Közeledik a Karácsony, és itt az idő ötleteket gyűjteni a vásárláshoz. Na persze a YANKEE CANDLE illatgyertyái nem szezonálisak – egész évben szolgálják a lakberendezőket és megbízóikat. Tudjunk meg róluk többet…

 

Yankee Candle - a Karácsony illata„Az egész egy édesanyámnak szánt ajándékkal kezdődött.”

1969 karácsonyán, a 17 éves Mike Kittredge mivel nem volt pénze, megolvasztotta zsírkrétáit, hogy édesanyjának gyertyát készítsen belőle. A szomszéd ezt meglátta és meggyőzte Mike-ot, hogy adja el neki a gyertyát. Ebből éppen elegendő pénze lett ahhoz, hogy elkészítsen két gyertyát – egyet az édesanyjának és egy másikat, hogy eladja. Tulajdonképpen így született meg a YANKEE CANDLE.

A legelső gyertyától kezdve a YANKEE CANDLE folyamatosan gyarapodott, ma már csaknem 300 saját üzlete és 15.000 értékesítési helye van az Egyesült Államokban és már jóformán egész Európában is elérhetővé váltak ezen kiváló minőségű termékek.

Termékeink rengeteg illatban, méretben és stílusban kaphatóak. Legnépszerűbb termékeink a Housewarmer üveges gyertyák, Samplers mintagyertyák, Tart viaszos potpourrik valamint dekorációs oszlopgyertyák és illatos teamécsesek is. Nagy figyelmet szentelnek termékeik fejlesztésének és folyamatosan bővítik kínálatunkat új kategóriákkal.

A YANKEE CANDLE szintén egy meghatározó szereplője a márkás nem-viasz alapú termékek piacának, mint például a Car Jar illetve Car Gel autóillatosítók (az amerikaiak nem ismerik a „wunderbaum” típusú autó illatosítókat), az aromaterápiás termékek, elektromos otthoni illatosítók, potpourrik, légfrissítők és egyéb exkluzív otthoni illatosító termékek.
A YANKEE CANDLE mára már Amerika No.1. illatgyertyájává vált, és majdnem olyan híres név, mint a Coca-Cola, a Kellog’s, vagy más jól ismert termékek. Ami nem is csoda, hiszen gyártóját nem csak az üzlet, hanem valóban a „passion for fragrance” azaz az illatok iránti elkötelezettség vezérli – immár több évtizede.

 

Yankee Candle - a Karácsony illata

Jómagam, több mint egy évtizede ismerem és használom e gyertyákat. Éveken át nem volt könnyű beszerezni idehaza, de mára (ugyanúgy, mint a Dr. Pepper üdítőitalt) ezt is megvásárolhatjuk Magyarországon.

A YANKEE CANDLE cég több mint 150-féle illatot gyárt – ember legyen a talpán, aki tartja a lépést (és aki nem talál magának kedvére való illatot) ekkora választék között.
Kiváló illatukat hosszan tartják, és illatosítják a lakást, autót, vagy bármit, ahova bekerülnek. Fő előnyük, hogy maradék nélkül elégnek (nincs maszatos viasz az üveg alján), az üvegek dekoratívak, és a számos illat a szivárvány minden színében díszíti az enteriőrt – nos, mi más kellhet egy lakberendezőnek?

 

Yankee Candle - a Karácsony illata

 

Az eredeti cég még ma is megtalálható South Deerfield városkában (Massachusetts, USA). Aki idetéved (vagy még inkább céltudatosan meglátogatja), az több mint 400.000 gyertyát talál a polcokon.
És még valamit: egy igazi, egész napos szórakozást. Amerikaiak lévén nem bíztak semmit a véletlenre. Van itt gyertyaöntés gyerekeknek (ahol maguk választhatják ki a kis lurkók a színeket, illatokat, amiből az emlékbe hazavihető gyertyácskákat készítik saját kezűleg), van itt egy híres „Christmas Village” (azaz Karácsony falu) Mikulással és kisvasúttal, van lakberendezési dekorációk üzlete (szigorúan country-stílusban), és még ezernyi más, ami ezt a tipikus New England-i múzeum/bolt/étterem/vidámpark kombót csábossá teheti a családok számára. És jönnek is a látogatók, 3-103 éves kor között szinte mindenki betér ide (és persze üres kézzel senki sem távozik). Én sem tettem, és akárhányszor itt járok, mindig úgy érzem, hogy muszáj lesz visszajönnöm, mert még mindig tartogat valami meglepetést.

Komplett családi programot is kínál minden hétvégére (jó amerikai hagyomány szerint), amit az alábbi web-oldalon lehet megtekinteni. Ha valaki éppen arrafelé jár (South Deerfield, Massachusetts, USA) akkor javaslom: ne hagyja ki!

De miért is írok a YANKEE CANDLE-ről?

Közeleg a Karácsony, és az illatgyertya ideális ajándék (azon túl, hogy lakberendezőként egy kiváló dekoráció). Ha úgy érzi, hogy már végképp nem tudja kitalálni, mit is ajándékozzon az ünnepelteknek, akkor az illatgyertya ideális ajándék, hisz örömteli, szeretetteljes pillanatokat biztosít mindenkinek. A látványa és az illata egyaránt kiegyensúlyozott és nyugodt perceket teremt abban a környezetben, ahol meggyújtják. A jól kiválasztott gyertyák illata segítséget nyújthat az ajándékozottnak a kiegyensúlyozott és harmonikus élet megteremtésében, fokozza a pihenés és a relaxálás hatásait. Csak javasolni tudom mindenkinek!

 

És egy kis segítség a választáshoz

Lakberendezőként elmondhatjuk, hogy a fürdőszobába a tiszta friss illatok, a fehér és a kék színek illenek, a hálószobákba az egzotikus, keleties illatok és a vöröses tónusos passzolnak. A gyerekszobákba a színes, gyümölcsillatú gyertyákkal, a nappalikba pedig a sárga különböző árnyalataival vihetünk vidámságot és jókedvet.
Azoknak, akik otthon dohányoznak, ajánlott olyan gyertyát ajándékozni, amely szagtalanítja és üde illattal tölti meg a nappalit és az előszobát. Ma már külön gyertyát választhatunk szakácslelkületű ismerőseinknek a konyhai műveletek során keletkező átható szagok közömbösítésére, és friss illattal történő helyettesítésére.

 

Tea & Honey - Mi más kellhet egy hűvös őszi/téli estén (pláne ha megfázott az ember), mint egy mézes-tea, amit ez az illat tökéletesen felidéz...
« A 19 »

 

További infó:

Sound & Data Kft.
1085 Budapest, Mária utca 56. Fszt. 1.
Tel.: (+36 1) 328 0400
Fax: (+36 1) 338 2731
E-mail: info@illatgyertya.hu

Az eredeti cég: www.yankeecandle.com
A magyar képvislet honlapja: www.illatgyertya.hu