A klasszikus balett és korábbi tanulmányai inspirálták Asztalos Gabriellát, a magyar designert új, és merőben szokatlan ülőalkalmatosságának megtervezésében. A Hug Chair (magyarul körülbelül „körülölelő fotel”) minden tekintetben újdonság.

 

Ezen bútor megálmodója, Asztalos Gabriella a világ egyik legfontosabb, fiatal terméktervezők bemutatkozását szolgáló fórum, a Singapore International Furniture Design Award idei fődíjasainak egyike.

 

Hug Chair - A magyar világsiker

 

Hug Chair - A magyar világsiker

 

Eredeti „Made in Hungary”:

A Hug Chair ugyanis teljes egészében magyar termék, mivel a faváz 360 fokos meghajlításának problematikáját egyetlen külföldi gyártó sem tudta, vagy merte elvállalni, ám Sándorfi Tamás, és cége a pomázi Futurus Kft. megbirkóztak a feladattal, a hozzávaló fémtalpat pedig Bundik Attila készítette Székesfehérváron…

A Hug Chair ötlete 2009 áprilisában született Barcelonában egy iskolai feladatnak köszönhetően, ahol az „ölelés”-ről kellett készíteni egy bútordarabot. Ezeket a terveket a mai napig őrzi az iskola. A formatervezésben mindannyian a természetből merítjük az alapötleteket, alapformákat. A spirál is egy, a természetben mindenhol jelen levő forma (szőlőfürtök, a tenger hullámai, a csiga háza vagy egy emberi ölelés), így nem csoda, hogy rengeteg tervezőt megihletett. A három lábú székek vagy az egylábú asztalok tervezőiről is butaság lenne azt állítani, hogy lopnak, csak azért, mert nem ők tervezték meg az első ilyen szerkezetű bútort.

15734_0

További infó olvasható a HUG Chair-ről és konkurenseiről:
www.hugchair.com honlapon,

 

illetve a: terkultura.com blogban