Hírek

Bevetésen a Juniorok – a Junior munkacsoport feladatai és céljai

Még alig indult el az év, ám teendőből akad bőven a Szövetség háza táján. Ezért az Elnökséggel karöltve a Junior munkacsoport is nagy erőkkel vetette bele magát a munkába, hogy megvalósítsuk a kitűzött célokat.   A számunkra kijelölt feladatok elvégzésére kisebb...

Ilyen volt a legutóbbi LOSZ Kedd – Témadömping a MaxCity-ben

Talán még sosem volt ennyi izgalmas téma egy LOSZ Keddbe sűrítve, mint a legutóbbi alkalommal. A nyálkás, esős, hideg időjárás szerencsére nem tudta elriasztani az érdeklődőket, ugyanis teltház volt a LOSZ irodában! Vagy ha lehet, még annál is több: a később érkezők...

Megalakult a LOSZ Junior munkacsoportja

Egész ősszel óriási volt a sürgés-forgás a LOSZ háza táján és ez nincs másként ezekben a napokban sem. Egy régóta tervezgetett elképzelés végre testet öltött a napokban: megalakult a Junior munkacsoport!     Az ötlet lényege, hogy a pályakezdők (életkortól...

STÍLUSRANDEVÚ II. – pályázat

Régi és modern egy térben, a minőségi eklektika jegyében!
A BÁV Zrt. és a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt ötletpályázata
Leadási határidő: 2018. augusztus 21.

1. oldal 712345...Utolsó »

Első oktatási nap a LOSZ Akadémián

Posztolta : LOSZ - 01:08 Hírek | 0 hozzászólás

Első oktatási nap a LOSZ Akadémián

Sikeresen lezajlott a LOSZ AKADÉMIA első oktatási napja! Radócz Gábor az online marketing és social média nyújtotta lehetőségekről számolt be az arra kíváncsi hallgatóságnak.

 

A ma már megkerülhetetlen platformok sokunknak fejtörést okoznak a mindennapokban, az egyszerűnek tűnő bejegyzések órákat vesznek el az egyébként tervezésre fordítható időből. Többek között erre a problémára kínált Gábor szuper ötletes megoldásokat: miként építhetünk fel egy komplex marketing tervet, hogyan pozicionáljuk magunkat, és hogyan tudunk napról napra hatékonyan megjelenni a médiafelületeken úgy, hogy ez a lehető legkisebb időráfordítás mellett a lehető legnagyobb haszonnal járjon számunkra.

 

Az előadás kiváló hangulatban telt, mindenki aktív részese volt, és nem utolsósorban mindenki egy lépéssel közelebb került a „LOSZ minősített tervezője” címhez!

 

Gál-Horváth Ágnes

lakberendező

 

Losz Akadémia

 

Losz Akadémia

 

Losz Akadémia

 

 

 

 

 

Bevetésen a Juniorok – a Junior munkacsoport feladatai és céljai

Posztolta : - 09:24 Hírek | 0 hozzászólás

Bevetésen a Juniorok – a Junior munkacsoport feladatai és céljai

Még alig indult el az év, ám teendőből akad bőven a Szövetség háza táján. Ezért az Elnökséggel karöltve a Junior munkacsoport is nagy erőkkel vetette bele magát a munkába, hogy megvalósítsuk a kitűzött célokat.

 

A számunkra kijelölt feladatok elvégzésére kisebb csoportokat hoztunk létre, melyek tagjai 1 fő vezetésével közösen dolgozzák ki a gyakorlati munka lépéseit, javaslatokat készítenek a megvalósításra. Az elkészült anyagokat az Elnökség jóváhagyja, módosítja ha szükséges és ez alapján megkezdjük a kapcsolatok kiépítését, az együttműködések letárgyalását, az aktivitások megszervezését.

 

Feladataink:

 1. A MaxCity iroda kihasználtságának növelése
 2. A Szövetség iparművészekkel való együttműködési gyakorlatának kidolgozása és a kapcsolatrendszer kiépítése
 3. A céges tagok 3D modelljeinek eléréséhez linkgyűjtemény készítése a LOSZ honlapra
 4. A LOSZ PR kapcsolatainak kiépítése és folyamatos képviselete a médiában
 5. Közös aktivitások szervezése és lebonyolítása a Praktiker Magyarországgal
 6. LOSZ Keddek szervezése és lebonyolítása Ferenczi Éva vezetésével
 7. LOSZ Akadémia szervezése és lebonyolítása Katona Etelka és Láng Bea vezetésével
 8. Külföldi médiumokkal együttműködés kiépítése, folyamatos remittenda gyűjtés és rendszerezés a Szövetség tagjai számára elérhető, használható formában
 9. A Szövetség és a tagok közötti interakció növelése, a honlap folyamatos karbantartása, feltöltése, események aktualizálása Máray Klára vezetésével

 

A fenti projekteken kívül vannak további olyan területek, melyekben szintén igyekszünk segíteni az Elnökség munkáját. Ilyen a Szövetség idei Construma standjának elnevezése, a LOSZ Kedd átnevezése vagy szponzorok keresése a működés finanszírozásához.

 

Továbbá kezdeményeztük például a honlapon lévő kapcsolati űrlap széleskörű népszerűsítését annak érdekében, hogy minél több potenciális megrendelő válassza ezt a módot lakberendező kereséséhez, ezzel is elősegítve a tervező tagok sikeres munkavállalását. Hamarosan ezt célzó tartalmakkal és a projektek részleteivel is találkozhattok online felületeinken.

 

Hompok Melinda

A Junior munkacsoport vezetője

 

Indul a LOSZ Akadémia!

Posztolta : LOSZ - 22:30 Hírek | 0 hozzászólás

Indul a LOSZ Akadémia!

Indul a LOSZ Akadémia!

 

Végre elindul a régóta várt szakmai továbbképzés a Szövetség berkein belül!

 

Mi a célunk?
A LOSZ AKADÉMIA a LOSZ keddek mellett működő, kifejezetten oktatási célú rendezvénysorozat, mely mind a nagyobb szakmai rendezvényeket, mind pedig a LOSZ keddeket egészíti ki, a tervező tagság bevonásával, aktivizálásával.

 

Ennek keretében olyan oktatási programokat dolgozunk ki, melyek lehetővé teszik, hogy a tervezők ismeretei naprakészek legyenek elsősorban a munkájukat érintő műszaki-kivitelezési- és technikai-, technológiai újdonságok kapcsán, másrészt pedig a tervezői munkát érintő gazdasági-, jogi- és menedzsment területek tekintetében.

 

Kézzelfogható, és a mindennapos szakmai munkában is jól hasznosítható háttértudást kívánunk adni, válogatott előadók közreműködésével, akik vállalják azt, hogy komoly szakmai segítséget nyújtanak a lakberendezőknek a tervezési munka során. Ez egyfajta garancia arra, hogy a legkorszerűbb termékek a lehető legnagyobb hozzáértéssel kerülnek majd betervezésre.

 

Az Akadémia célja az új tudás megszerzése mellett:

 • új, személyes kapcsolatok kialakítása
 • folyamatos support tevékenység a cégek részéről a tervezők felé: tervezési segítség a cégek / szakemberek részéről
 • katalógusok, tervezői on-line felületek elérésének biztosítása
 • gyakorlati példákon keresztül a tervezési/kivitelezési hibák elkerülése
 • a LOSZ AKADÉMIÁN való részvétel a cégek részéről elsősorban ÚJ elméleti tudás átadását jelenti, és csak az előadáshoz kacsolódóan lehet terméket bemutatni.

 

Kiket várunk?
A LOSZ AKADÉMIA adott témákban „ráépülő” tudást ad, ezért a célcsoportját elsősorban a gyakorló tervezők, ill. a pályakezdő lakberendezők alkotják. Az oktatás-sorozaton való részvételhez tehát lakberendező végzettség szükséges. Ennek hiányában az oktatás sorozat látogatható, de a minősítés nem szerezhető meg.

 

Az oktatáson résztvevő lakberendezők minden oktatási napon, az előadás után egy 10 kérdésből álló tesztet töltenek ki. A tesztek minősítése: megfelelt / nem felelt meg
Megfelelt minősítés 60%-os teljesítés esetén adható (ez esetben hat kérdésre ad helyes választ).
Aki egy adott éven/időszakon (1 ½ év) belül 8 oktatáson részt vesz, és a teszteket helyesen tölti ki, „A LOSZ MINŐSÍTETT TERVEZŐJE” oklevelet kap.
A LOSZ által kiadott minősítés a kiadás dátumától számított 2 évig érvényes.

 

2019-es tervezet:

 1. Február 06. szerda: On-line marketing és social média (szerzői jogok is!)
  Előadó: Radócz Gábor
 2. Március 06. szerda: Nagy méretű, egyedi tapéták tervezése és kivitelezése/kivitelezhetősége
  Előadók: Life Print, Falra Magyar, CadLine
 3. Április 03. szerda: Környezettudatos tervezés: megújuló energiaforrások és azok hasznosítása. Alacsony energiafelhasználású és passzív házak és ezek fűtési-hűtési rendszerei a lakberendezői tervezés szempontjából
 4. Május 08. szerda:
  1. Jogszabályi háttér – új építési szabályozások, melyek a lakberendezőkre is vonatkoz(hat)nak.
  2. Szolgáltató terek, vendéglátó egységek stb. tervezése során felmerülő tűzvédelmi szabályok, melyek befolyásolhatják a lakberendezési tervezést.
 5. Június 5. szerda: Szárazépítészet
 6. Szeptember 04. (vagy 11.) szerda: Kortárs design
 7. Október 02. szerda: Épületgépészet
 8. November 06. szerda: Enteriőr fotózás

 

A program változtatás jogát fenntartjuk!

 

Mettől meddig tart?
Az oktatási napokon az előadások 10-13 óráig tartanak egy rövid kávé/teaszünettel.
Az oktatások helyszíne:
Lakberendezők Országos Szövetsége oktatóterme: 2045 Törökbálint, Tópark u 1./a 207.-es terem (Max City áruház)

 

Részvételi díj:
Tervezők:
LOSZ tagok: 3.000.-Ft/alkalom
Nem LOSZ tagok: 6.000.-Ft/alkalom

 

 

REGISZTRÁCIÓ AZ ELSŐ LOSZ AKADÉMIA ELŐADÁSRA – FEBRUÁR 6

 

 

 

 

A Lakberendezők Országos Szövetsége kérdőíves felmérést végzett tagsága körében, melynek összesítését közzé tesszük.

Összesítés

 

LOSZ Akadémia

 

 

Megkezdte tevékenységét a Junior munkacsoport

Posztolta : LOSZ - 17:33 Hírek | 0 hozzászólás

Megkezdte tevékenységét a Junior munkacsoport

Ahogy arról már hírt adtunk, novemberben megalakult a LOSZ Junior munkacsoportja, mely az ünnepek dacára sem tétlenkedett. A kezdeményezés hírére többen jelezték, hogy szívesen csatlakoznának, így a létszám mára elérte a 20 főt.

 

Az Elnökség még decemberben kijelölte a legfontosabbnak ítélt feladatokat, melyekkel a csoport leginkább segíteni tudja a Szövetség munkáját. Ezek jelentős része már „gazdára” is talált és a gyakorlati megvalósítás első lépéseit tervezik.

 

A csoporttagok szerepet kapnak többek között a LOSZ Keddek és a hamarosan induló LOSZ Akadémia szervezésében, a különböző médiumokkal illetve társszakmákkal való kapcsolattartásban, a céges tagokkal, például a Praktiker Magyarországgal közös projektek menedzselésében, a MaxCity-ben lévő LOSZ iroda kihasználtságának növelésében és az új honlap tartalommal való feltöltésében is.

 

LOSZ Junior munkacsoport

 

 

 

Teletextil – 2018 tél

Posztolta : LOSZ - 00:35 Hírek | 0 hozzászólás

Teletextil – 2018 tél

Megjelent a Teletextil legújabb, téli száma!

 

Két izgalmas belsőépítészeti, lakberendezési projekttel jelentkezik a Teletextil idei utolsó, téli lapszáma. A lap Inspiráció rovata Müller Mónika egyik friss fővárosi munkáját mutatja be Pop-art egy budai polgárlaklásban címmel, míg a Műhely rovat a Kristóf téri The Loft Budapest butik hotel izgalmas átalakításával foglalkozik.

 

Teletextil - 2018 tél

 

 

Ilyen volt a legutóbbi LOSZ Kedd – Témadömping a MaxCity-ben

Posztolta : - 13:32 Hírek | 0 hozzászólás

Ilyen volt a legutóbbi LOSZ Kedd – Témadömping a MaxCity-ben

Talán még sosem volt ennyi izgalmas téma egy LOSZ Keddbe sűrítve, mint a legutóbbi alkalommal. A nyálkás, esős, hideg időjárás szerencsére nem tudta elriasztani az érdeklődőket, ugyanis teltház volt a LOSZ irodában! Vagy ha lehet, még annál is több: a később érkezők pót székeken, a kanapén, sőt, még a kanapé karfáján is ültek, annyian lettünk a délelőtt végére. Jó volt látni, hogy ennyi szakmabeli jár a folyamatos önképzés útján!

A tartalmas 4 óra 6 előadással kecsegtetett.

 

 

Először a Mediterrán Kerámia képviseletében, Viczán Ágota tartott beszámolót a Cersaie 2018. kiállítás újdonságairól. Ebből megtudhattuk, hogy továbbra is a nagyméretű lapok képviselik a követendő irányt. Ráadásul ezeket már nem csak a falon vagy a padlón használják, hanem akár a fürdőszobában lévő összes bútort beburkolják velük! Továbbra is divatosak a természetes kövek és azok szinte tökéletes utánzatai. Rengeteg helyen fordulnak elő a greslapok, illetve a kövekhez hasonlóan hangsúlyos még a fa és ennek utánzatai is. Az anyaghasználatban még a fémet kell kiemelni, mely különböző csillogó, elegáns és rozsdás, ipari változatokban is gyakran előfordul. Színek tekintetében a szürke az uralkodó, illetve sok esetben jelen vannak még a kékek és a púderrózsaszín. Dekorcsempében a színes, mintás jellegűek és a patchwork irányzat képviselői hódítanak. Általánosságban a nagyon egyszerű burkolás a jellemző, ezt dobják fel egy-egy különleges szaniterrel, lámpával, tükörrel vagy éppen mozaikkal, 3 D-s csempével. Minták tekintetében a geometrikus formák, a háromszög a legjellemzőbb. Még mindig divat a hexagonál forma és reneszánszát éli a halszálka minta. Szemet gyönyörködtetőek az óriási onyx lapok, akár extrém módon történő felhasználással. Hangulatban pedig egyértelműen a dzsungel téma a nyerő!

Ezután következett Dombrádi Klára, a Falra Magyar! tapétáival. Elmondta, hogy magyar művészek tervezik a tapétáikat, melyek kérhetők különböző vlies vagy vinyl alapanyagra, illetve akár öntapadó dekorfóliára is, mely bármikor visszaszedhető. Lakberendezői szemmel számomra fontos információ volt, hogy a kínálatukban található termékek igény esetén átszínezhetőek, átméretezhetőek, ráadásul felár nélkül! Ez nagyban megkönnyíti az enteriőr többi elemével történő összehangolását. Folyamatban van a textilre nyomtatás is, melynek segítségével hamarosan függönyökre vagy díszpárnákra is kérhetjük a tapéta mintázatát, csak esetleg más léptékben vagy eltérő színben. Sok gyerekmintájuk van, illetve több tapétához léteznek falmatricák is, a még több kreatív ötlet megvalósításáért.

 

 

Harmadikként Gál Zoltán mutatta be különleges faelgázosítós, vízteres kandallóit a Tűzvarázs Kft.-től. Ezek különlegessége, hogy 2 tűzterük van, ráadásul az alsóban lefelé ég a láng! Ez nagyon különleges hatást eredményez. Megosztó volt a termék, ugyanis többen azt gondolták, hogy a két tűztér miatt szűk réteg számára lehet csak érdekes, másoknak pedig kifejezetten tetszett az extrém megoldás. Azt gondolom, design szempontból mindenki maga tudja eldönteni, hogy tetszik neki vagy sem, ízlések és pofonok. Viszont tény, hogy a hagyományos kandallókkal szemben sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Ilyen a rendkívül magas, több, mint 92%-os hatásfok, a speciális, nem koszolódó üveg, illetve, hogy jó minőségű faanyaggal szinte nincs hamuképződés. Így könnyen tisztántartható a kandalló közvetlen környezete.

 

Egy rövid szünet után Radócz Gábor avatott be minket a közösségi média világába, az Instagramon keresztül. Hasznos tanácsokat kaphattunk arra vonatkozóan, hogy mikor, hol, hogy és mit érdemes posztolni. Gyorsan meg is mozdította a téma a jelenlévőket, Gábor alig győzött válaszolni a rengeteg feltett kérdésre. A program után e-mailben kiküldött prezentációját mindenképp érdemes megnézni, ha valaki lemaradt az előadásról, hogy naprakész legyen Instagram marketing kérdésekben!

Ezt követően Boronkai Miklós, az Öko Valentia Kft. ügyvezetője mutatta be röviden termékeiket műszaki ismereteket is belecsempészve a prezentációba. Megismerhettük általánosságban a fűtés jelentőségét, a biomassza felhasználási módjáról is szó esett, illetve kalandoztunk a hagyományos, bioetanol és elektromos kandallók, infra panelek, pellet kályhák világában is.

Végezetül a falra festékként felvihető Protektor Hőszigetelő Bevonatot mutatta be Lőrincz Endre. Ennek előnye, hogy kerámiát tartalmaz, így jelentősen csökkenthető általa a fűtésszámla. Sokáig tiszták, újszerűek maradhatnak a vele kezelt felületek, nyáron a túlzott felmelegedéstől is véd. Vízlepergető hatásával pedig meggátolja a víz falba jutását. Mintha burkolatot festenénk a házra!

Összességében rengeteg hasznos információval gazdagodhattunk, tehát nem ajánlott kihagyni a következő LOSZ Keddet sem!

 

Hompok Melinda

Megalakult a LOSZ Junior munkacsoportja

Posztolta : - 13:05 Hírek | 0 hozzászólás

Megalakult a LOSZ Junior munkacsoportja

Egész ősszel óriási volt a sürgés-forgás a LOSZ háza táján és ez nincs másként ezekben a napokban sem. Egy régóta tervezgetett elképzelés végre testet öltött a napokban: megalakult a Junior munkacsoport!

 

 

Az ötlet lényege, hogy a pályakezdők (életkortól függetlenül) is integrálódjanak a Szövetségbe: megoszthassák az ötleteiket, szerepet vállalhassanak szakmai szervezetünk folyamatos fejlődésében, megújulásában. Természetesen minden tag számára adott a lehetőség, hogy megossza a véleményét a vezetőséggel, részt vegyen az aktuális projektekben, illetve szerepet vállaljon a rendszeres teendőkben. Ezt azonban sajnos kevesen teszik meg. A Junior munkacsoport tagjai azonban most épp erre jelentkeztek.

 

 

A 18 fővel megalakult csoport vezetője, Hompok Melinda komoly sikerként értékelte már a magas részvételi számot is:

„Megtisztelő számomra, hogy egy ilyen különleges feladatot bízott rám az Elnökség. A kezdeményezés fontosságát bizonyítja, hogy mennyien jelentkeztek a felhívásunkra és egyben arra, hogy részt vegyenek a Szövetség életében, elmondják a véleményüket a fontos kérdésekben és persze közreműködjenek a javaslatok gyakorlati megvalósításban is. Ennyi ember kooperációjaként hosszú ideje halogatott feladatok és egészen új tervek valóra váltására is lehetőség nyílik. És ami a legérdekesebb az egészben, hogy egészen új, a szakmába nemrég bekerült kollégák szemléletmódja fog találkozni a tapasztalt, régi motorosokéval. Reméljük ezáltal még eredményesebb lesz a közös munka és teljesen új nézőpontokból is láthatjuk a megoldandó problémákat és persze az új lehetőségeket is. Az első ülésen mindenki nagyon lelkes és aktív volt, szóval izgatottan várom a folytatást!”

 

Ajándék utazás Olaszországba a MONTE GRAPPA csapatával!

Posztolta : Ráczné Tari Andrea - 11:43 Hírek | 0 hozzászólás

Ajándék utazás Olaszországba a MONTE GRAPPA csapatával!

Kedves (már meglévő és leendő) Lakberendező partnerünk!

 

Idén áprilisban fantasztikus 5 napot töltöttünk együtt Milánóban a legtöbb Ügyfelét hozzánk közvetítő öt lakberendezőnkkel! Ezt a véleményt az utazáson velünk részvevő lakberendezők nevében is bizton állíthatom! 🙂

 

Szorgalmas munkátokat szeretnénk 2019-ben is megjutalmazni, természetesen megint Olasz utazással! Viszont most nem a SaloneDelMobili Miláno lesz az úti cél!

 

A terv hogy májusban ismét 5 napot töltünk együtt Olaszországban!
Bejárjuk majd együtt Veneto tartományt. Megnézzük természetesen a Monte Grappa-t, tervben van még Verona, Velence, és egy kis tengerparti pihenés is! /Persze ha szép idő lesz májusban! 🙂 /
Menet közben pedig megmutatjuk a gyártóinkat és bemutatótermeiket.

 

Mi vállaljuk az utazás (repülő + kisbusz), a szállás és a nevezetességek belépő költségeit is!

 

Rendelési határidő és eredményhirdetés: 2019. április 30.

 

Szeretettel várunk Titeket és Ügyfeleiteket!

 

Monte Grappa csapata

 

Üdvözlettel:
Ráczné Tari Andrea
Monte Grappa Mobili
1047. Bp. Károlyi István u. 5. fsz 2.
telefon: +36 1 630 7364, +36 30 245 1851
www.montegrappamobili.hu
www.facebook.com/Monte-Grappa-Mobili

 

 

 

NEFF konyhai enteriőrtervező pályázat

Posztolta : LOSZ - 11:58 Hírek, Pályázatok | 0 hozzászólás

NEFF konyhai enteriőrtervező pályázat

Tagcégünk a BI Market ajánlásával a NEFF prémiumkategóriás háztartási készülékek márkaképviselete pályázatot hirdet olyan konyhai enteriőrök tervezésére, amelyeket a NEFF termékei inspiráltak

 

Részletek:

 

Neff pályázat

 

 

Teletextil – 2018 ősz

Posztolta : LOSZ - 14:17 Hírek | 0 hozzászólás

Teletextil – 2018 ősz

Megjelent a Teletextil friss, őszi száma!

 

A Teletextil stábja is kilátogatott az első S/ALON Budapest kiállításra és a látottakról hírrovatában bőségesen be is számolt. Így többek között megtekintette az OTP Lakástakarék felkérésére készített LOSZ standokat is; az ott tapasztaltakról a magazin 15. oldalán olvashatnak honlapunk látogatói.

 

 

 

 

OTP lakástakarékTrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak