Poharai Krisztina

Poharai Krisztina


RÓLAM
A praktikum és esztétikum képzeletbeli gumikötelének végeit húzva, időnként megfeszítve vagy éppen lazábbra engedve létezem. Ezt a folyamatosan változó, tanulásra ösztönző, kreatív élményt felhasználva dolgozom, a valóság és a képzelet határvonalán. Gyakorlatilag ennek az örök kíváncsiságnak köszönhetem, hogy tervező lettem.

Poharai Krisztina lakberendező és enteriőrtervező vagyok, lendületem és inspirációm a vállalati pénzügyek szférájában született, mivel közgazdászként indult szakmai pályafutásom. Miközben megtérülés számítással foglalkoztam, egy idő után jobban érdekelt az irodai komfortérzetünk növelése. Egyre többen kértek tőlem térszervezéssel és lakberendezéssel kapcsolatosan tanácsot, majd elkezdtem az ergonómiáról tanulni, külföldi belsőépítészeti kiadványokat bújni és a közvetlen környezetemen teszteltem az ötleteim. Az alkotás világa akkor szippantott be igazán, mikor családom építész tagjai bevontak munkáikba és újra elkezdtem rajzolni és tanulni.

2011-ben végeztem lakberendezőként a Stílusház Művészeti Iskolában. Azóta terveztem új építésű lakást, apartmant rövid- és hosszú távú kiadásra, irodát és kiállítási standot, valamint több lakás felújítási projektet vezényeltem le. 2015 óta már csak a tervezésre koncentrálok. Munkáim nagy részét 3D látványtervekkel egészítem ki, így megrendelőim valósághű képet láthatnak az enteriőrökről. A munka folyamán szívesen dolgozom Google dokumentumokkal, előszeretettel használom a Pinterestet és egyéb online platformokat, így rugalmasan és hatékonyan tudunk együtt dolgozni akkor is, ha a személyes találkozókra korlátozottan van lehetőség.

MIKÉNT
Az ergonómia, a fenntarthatóság, a friss trendek és a könnyed hétköznapok élményéből táplálkozom. Azokat a kifejező enteriőröket kedvelem, ahol életre kel a térnek és a megrendelőnek az egymással összefonódó, egyedülálló egyénisége. Ezt az összhangot keresem. Hiszem, hogy egy stílusosan megtervezett tér a benne élőket is formálja, használóit időről időre feltölti, pozitív vibrálást, energiát és friss gondolatokat hoz. Ezt az érzést álmodom, rajzolom, tervezem veled, neked.

Poharai Krisztina

KÉPEK