Napvitorlát május óta találni a Rollstar kültéri árnyékolótípusai között, és ezen rövid időszak is megmutatta: a napvitorla nagyszerű és népszerű árnyékoló.… És itt jönnek az egyedi igények, amelyek máris életre hívták a Rollstar-napvitorlák új generációját, az Idea-Comfort állítható és feltekerhető napvitorlát.

 

Itt a legújabb napvitorla: állítható és feltekerhető

Napvitorlát 2012 májusa óta találni a Rollstar kültéri árnyékolótípusai között, és ezen rövid időszak is megmutatta: a napvitorla nagyszerű és népszerű árnyékoló, de… És itt jönnek az egyedi igények, amelyek máris életre hívták a Rollstar-napvitorlák új generációját, az Idea-Comfort állítható és feltekerhető napvitorlát.

 

Napvitorlával védeni otthonunk kültéri egységeit, napvitorla alatt hűsölni a kertben mára egyre divatosabb. Jóllehet, többen a megjelenése, a hajóvitorlára emlékeztető, exkluzív külseje miatt szeretnek bele a napvitorlába, de itt az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a külcsín és a belbecs kéz a kézben jár. Mert a napvitorla legalább olyan praktikus és „okos“ árnyékoló, mint amilyen szép, hiszen olyan árnyékolási feladatokat is megold, amelyre a többi kültéri árnyékoló nem képes teljes mértékben.

 

A szakszerű megfogalmazás így szól: a napvitorla a nap járása szerint célszerűen elhelyezett, a tűző napsugaraktól és az UV-sugaraktól 85-90 %-ban védő, a sarokpontokban megfeszített, fix vagy állítható, 230 g/m2 tömegű, 100 % HDPE nagynyomású poliészter elemi szálakból hurkolt mikrohézagos textilárnyékoló.

Kert és terasz - Itt a legújabb napvitorla - LOSZ Lakberendezők Országos Szövetsége - Blog

Illetve így szólt, hiszen a vásárlói igényeknek megfelelve máris kiegészítettük a napvitorla-választékunkat! Az Idea-Comfort állítható és feltekerhető változatban készül, gyakorlatilag a napvitorla és a napellenző előnyeit egyesíti. A ponyvát a nap járásának, a napsugarak beesési szögének megfelelően állíthatjuk, méghozzá úgy, hogy ha háromszög, a harmadik, ha trapéz, akkor a ponyva negyedik oldalát mozgathatjuk az Idea oszlopokon. Ezek az alumínium oszlopok segítenek abban, hogy a napvitorla külső sarokpontjait az ideális magasságban rögzíthessük. A napellenző technológiájából a feltekerhetőséget kapta meg a különleges Idea-Comfort, vagyis a ház homlokzatára, az erkély mennyezetére fali rögzítésű acél csőhenger kerül, amelyre egy kézi csigahajtómű és hajtókar segítségével feltekerhetjük a napvitorlát.

 

Ezzel a technológiai bravúrral könnyen „behúzhatjuk“ a vitorlát, amikor csak akarjuk, és a téli tárolást is kipipálhatjuk, hiszen elegendő a hengerre feltekerni a napvitorlát, aztán a tartóoszlopokat kiemelni. Emellett arra is megvan a lehetőség, hogy védőtetőt szereltessünk fel a homlokzatra, hogy védjük a szerkezetet és a ponyvát (ahogyan a napellenző fölé is). Ha az Idea-Comfort állítható és feltekerhető napvitorlát választjuk, a következő maximális méretekkel számolhatunk: szélesség: 6 m, kinyúlás: 6 m, felület: 36 m2.

 

De térjünk vissza kicsit a definíciónkra, és beszéljünk a napvitorla-ponyváról! A feladatra olyan ponyvatextíliát kerestünk, amely rugalmas, bírja a feszítést, véd a káros UV-sugaraktól, könnyű, tehát nem „hasal be“, nem árt neki az eső, a szél, terhelhető. E célra a mindössze 230 gramm/m2 súlyú, a fenti műszaki tulajdonságoknak maximálisan megfelelő ShadeNET textíliát találtuk a legalkalmasabbnak, amelyet változatos színárnyalatok tesznek kedveltté.

 

Tipizált mérettartomány mellett a Rollstar – mint minden egyéb árnyékolót – a napvitorlát is elkészíti egyedi méretben, és minden segítséget megad az ideális árnyékoló beszerzéséhez. Már megszokhattuk, hogy az árnyékolókat a Rollstar központi telephelyén és a bemutatótermeiben ki is próbálhatjuk, de mivel a napvitorla igen helyigényes, ezért ezen modelleket csak a budapesti üzem kertjében tudjuk kiállítani, egyelőre csak itt próbálhatók ki.

 

Forrás:

www.rollstar.hu
www.rollstar.hu/content/itt-a-legujabb-napvitorla-allithato-es-feltekerheto.html