Egy korábbi írásomban már említettem a mexikói stílus egyik meghatározó alapelemét: a talavéra porcelánt. A mostaniban idézek egy nemrég megjelent cikkből, mely ugyanezt a témát boncolja…

 

Talavera minden mennyiségben

 

A latin lakberendezési stílus első számú megjelenési formája a csempe, nem véletlen, hogy a mexikóiak második bőrének is nevezik. Gyártása évszázados hagyományokra tekint vissza, szín- és mintavilága egyedülálló, a máig kézzel festett kerámiák mindegyike egyedi darab.

 

A mexikói kerámiák talán leghíresebb képviselője a Talavera, amelynek gyártási folyamata márkavédelem alatt áll. A mi Tokaji Aszúnkhoz hasonlóan csak egy meghatározott földrajzi területen (a mexikói Puebla megyében) gyárthatnak ilyen elnevezésű termékeket, rendszeres ellenőrzés és szigorú előírások mellett.
Talavera minden mennyiségbenA Talavera díszcsempék a mexikói otthonokban minden helyiségben jelen vannak, a fürdőszobától a konyhán át a lakóterekig és a teraszig. A hagyományos fal- és padlóburkolaton kívül szekrények, kandallók, tükrök díszítésére, asztallapok készítésére, falfestmények, mozaikok felrakására, lépcsők színesítésére is használják őket.

 

A Talavera díszcsempék élénk, meleg színei, óriási mintaválasztéka és könnyű kombinálhatósága miatt mindenki megtalálhatja a leginkább az otthonába illő összeállítást, legyen az egy zuhanysarok teljes kicsempézése, vagy csak egy könyvespolc homlokzatának sormintája. A kézi gyártás miatt minden csempe egyedi darab, amely önmagában is díszére válhat a lakásunknak, akár hűtőmágnesként, akár poháralátétként használjuk fel őket.

 

Talavera minden mennyiségben

 

A La Tienda a Talavera csempék mellett a szintén gyönyörű, domború mintákkal megmunkált felületű „Cuerda Seca” kollekciót ajánlja, amely exkluzivitásában vetekszik a Talavera kerámiákkal. Szín- és mintaválasztékuk egyedülálló, csempéik sokféle méretben rendelhetőek, így valóban egyedi, saját arculatot adhatunk velük otthonunknak.

Talavera minden mennyiségben

 

A Talavera csempék ötletes és kreatív felhasználásával készülnek a La Tienda tükrei, amelyeket különösen ajánlanak figyelmünkbe.

A fémből készült keret felületét változatos vésetekkel díszítik, majd általában 5 x 5 cm méretű, tetszőleges mintájú és színű kis díszcsempékkel rakják ki azt.
Az eredmény egy olyan gyönyörű és exkluzív „varázstükör”, amely beragyogja otthonunkat és valósággal magához vonzza a tekinteteket. Vigyázat, függőséget okoz! Aki egyszer élőben látott Talavera tükröt, az nem szabadul tőle, és előbb-utóbb megszerzi magának!

A csempék mellett a Talavera kerámiamosdók a mexikói napfény első számú hordozói. Akár a hagyományos pultba süllyesztett megoldást, akár a pultra ültethető változatot részesítjük előnyben, abban biztosak lehetünk, hogy fürdőszobánk a latin vendég érkezésével egy teljesen új, vidám és meleg arcát mutatja majd.
A különböző méretű mosdók között az elkötelezett latin lakberendezés-rajongók éppúgy megtalálhatják a nagyon színes, nagyon mintás, igazi „macho” darabokat, mint a stílussal még csak ismerkedők a visszafogottabb, szelídebb kiviteleket. Aki eddig nem gondolta volna, hogy a reggeli mosakodás élményszámba mehet, még nem próbálta a La Tienda Talavera mosdóit!

A fürdőszoba után a konyháról se feledkezzünk meg, hiszen a különleges Talavera dísztálak gazdagsága és színvilága a méltán világhírű mexikói konyha remek kiegészítője.
Nagy családi ebédek teljes étkészletét éppúgy összeállíthatjuk magunknak, ahogyan csak egy-egy salsa-tálat vagy tortilla-tálaló edényt teszünk fel színbombaként az asztalra.

Talavera minden mennyiségben

 

Aki a virágot szereti… …nem tud majd szó nélkül elmenni a La Tienda vázái és kaspói mellett! A kis méretű, ablakpárkányon elhelyezhető vázácskáktól az óriási, teraszokat és verandákat uraló kaspókig minden megtalálható a kínálatban, a már ismert színvilágban és választékban.

 

Talavera minden mennyiségben

 

További információ:
Tel.: 20-454-3355, 70-418-1555
e-mail: info@latienda.hu
web: latienda.hu

 

Forrás:

Otthonok és kertek

 

« A 10 »