A legjobb formatervű iPod dock-ok

 

Közeledik a Karácsony, és egyre többekben merül fel a kérdés: „Mit vegyek karácsonyra”? Mit tehet ilyenkor egy lakberendező, akinek fontos, hogy szép tárggyal gazdagolhasson kliense lakása? Hát, ajánl valamit, ami hasznos, szép ajándék, és illik az enteriőrbe is…

 

Az iPodok és más MP3, MP4 lejátszók napjaink legnépszerűbb zenedobozkái, sőt az iPhone is egyre népszerűbbé válik a mobiltelefonok között. Szerencsére ez a népszerűség formatervezők hadák foglalkoztatja. Már nem csak praktikus, de egyre szebb asztali dokkolók szültenek. Az elektronikai szaküzletekben megtalálhatók a kicsi cégek termékei, épp úgy, mint a híresebb márkák (Sony, Porsche Design, stb.). Ezekből gyűjtöttem most csokorba egy párat.

 

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

Philippe Starck Parrot Zikmu

Úgy tűnik, a neves formatervezők könnyedén állják a versenyt a nagy világmárkákkal. Jó példa erre Philippe Starck esete. Az általa tervezett Parrot Zikmu névre keresztelt dokkoló. Az iPod & iPhone dock két hangszóróból áll, melyek egymással kábel nélküli, „wireless” kapcsolatban állnak és így bárhová helyezhetők a szobában. Lakberendezési szempontból, tehát ideálisnak mondhatók. A fekete hangfalak mindkét irányban képesek hangot kibocsájtani, előre és hátrafelé is. Távirányítóval rendelkeznek, továbbá olyan hordozható egységek hangját is képesek kihangosítani, mint a laptopok (PC vagy Mac), mindezt a Bluetooth A2DP, vagy WiFi-technológiának köszönhetően. Trendi, minimalista formájuk miatt, szinte bármely enteriőrbe betervezhetők.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

Vestalife Firefly és JewelBox iPod Speaker

A Vestalife új dokkolóját a kaliforniai RKS design cég tervezte. Nem egy hétköznapi darabról van szó. A fura, gömb-formájú iPod Dock érintés-érzékeny. Mint egy virág, úgy nyílik ki, hogy befogadja a lejátszót. Kis méretük miatt igen helytakarékosak, formájuk „bejön” a fiatalabb korosztálynak, így gyerekszobába ideálisak. Távkapcsolóval, hangszín szabályzóval, és beépített subwoofer mélynyomókkal is rendelkezik.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

iPod Dock Light

A Sang-Hoon Lee tevezte egység multifunkcionális, és bármely hálószoba gyönyörű kiegészítője lehet. Kombinálja az iPhone/iPod dokkot az ágy melletti olvasólámpával. A hangszóró a dokk oldalába van rejtve, így gyakorlatilag láthatatlan. Akár hálószobában, akár irodában, vagy bárhol elhelyezhető, ahol kicsi a rendelkezésre álló hely, de zenére és fényre van szükségünk.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

B&W Zeppelin iPod Speaker

Az IDEA 2008 díj nyertese a Bowers & Wilkins’ cég Zeppelin dokkolóját a Native Stúdió tervezte. Ez az egyik legszebb iPod dokkoló. De nem csak a design, hanem a tartalom is impresszív. Távirányítható, és olyan kimenetekkel ellátott, melyek segítségével az iPod-on tárolt képek akár a TV-re is átjátszhatók és megnézhetők.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

Porsche iPod dock

A nem csak az autóiról híres Porsche Design alkotta meg a P-9120 elnevezésű asztali sztereó rendszert. Ez egy iPod dock és egy rádió ötvözete. Tiszta, lineáris vonalvezetése ellenére kiemelkedően jó akusztikai készségekkel (na meg egy erős basszus hangszóróval) rendelkezik. Nem csak lejátssza, de fel is tölt bármilyen iPod, vagy iPhone készüléket.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

Jean-Michel Jarre iPod Speakers

A neves electronikus zeneszeerző és előadó, Jean-Michel Jarre tervezte e különös kinézetű iPod hangszórókat. Olyanok, mintha a 80-as évekből léptek volna elő, ám mégis futurisztikus külleműek. Két 20W-os hangszóróból és egy 45W-os mélynyomóból áll, amit egy iPod-ot utánzó távkapcsolóval lehet működtetni. Ára és kivitele alapján, a top-kategóriába tartozik, hiszen kifejezetten a vájtfülűeknek szánják kifinomult hangzása miatt. Olyan integrált áramköröket tartalmaz, melyek képesek az MP3 formátumú zenét feljavítani.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

iTamTam iPod dock

Az iTam Tam első ránézésre egyáltalán nem néz ki iPod dock-nak. Tervezője Eric Berthès, a Branex Design-tól az egykori pille székek formáját adta művének. Pedig ez a homokóra, vagy tam-tam dob bizony bármely iPod, vagy iPhone befogadására képes, sőt egy kábeles adapter révén még rádióra, vagy bármilyen más típusú MP3-as lejátszóhoz is csatlakoztatható. A 2 x 25 W teljesítményű sztereó készülékhez egy távkapcsoló is jár.

 

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

 

Art.Suono Wireless Music Enhancement

Tervezője David Weiner Ventures. Az Art.Suono bármilyen audió forrás jeleit felfogja, legyen az akár egy iPod is. olyan áramkörei vannak, a „DWC-APHEX” technológiának köszönhetően feljavítja a digitálisan összenyomott zenéket. Ezek dekódolása során javul a térhatás, és a muzsika tisztasága, és előkerülnek az elveszett basszusok.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

 

Sony iPod audio system

A Sony fura névre keresztelte készülékét. A Muteki LBT-ZX66i egy 3-utas Bass Reflex polcrendszer/boom-box, amely csodás hangot produkál. Az iPod dock-on kívül része egy 5 CD-s lejátszó, egy CD-R/CD-RW & MP3 lejátszó és egy rádió is. Futurisztikus, de mégis nagyon mai darab.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

Lasonic iPod Ghetto Blaster

A Lasonic visszahozta a klasszikus break dance stílust. Óriás magnó kinézetű, a klasszikus kattás magnó/rádió kombót időző küllem, de nagyon mai technika – tipikus 80-as évek feelingben. A TRC-931 boombox kinézete ellenére egy iPod lejátszó, egy SB kártya olvasó, és USB port egy dobozban. Többféle színben (sőt üvegszerűen átlátszó kivitelben is) kapható. Áram híján, 10 db elemmel is működik. Csak rappereknek és utcai break táncosoknak – nekik viszont kötelező jelleggel.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

Victor Vetterlein wireless iPod dock

Az amerikai designer, Victor Vetterlein elképzelése szerint minden iPod dock-nak kábel nélküli, wireless hangszórókon kellene szólnia. Az ő tervei alapján készült lejátszó hangszórói levehetők, és a szobában bárhova tehetők – a tökéletes hangzás elérése érdekében. Kissé retrós kiézete ellenére, nagyon is mai darab.
A dokkoló bármely iPod és MP3 lejátszó befogadására és lejátszására képes. Vízhatlan, és újratölthető elemekkel működik.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

i24R3 EOps iPod wireless speaker system

Michael Young és az EOpsA együttműködésének eredménye az i24R3 wireless speaker system, ami különálló hangszórókkal és mélynyomókkal kiegésztve szolgáltat kiváló minőségű zenét. Felszíne stílusos magasfényű, fehér lakk, és aluminium keveréke. A készülék kábel néküli átvitellel képes zenét fogadni (és lejátszani) akár a számítógépről, az iTunes program révén. (Az iTunes az iPod játszók programja) Ennek révén – ahogy az sejthető – távkapcsolóval irányítható a kompjúter bárhonnan a lakásból. Természetesen az MP3 dokkoló képes a számítógép exra hangszóróinak szerepét is átvenni.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

Azoknak, akik nem engedhetnek meg maguknak ekkora ajándékot (mármint, hogy teljes iPod/hifit vegyenek szeretteiknek) sem kell bepánikolniuk, ha a gyerek kér valami MP3 cuccot. Nekik jöhet jól az alábbiakban bemutatott pár ébresztő órás iPod/iPhone dokkoló. Legalább tuti nem alszik el reggel az a büdös kölök… (Csak el ne késsen a suliból a jó hangminőségű zene miatt!)

 

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

Sony ICF-CD3iP iPhone/óra/CD/rádió kombó

A Sony „ICF-CD3iP” kódnevű készüléke kompatibilis bármely iPod vagy iPhone lejátszóval. a zene játszás mellett egyben fel is tölti azok lemerült elemeit. A két ébresztő együttműködik egymással, lehetővé téve mind az iPhone-on, mnd a Sony órán az ébresztés beállítását. Bármilyen zene lejátszására képes, legyen az MP3, vagy hagyományos CD-R/RW audió lemez. Távkapcsolójával működtethető a CD-játszó, a rádió, sőt az iPod/iPhone is.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

 

CVT i3101 iPhone/ébresztő óra

A CVT i3101 media center/ébresztő óra elég vékon ahhoz, hogy az ágy mellé lehessen lógatni. Különösen jó szolgálatot tehet kicsi szobákban, ahol nincs hely az ágy melletti lerakó asztalkára. Az óra 9cm-es LED klépernyőjén jól látszik a kijelzett idő, elegáns érintőkapcsolói révén könnyen működtethető a rádió és a média center egyéb funkciói.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

Logic3 Valve 80 iPod Dock & Speakers

A „Logic3 Valve80 iPod Amplifier” új életet lehel a zenébe. Ez a kifejezetten iPod-hoz kifejlesztett rendszer az MP3-as lejátszó hangminőségét hivatott javítani. A speciális processzorok melegséget adnak, a hűvös, digitális hangzáshoz, megtalálva az elveszett harmóniákat életre keli a muzsikát. A Logic 3’s Valve80 egy pár 2-utas fekete hangszóróval párosul. Hangereje 40Watt, csatornánként.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

 

Griffin Envelope iPod dock

A Griffin Evolve egy kábel kapcsolat nélküli, wireless rendszer. A zenét egy újratölthető energiaellátású wireless speaker rendszeren keresztül szólaltathatjuk meg, bárhonnan 150 láb (kb. 5 méteres) távolságon belül. A hangszórók feltöltik magukat, amíg a talapzaton vannak, majd levéve 10 óráig szólnak bárhonnan, ahová tesszük őket. A dokkolót távkapcsolóval is irányíthatjuk. Van benne S-video és egyéb videó-kimenet is.

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

Philips DC350 Dock

A Philips Docking Entertainment System DC350 egy iPod/iPhone dock, ami 6-W RMS kimeneti teljesítménnyel rendelkezik , illetve érintés nélkül kezelhető funkciókkal. Egy kiváló minőségű beépített órás-rádiót is tartalmaz, melyet a Bluetooth kapcsolat révén szinkronizálhatunk a számítógéppel (laptoppal).

 

Karácsony, ajándék, zene - iPod

 

iHome iH51 multimedia system/alarm

Ez a dock is kettős funkcióval bír: ébresztő óra és rádió egyben. Sőt hangszabályzó és balansz-kontroll, illetve videó kimenettel bíró készülék. kapható hozzá egy külső subwoofer a mélyhangok tökéletes átviteléhez. A távkapcsolóval még mellette sem kell lennünk, hogy szabályozzuk az iPhone/iPod hangerejét, vagy a zene kiválasztását.Karácsony, ajándék, zene - iPod