Luxury Home Design

Parador padló a Luxury Home Design-nál

 

A Luxury Home Design Kft, mint a PARADOR padlóburkolatok forgalmazója nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a burkolat ne csak egy szükséges termék legyen a leendő életterünkben, hanem egy tudatos választás, amely illeszkedik a környezetbe, meghatározza a tér atmoszféráját.

Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy már a tervezési szakaszban segítséget nyújtsunk mind a lakberendezőknek, belsőépítészeknek mind pedig az ügyfeleknek.
Tapasztalatunk, hogy nem elég a nagy választék -hiába kínálja a PARADOR talán a legszélesebb palettát mind laminált padlók mind vinyl- illetve fapadlók esetében-, sokszor olyan tényezőket is figyelembe kell venni, amikre általában nem is gondolnak az ügyfeleink.

Bár visszásan hangozhat, de mi azt szeretjük, ha az ügyfél (legyen az egyéni vásárló, tervező, lakberendező) elbizonytalanodik és elképzeléseinek csak főbb irányvonalai maradnak meg. Ekkor tudjuk, hogy sikeresen felhívtuk a figyelmét azon akár dizájn akár technikai tényezőkre, amelyek hosszú éveken át fogják meghatározni az életteret ahová a padlót választják.

Természetesen nem kell megijedni, nem célunk az ügyfeleink elriasztása, pusztán olyan kevésbé ismert és közismert információkat osztunk meg velük, amelyek hosszútávon fogják meghatározni az elégedettségüket.

Ezért is hoztuk létre új bemutatótermünket, hogy a régi tudást és szakértelmet a korábbi és leendő partnereinknek ugyanolyan, ha nem magasabb színvonalon tudjuk biztosítani.

De mik is lehetnek azok a tényezők, amelyekre már a tervezés szakaszában figyelni kell(ene)? Mind laminált mind viny és fapadló esetében is rengeteg olyan gyártási technológia illetve minőségbeli követelmény van, amelyek meghatározzák a padlónk további sorsát. A megjelenés, a dizájn nagyon fontos és itt van nagy szerepe a PARADOR márka újító és a trendet meghatározó dizájnereinek, de ez mit sem ér, ha a minőségre nem figyelünk oda. Prémium minőséget csak prémium alapanyagokból lehet előállítani a megfelelő és nem olcsó gyártási technológiával. Ritka, amikor a dizájn és a minőség kéz a kézben jár, a PARADOR ezt képviseli már több mint 40 éve.

De miért is fontos a technológiára, a minőségre és a termék tulajdonságaira odafigyelni? Mert nem mindegy, hogy egy padlót csak lerakhatunk a konyhába is vagy kifejezetten úgy fejlesztették, hogy alkalmas legyen rá. Nem mindegy, hogy egy vinyl padló esetében tartalmaz-e bármilyen káros anyagot (ólom, formaldehyd, stb) ami ki fog párologni belőle, vagy minden ilyentől mentes. Nem mindegy, hogy akár zuhanyozhatunk is rajta vagy csak „vízállónak” mondják. A lerakás esetén sem mindegy, hogy azt milyen szakember végzi és milyen anyagokkal, mert ezt látni ugyan nem fogjuk, de később a hiányosságait tapasztalni igen. Ahogy az sem mindegy, hogy a fózolás (nevezik fugának is) csak esztétikai elem vagy tudatos szerepe van a vízállóság terén és hogyan működik.

Csak, hogy néhány példát említsünk a minőség szempontjából, hányan veszik figyelembe a tervezés vagy vásárlás során a laminált padlók esetében a HDF tartószerkezet anyagsűrűségét (kg/m3)? Hányan vannak tisztában vele, hogy ez vajon csak egy szám vagy van-e jelentősége a padlóelemek későbbi dilatációja illetve szétcsúszása terén, és ha igen micsoda? Hányan néznék meg, hogy ha van is felületi struktúrája a padlónak, akkor az csak egy fénykép, amit látunk vagy valóban kitapintható és ha igen, az követi-e a mintázatot vagy random ahogy esik úgy puffan? A vinyl padlóktól kell-e félni, mennyi köze van a PARADOR vinly padlóinak a többi gyártó vinyljeihez? Mit jelent, hogy a felülete 2-3 fokkal melegebb? Hogy rakhatjuk le a fürdőszobában, egyáltalán minden gyártó vinyl padlója alkalmas arra, hogy akár épített zuhany padlójaként funkcionáljon, vagy mire kell odafigyelni? Parkolhatunk rajta az autónkkal vagy ezt már nem bírja? Egy télikerben lerakható, vagy az már kültérnek számít? Fapadlók esetén egy natúr tölgy négyzetmétere miért kerül egyes gyártóknál 10 ezer, a Paradornál akár 30 ezer forintba is? Biztos, hogy ez csak pénzéhesség vagy olyan minőségi és gyártási technológiák ára, amelyek meghatározzák, hogy meddig csodálhatjuk a választott padlónkat? Mi alapján döntsünk, hogy lakkozott vagy olajozott fapadlót vásároljunk vagy tervezzünk be az ügyfélnek? Egyáltalán mit jelent, hogy egy padló olajozott, natúr olajozott, vagy natúr (+) olajozott? Mi történik, ha egy helység egyik fele árnyékos a másik napfényes? Hogy rakjunk vagy ne rakjunk bútort egy fapadlóra? Mennyiben befolyásolja egy kisállat vagy akár egy pici gyerek a fapadlónk sérülékenységét? Egy olcsó fapadló lehet, hogy nálunk fog „megérni” és a szerkezete átrendeződni, vetemedni? Számít, hogy a gyártás során csak megfüstölik a felületét vagy teljes terjedelmében (3-4mm) füstölt lesz?

Számos kérdést tudunk és szoktunk feltenni ügyfeleinknek nem csak a technológia, hanem a dizájn terén is. Célunk, hogy minden segítséget megkapjanak tőlünk a tervezéshez, mert lakberendezőként mindenki arra az elismerésre vágyik, hogy az ügyfeleik évek múlva is jó szívvel emlékezzenek a közös projektre, vásárlóként pedig arra, hogy 15-20 év múlva is olyan legyen a padló mintha csak tegnap rakták volna le.

A PARADOR – Luxury Home Design Kft. bemutatótermében örömmel várunk minden érdeklődőt, tervezőt, lakberendezőt, hogy akár a fenti kérdésekre akár bármilyen technikai vagy dizájn kérdésben szakértő válaszokkal szolgálhassunk.

Bővebb információért keresse Enyedi Juditot, a  Luxury Home Design Kft.  szakértőjét.