Újra divat a valódi angolos klasszikus bútor. Sok vevő fordul el a hideg, steril, minimalista bútoroktól, és szeretne klasszikus bútort fából, pilaszterekkel, díszlécekkel, vastag polcokkal, kiugró lábazati és koronadíszekkel.

Vevője klasszikus bútort kér, de nem akarja megfizetni az árát?

 

Az ilyet eddig, egyedi gyártásban, mart tömörfa díszlécekkel, éllécezett, furnéros korpuszelemekből, csak igen drágán lehetett elkészíteni. Ráadásul jelentkeztek a szokásos tömörfás problémák: a vetemedés, összeszáradás, fa és színhibák. A klasszikus bútor megtervezése is problémás, hisz a vevő csak annyit közöl: valami klasszikusat szeretne, az asztalosok viszont nem rendelkeznek megfelelő tapasztalattal ezen a téren.

 

Klasszikus bútort - elemekből, egyszerűen

 

Az Ábrahám Műhely újdonsága, a klasszikus bútorépítő elem rendszer, megoldja ezeket a problémákat! Minden klasszikus bútorelemet tartalmaz, melyekkel egy egyszerű laminált korpusz is, gyorsan klasszikus bútorrá öltöztethető.

 

Ezzel, a klasszikus tömörfa bútor árának töredékéből tudunk ilyen bútorokat építeni, – gyorsan, egyszerűen, csak a korpusz frontjára szerelve a kész, furnérozott, díszítő elemeket.

 

Klasszikus bútort - elemekből, egyszerűen

 

Klasszikus bútort - elemekből, egyszerűen

 

Klasszikus bútort - elemekből, egyszerűen

 

Melyek ezek az elemek?

 

  • Pilaszteroszlopok: 10; 8; 5,4; és 3,8 cm szélességben, hornyolva, csiszolva, furnérozva. (280 cm hosszban)
  • Pilaszter fejek: klasszikus befejező elem, takarja a hornyokat, ezért a hosszú pilaszterek a kívánt méretre vághatóak.
  • Profilos szegőléc, a korpusz aljához és tetőhöz: az aljhoz-tetőhöz illesztve, a profilos élfázást helyettesíti
  • Kiugró elemek a profilos szegőhöz: a pilaszterek alján, tetején, az előálló díszt biztosítják
  • Polcvastagító léc: a polc élére núttal ragasztva, a normál polcból, robosztus, klasszikus látványt kapunk.
  • Klasszikus koronalécek és kiugró korona sarokidomok: a klasszikus bútor legfőbb díszítő elemei.

 

Klasszikus bútort - elemekből, egyszerűen

 

 

Klasszikus bútort - elemekből, egyszerűen

 

Ezekkel az elemekkel, pl. egy 4 x 2,5 m-es laminált könyvszekrény, mintegy 70 eFt beruházással, angol klasszikus könyvszekrénnyé építhető. További képek itt láthatók.

Ez már a laminált korpusz árával együtt is, igen versenyképes ár, hiszen mindez hagyományosan elkészítve, 7-800 ezer Ft!

 

Ajánlja igényes vevőinek a klasszikus elemekkel díszített, laminált korpuszú bútorokat, és nem lesz konkurenciája többé, a kockabútort gyártó multi vagy kisüzem!

 

Forrás:

Fatáj Hírlevél 2011. június