Szereti a rajzfilmeket, bevállalna egy szétrobbanó szekrényt, a lukas komódot, ami olyan, mintha egy Gyalogkakukk vagy Disney rajzfilmből lépett volna elő? Miért kéne a bútoroknak unalmasnak és szögletesnek lenniük? A kanadai Straightline Designs munkái a bútortervezés legszélső határait is bátran feszegetik.

 

Bútorok a rajzfilmek világából

 

Judson Beaumont igazi gyermeki fantáziával álmodja meg különleges bútorait és csupa olyasmit tervez és gyárt, ami sehol máshol nem kapható.

 

Bútorok a rajzfilmek világából

 

Miért kellene a bútoroknak unalmasnak és szögletesnek lenniük? Iparművészek és formatervezők egész hada igyekszik kitörni a hagyományos bútorformák világából, de a Straightline Designs munkái a legszélső határokat is bátran feszegetik.
A szétrobbanó szekrény, a lukas komód, a földön lazán elheverő tároló és a többi bútor mind-mind olyan, mintha egy rajzfilmből lépett volna elő, közvetlenül azután, hogy a Gyalogkakukk üllőt ejtett rá, vagy füstölgő kanócú bombával hajigálták volna meg.
A kanadai tervező szokatlan és vicces darabjait természetesen a gyerekek ihlették; legfőképp az a gyermeki képesség, amellyel a furcsaságokat is nyíltan és bátran képesek befogadni.

 

« A 13 »

Fotók:

Judson Beaumont Straightline Designs Inc.

Forrás:

www.lakaskultura.hu

 

További infó:

www.straightlinedesigns.com