Petyerák Katalin az “Év Hallgatója” – Junior Art Center Lakberendező Iskola

 

” A szép műveket a tehetség kezdi meg, de csakis a munka fejezi be!”  (Joseph Joubert)

 

A siker ismert hívó szavai: munka, szorgalom, maximalizmus, rend, harmónia. Ezek köré fonjuk beszélgetésünket, amibe fűszerként bele kerül egy csipetnyi ezotéria és egy leheletnyi luxus. Honnan indult szorgos, nyitott lelked és hogyan kötöttél ki a lakberendezésnél?

 

Petyerák Katalin

 

Petyerák Katalin (P.K.): Légiutas kísérőként dolgoztam a Malév-nál, így nagyon sok helyen megfordultam a világban. Sokszor csak néhány óránk, fél napunk volt nézelődni, de a lakberendezési áruházakat, az új trendeket, a különleges design-t nyújtó lehetőségeket soha nem hagytam ki. Minden érdekelt ami a lakberendezési szakmával kapcsolatos. Ezer ízű és színű világ, kifogyhatatlan információkkal, melyekből a mai napig töltekezem, építkezem.

 

Saját lakásunk kialakításával szereztem az első tapasztalatokat. Nagy sikere volt, így amikor pályát kellett módosítanom, kézenfekvő lehetőség volt a lakberendező szakma.

 

Viczán Ágota (V.Á.): Akkor innen a különleges látásmód és a nyitottság. …és a maximalizmus?

 P.K.: Nagyon szeretem ha rend van. Rend és harmónia, amivel tisztán együtt tudunk lüktetni. Környezetünk meghatározó része az életünknek. Fontos, hogy jól átgondolt, rendezett, praktikus terekben éljünk. Kulcsfontosságúnak tartom a térszervezést, nagyon oda figyelek minden apró részletre, a tároló helyekre, az ergonómiára. Imádom a szinte megoldhatatlannak tűnő, bonyolult tereket. De ez nem azt jelenti, hogy a steril közegben jól érzem magam. Nem szívesen tervezek natúr minimált.

 

V.Á.: Mi az a stílus melyben jó szívvel dolgozol?

 P.K.: Minden stílusban megtalálom a szerethető harmóniát, de a modern enteriőrök állnak hozzám a legközelebb. A pasztell színeket öltöztetem. Úgy gondolom, hogy minden lakásban kell hogy legyen valami különleges. Egy jellegzetes lámpa, egy rendhagyó képkeret, egy elragadó párna kompozíció, egy extravagáns függöny. Lágyítja és egyedivé teszi a teret. Szívesen használom a fémes felületeket és az üveget. Ahogy ezt már említettem fontos a harmónia az otthonunkban, ezért nagyon okosan átgondolva, kérésre a feng shui szimbólumait is használom.

 

V.Á.: Azt kívánom Neked, hogy a kezdeti eredményekhez méltóan továbbra is ilyen sikeres legyél…   és egy jó kis csapatot ahol boldogan alkothatsz!   :o)