Az Impala Bútorkereskedő Kft. XIII. kerületi, Reitter Ferenc utcai áruházában és raktáraiban valóban szó szerint rengeteg termék van. Így a több mint tízezer szék, asztal és bútor között néha valóban csak az értő szemek számára tárul fel egy rejtett világ. Ám, aki elmegy a közel kétezer négyzetméteres áruházba az mindig találhat valami gyöngyszemet akár ügyfelei, akár saját maga számára.

 

Legutóbbi sétánk alkalmával mi is rábukkantunk egy-két érdekes darabra.

A Rondó lemezelt karszék igazán jól illik egy régies stílusú házba. Hajlított formái, többféle színváltozata és ideális mérete (magasság 80 cm, mélység és szélesség 59 cm, ülésmagasság 44 cm) miatt kis lakásokban is jól elfér, magas karfái és csepp alakú ülőkéje miatt igazán kényelmes, akár a hosszú női pletykálkodásokhoz is. A szék kárpitozott (szövet vagy textilbőr) változatban is kapható, amire már néhány lakberendező is felfigyelt.

Impala - Egy áruház dzsungelében

 

Tovább haladva megakadhat a szemünk az Orion asztalok széles választékán, melyek a klasszikus fa kiviteltől a magasfényű fehér és fekete változatig kaphatók. Ez utóbbiak praktikusan kicsik, így fiatalos, modern stílusú lakások tökéletes berendezéseit képezhetik.

 

Impala - Egy áruház dzsungelében

 

A Leeds asztal étkezőnk dísze lehet. Alig akad olyan ember, aki ne figyelne fel erre a hatalmas méretűimpozáns asztalra, aminek felületén jól látszik a fa eredeti szerkezetének minden szépsége és hibája is. Így, akik értékelik az igazi fa erezetet, a csomókat és a természetességet, azok egy mesebeli világban érezhetik magukat. Egyeseknek, az asztal vaskos asztallapjáról, a hobbitok világa, másoknak a Szépség és a Szörnyeteg mese „romantikus” vacsora jelenete ugrik be, főleg, ha leülünk az asztal két végére. Ez a termék azonban kiválóan alkalmas nagy családi vagy baráti összejövetelek megtartására és vendéglátóegységek kiszolgálására is, mivel akár 14-en is kényelmesen elférnek az asztalnál.

 

Impala - Egy áruház dzsungelében

 

A Modest étkezőasztal és a hozzá tartozó magasfényű fekete székek szűk helyen is elférnek és izgalmas kártyázások, meghitt beszélgetések színhelyei is lehetnek. Az asztal 110 cm átmérőjű fekete üveg lapját egy masszív kerek talpú króm láb tartja.

 

Impala - Egy áruház dzsungelében

 

Ha kicsit nagyobb eseményeket szeretnénk otthonunkban tartani, tökéletes választás a Lane asztal, mely köré sokan odaférnek és, amelyet króm lábas, fa asztallapja alkalmassá tesz, mind a modern, mind a klasszikus stílusú lakások szolgálatára.

 

Impala - Egy áruház dzsungelében

 

Ha pedig már asztalunk és székünk is elég van, akkor csak egy jó kanapé hiányzik. Bármilyen meglepő ezt is találhatunk a Székkirálynál. A sötét dió színű, most éppen bordó-világos barna csíkos kárpitozással ellátott Maru kanapé egy egészen újszerű feelinget varázsolhat akár a nappali romantikus sarkaként, akár a kávézó olvasó sarkaként, akár egy rendelő várakozói előterébe.

Impala - Egy áruház dzsungelében

Impala - Egy áruház dzsungelében

Kinek is ajánljuk az Impalát, a Székkirályt? Olyanoknak, akik szeretik a felfedezést vagy jó fantáziával rendelkezve meglátják egy-egy termékben a lehetőséget és ráadásként még fontos számukra a saját vagy ügyfeleik pénztárcájának védelme is.