó szellemi terméke marad.
A potenciális megrendelő részére a pályázati anyag tervdokumentációs része nem adható ki.

 

1.6. A PÁLYÁZATBÓL VALÓ KIZÁRÁS

a. A Zsűri a pályázat értékelésekor a tabló összeállítását, logikáját, kivitelét is pontozza, ezért a pályázó érdekeit szem előtt tartva, a pályázat tisztaságának védelme miatt, a pályázó a Zsűri értékelése előtt semmilyen módon nem publikálhatja a pályázatra összeállított, kész tablót (weboldal, facebook, blog, sajtó stb.), ellenkező esetben a pályázatból kizárásra kerül.
b. Ha a pályázat elbírálása előtt kiderül, hogy a pályázó nem felel meg a pályázati feltételeknek, azonnal kizárásra kerül a pályázatból.
c. Ha a pályázat elbírálása után derül ki, hogy a díjazott pályázó nem felelt meg a pályázati feltételeknek, a díj azonnal visszavonásra kerül.

 

1.7. A PÁLYÁZAT LEADÁSI HELYE ÉS HATÁRIDEJE:

2017. március 20. (hétfő) 16.00 óráig, a LOSZ Titkárságán. (MaxCity Áruház, 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a, II. emelet 219. üzlet.) A pályázatot személyesen kell leadni a LOSZ irodában, nyitvatartási időben, illetve kivételes esetben előre, Tisza Zsuzsa titkárral egyeztetett időpontban. (Telefon: +36 20 428 2739) Az átvételről igazolás készül.
Az iroda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 10.00-16.00 óráig.
A határidőn túl leadott pályaműveket a Bíráló Bizottság a pályázatból kizárja.

 

1.8. A KIÍRÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK ÉS AZ EZEKRE ADOTT VÁLASZOK

A pályázók a kiírással és a pályázattal kapcsolatban – regisztrációt követően – kérdéseket tehetnek fel a kiírók felé.

 

1.9. A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG ÖSSZETÉTELE

A kiíró felkéri az Év Lakberendezője pályázat szakmai zsűrijét a pályázat szakmai elbírálásához.
A Szakmai Zsűri tagjai: dr. Bálint Imre Ybl díjas építész, Szenes István Ybl díjas belsőépítész, dr. Slézia József művészettörténész, Ebedli Gyula belsőépítész és Pozsonyi József belsőépítész.
A szakmai zsűri kiegészül az OTP Lakástakarék és az Apeker Kft. által delegált tagokkal.
Az OTP Lakástakarék által delegált tag: Köntös Péter vezérigazgató-helyettes
Az Apeker Kft.által delegált tag: dr. Schweig György ügyvezető igazgató

 

1.10. A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG MUNKÁJA, DÖNTÉSE

A pályázati anyagokat a Bíráló Bizottság név nélkül értékeli. A Bíráló Bizottság tagjai saját sorukból elnököt választanak. Az értékelést minden tag külön-külön végzi, majd az a hét értékelést összesítve alakul ki a végleges sorrend.
A Bíráló Bizottság döntése ellen fellebbezéssel nem élhetnek a pályázók.

 

1.11. A PÁLYAMŰVEK DÍJAZÁSA

 

Első helyezett díja:

Az Apeker Kft. egy hetes 2 főre szóló utazást ajánl fel Mallorca szigetére.

OTP Lakástakarék: A kiírók által kiválasztott, legjobbnak ítélt terveket saját internetes felületeiken megjelentetik, és a potenciális lakásvásárlók részére a tervezők elérhetőségeit átadják.

 

1.12. A PÁLYÁZAT EREDMÉNYHIRDETÉSE

A díjak átadására a Hadik Kávéház-ban (1111 Budapest, Bartók Béla út 36.), ünnepélyes állófogadáson kerül sor. Időpont: 2017. április 18. (kedd)

 

A díjazásban részesült pályamunkák szerzőit a közölt elérhetőségeken a Kiíró az eredményhirdetés pontos idejéről e-mailben vagy telefonon értesíti.

 

1.15. A PÁLYAMŰVEK ÉS A PÁLYÁZATI EREDMÉNYEK FELHASZNÁLÁSA

A beadott pályamunkák tulajdonjoga a pályázót illeti, de a Kiírók a közlés és a szabad felhasználás jogát minden pályamű esetében – a szerző feltüntetése mellett – korlátozás és ellenszolgáltatás nélkül fenntarthatják.

 

2. TERVEZÉSI PROGRAM

 

2.1. A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTANDÓ MUNKARÉSZEI, FORMAI KÖVETELMÉNYEK

 

A hidegburkolatok kizárólag az Apeker Kft. által forgalmazott termékkörből tervezhetők!

 

A beadandó anyag tartalma:
A pályázati anyag minimum két Tablót és egy Tervdokumentációt tartalmaz.
A tervezendő tér bemutatására tetszőleges grafikai megoldást (kézi rajz vagy számítógépes ábrázolás) lehet alkalmazni. A meghatározott anyagot minimum két tablóra rendezve kell benyújtani.

 

A tervdokumentáció anyagai: (nem része a tablóknak)

 • Családmodell
 • Műleírás
 • Eredeti alaprajz M= 1:50
 • Építési – bontási terv (lehet külön is) M= 1:50
 • Világítási rajz lámpahelyek méretezett megjelölésével M= 1:50
 • Konszignációs táblázatok a lakás, illetve a terasz bútoraira, betervezett tárgyaira vonatkozóan
 • Szín- és anyagminta, fotó, rajz, amennyire lehetséges

 

A Tablók mérete:
70×100 cm-es (BB1), függőleges helyzetű, digitális formában. A tablókat az anyag leadásakor nem kell kinyomtatni, de nyomtatható formátumban kell összeállítani és beadni.
A Tablókon szereplő összes tervet egyenként is meg kell jeleníteni. A felbontás javasolt mérete 300 dpi, jpg vagy pdf formátumban (lsd. technikai segédlet). A Tervdokumentációt pdf formátumban kell benyújtani. (Kinyomtatni nem kell.)

 

Tablók minimális tartalma:

 • színes berendezési alaprajz minden helyiségre vonatkozóan. M=1:50
 • Jellemző színes falnézetek a kiemelt helyiségekről. M=1:20 vagy M=1:25
  (min. 4 db)
  A kiemelt helyiségeket a tervezők az általuk megadott családmodell alapján választhatják meg.
 • Minimum 8 db téri ábra

 

Azonosítóval ellátott boríték:
A pályázó azonosításához, a pályázat mellékleteként zárt, a regisztrációkor kapott Azonosítóval ellátott borítékban szükséges benyújtani a Személyes Lapot. Beadandó egy álló formátumú A/4-es lapon a pályázó arcképe, neve, elérhetőségei, rövid önéletrajza, referenciák, munkák, díjak, sikerek.

 

Beadandó:

 • a Tablók és a Tervdokumentáció digitálisan, CD-n vagy pendrive-on
 • az Azonosítóval ellátott, zárt borítékban a Személyes Lap

A digitális formában (CD-n vagy pendrive-on) leadott anyagokat a Bíráló Bizottság értékelése után megjelenítjük a kiírók elektronikus felületein. Ezzel egy időben a Pályázó is bemutathatja pályaművét saját elektronikus felületein.

 

2.2. BÍRÁLATI SZEMPONTOK

 • pályázati kiírás követelményeinek legteljesebb megfelelése
 • funkció
 • tükrözze az elképzelés stílusa a megadott funkciót
 • környezettudatosságra való törekvés
 • kreatív megoldásokra, egyediségre való törekvés
 • kivitelezhetőség
 • értékesíthetőség

 

2.3. MEGJEGYZÉS

A kiíró a pályázati anyagok felhasználási jogát nem kívánja megváltani, de a közlés jogát minden pályamű esetében – a szerző feltüntetése mellett – korlátozás és ellenszolgáltatás nélkül fenntartja.

 

Budapest, 2016.december 15.

 

OTP Lakástakarék Zrt. Apeker Kft. LOSZ logo

 

 

[button link=”https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/PÁLYÁZATI-KIÍRÁS-Megvalósult-Álom.pdf” color=”silver” newwindow=”yes”] “Megvalósult álom” – letölthető pályázati kiírás[/button]

[button link=”https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/ÉvLakber2016-Render2.png.png” color=”silver” newwindow=”yes”] “Megvalósult álom” – letölthető render[/button]

[button link=”https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/ÉvLakber2016-E-2.06-II.-emelet-alaprajza.pdf.pdf” color=”silver” newwindow=”yes”] “Megvalósult álom” – letölthető alaprajz[/button]

[button link=”https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/ÉvLakber2016-É-3.04-D-D-metszet.pdf.pdf” color=”silver” newwindow=”yes”] “Megvalósult álom” – letölthető D-D metszet[/button]

[button link=”https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/12/ÉvLakber2016-É-3.07-G-G-metszet.pdf.pdf” color=”silver” newwindow=”yes”] “Megvalósult álom” – letölthető G-G metszet[/button]

[button link=”https://lakberendezok.hu/wp-content/uploads/2016/02/Technikai_segedlet.pdf” color=”silver” newwindow=”yes”] Technikai segédlet [/button]