Jankovics Éva - Ahol a tervek megvalósulnak

Ahol a tervek megvalósulnak

Egy fiatal házaspár kétszintes lakása alsó részének átalakításában segítettem. A pár hölgy tagja divattervezőként, a férfi grafikusként tevékenykedik. A cél az volt, hogy egy fiatalos, vagány, kreatív közösségi tér alakuljon ki megbízóim számára.

Igyekeztem figyelni arra, hogy mindkét fél képviselve legyen a design kialakításakor, mint színek, illetve hivatásuk tekintetében is. Ezért a két főszínnek a méregzöldet és a pirosat választottam. Már belépéskor a mozgalmas grafika és a falra helyezett cipők utalnak a megbízók hivatására. Az erőteljes színeket világos homogén színekkel házasítottam, ennek eredményeként létrejött a harmónia. A nappaliban található piros fotelek fiatalos lendületet adnak a térnek.

A konyha egyszerű, de nagyszerű, fekete és fehér járólapokkal vittem bele egy kis játékot. Az étkezőbe egyszerű fából készült bútorok kerültek, a székek színessége mozgalmassá teszi.

Nagyon fontos feladat volt egy közös dolgozó kialakítása a párnak, ahol nyugodtan dolgozhatnak. A hely adottságai lehetővé tették, hogy üvegfal alkalmazásával leválasztásra kerüljön a dolgozó. Szándékosan nem vittem mennyezetig a térelválasztót, ugyanis az ablak nem nyitható és meg kellett oldani a szoba szellőzését. Megfelelő nagyságú hely állt rendelkezésre ahhoz, hogy a páros mindkét tagja számára jól használható dolgozó felületet kerüljön kialakításra. Létrejött az alkotóműhely, ahol a tervek valóban meg tudnak valósulni.

 

Jankovics Éva
lakberendező