Amerikát megjárt emberként a budapesti utcákon sétálva gyakran elnézem a lomtalanításkor a járda szélére halmozott öreg bútordarabokat. Az Újvilágban „garázs szélszeken” (garage sales) árulják a családnak már nem kellő, de még használható, új – vagy koros darabokat. Nálunk ez a kukába kerül, vagy az arra szakosodott gyűjtögetők martaléka lesz minden… Tényleg ilyen gazdagok volnánk mi Magyarok?

 

Felújított szekrényHa azonban nem akarjuk kidobni a nagyitól örökölt szekrénykét, az „ecserin” kitúrt kincseinket, ám mindezek jelen állapotukban nem illenek otthonunk enteriőrjébe – nos, akkor se csüggedjünk.

Kérdezzük meg lakberendező ismerősünket (ha ilyen nem volna, akkor keressünk gyorsan egyet a www.lakberendezok.hu portálon), hogy mit is kezdhetnénk a kopott vagy stílustalan bútorainkkal?

 

Ne féljünk a színektől! Egy kis festék csodát képes tenni minden kopott bútorral. A balra látható fiókos szekrénynek megkegyelmeztek gazdái és még kapott egy újabb esélyt. A hálószobából kikerülve, friss élénk türkiz színűre átfestve újjászületett, és üde színfoltjává vált az étkezőnek.

 

Az átalakítandó szekrényVegyünk példának az itt jobbra látható egyszerű (és valljuk be őszintén elég ronda) kis fenyőfa szekrénykét.

 

Némi ötlettel és időráfordítással akár mi magunk is átalakíthatjuk egy stílusos kis jószággá. De ha nincs kedvünk vagy tehetségünk hozzá, lakberendezőnk biztosan szívesen segít ötletet adni a feltuningolásra, sőt akár mestert is javasol, aki elvégzi ezt helyettünk…

 

Az alábbi képgalériában pár ötletet adunk arra, hogy mi minden hozható ki a példánkban szereplő egyszerű kis éjjeli szekrénykéből…
Javaslom, fontoljuk meg még egyszer, mielőtt kihajítanánk valamit (valamit ami jelen állapotában már a „telekre még jó lesz” kitételnek sem felel meg). Hátha feljavítva még használható, illetve ha nekünk nem kell, más még hasznát veheti…

 

…és, ha valahol itthon tudnak egy garázs-szélszről, kérem üzenjenek nekem!

 

 

« A 4 »