Sokunknak szerezhet örömet az egyszerű elemekből, építőjátéknak megfelelő módon összeállított térelválasztó. Elkészítéséhez csupán 30 cm széles deszkára van szükségünk!

 

Egyszerű térelválasztóSokunknak szerezhet örömet az egyszerű elemekből, építőjátéknak megfelelő módon összeállított térelválasztó. Elkészítéséhez csupán 30 cm széles deszkára van szükségünk! Az egyszerű elemekből összeállított térelválasztó variálhatósága végtelen. Lakóterek elválasztására, vagy falhoz illesztve polcrendszerként lakásunk meghatározó elemeként szolgál.

 

A kivitelezés részletei

1. Tervezzük meg, hogy a szobába meddig nyúljon be a térelválasztó, milyen magas legyen, végeit függőlegesen hagyjuk, esetleg lépcsőzetesen alakítjuk ki. Terveinket érdemes pontosan elkészíteni, így nem marad felesleges elem a térelválasztó összeépítése után.

 

2. Az elemek elkészítéséhez 30 cm széles, 1,5-2 cm vastag fenyődeszkára van szükségünk. Az alkotóelemek tervezésekor ügyeljünk arra, hogy mekkora tárgyakat szeretnénk a térelválasztó elemeibe rakni.

 

3. Az elemeket nem kell szorosan egymás mellé illeszteni, ha a megfelelő alátámasztásról gondoskodunk az alsó sorban, a fölötte lévő szinten akár 10-20 centis lyukat is tervezhetünk a térelválasztóba. Így még izgalmasabb, még jobban variálható polcrendszert kapunk.

 

4. Összeállítás után a megfelelő stabilitás

 

5. érdekében az elemeket rögzítsük egymáshoz. Térelválasztónk mobilitását, átrendezhetőségét csavarozással őrizhetjük meg, de ha határozott elképzeléseink vannak, ragaszthatjuk is az elemeket.

 

6. Néhány alkotóelem lefestésével a lakótér színeihez igazíthatjuk térelválasztónkat.

 

Tippek az összeállításhoz

  • A lakberendező tanácsa alapján 30×30, 60×30 és 60×60 cm-es

  • elemekből építsük a térelválasztót. Ezek szabadon variálhatók, és megfelelő stabilitást biztosítanak.

  • Az elemeket lehetőleg ne rakjuk öt szintnél magasabbra, vagy rögzítsük őket a falhoz.

  • A 60×30-as elem állítva és fektetve is használható.

  • A fektetett 60×30-as elem alá kerülő négyszögeket nem kell teljesen összetolnunk, hiszen áthidalóként elegendő stabilitást nyújtanak akár 10-20 cm-es rés kihagyásához is.

Így készül egy elem

30 cm széles, 1,5-2 cm vastag fenyődeszkából szabjuk le a négyzet négy oldalát. Az alap és a fedőlap legyen 30×30 cm, a két oldalfal pedig az anyagvastagság kétszeresével rövidebb.

 

A levágott lapokat összeragasztjuk az éleknél. Ügyeljünk a pontos illesztésre és a ragasztó kötéséhez megfelelő nyomásra.

 

A kinyomódott ragasztót ronggyal, papírtörlővel töröljük le.
Egy-egy elemet fessünk le a szoba hangulatához illeszkedő színnel.

 

« A 8 »