Ferik Judit - Biofil jóga központ

Biofil jóga központ

Egy 186 m2-es közületi terület térszervezése és berendezése volt a feladatom.

Az emeleti alaprajzot teljes mértékben újra kellett gondolni, és a meglévő falakat, ajtókat kivenni, és helyette egy új, a tevékenységnek megfelelő koncepciót kialakítani. Ezáltal a tér egy nagyobb, nyitott, középső zónára tagolódik (recepció és várakozó, megérkező zóna), valamint két másik, közlekedő folyosókon elérhető részre: balra találhatóak a terápiás szobák és a személyzeti részleg, jobbra pedig a jógaterem, és a hozzá tartozó kiszolgáló egységek (öltözők, zuhanyzók, mosdók).

A tevékenység jellegéből kiindulva a természetes biofil stílust határoztam meg a stílus kialakításánál. Letisztult, világos natúr színvilágot jelenítettem meg, ill. alkalmaztam lamellás és egyéb fa falburkolatot, ill. növénypaneleket, zöldfalakat, amely jól illeszkedik az arculat visszafogott stílusához és színeihez. A szolgáltató térben a könnyebb eligazodás érdekében egységes, az arculathoz igazodó információs táblákat és piktogramokat helyeztem el. A logó különböző változatai a külső homlokzaton, a recepción, és még a teakonyhában is megjelenik (utóbbiban világító felirat formájában).

Az előtérben buja zöldfal, és plexi mögött emelvényen magasodó növények találhatóak. A lépcsőházat üvegezett függönyfal választja el a recepciótól. A különleges recepciós pult, az élő növényfal, a falamellák, a tapéta, a rattan függesztékek teszik hangulatossá ezt a teret. A vendégek a cipők átvételekor a „beülős” kör alakú fülkét használhatják. A jógatermekben szintén megjelenik a növényfal, a fa falpanelek, óriás tükrök, sófal a légzésterápiára, és egy falfülke is a tetősík alatt, amely a jóga eszközök tárolására alkalmas.

Ferik Judit
lakberendező