Van az úgy, hogy az ember szűknek érzi a helyet, ám a falakat nem tolhatja el. Vagy mégis? A terek nagy varázslója a – tükör- a megoldás. Segítségükkel a falak eltolhatók, ablakok nyithatók, s a terek kétszer akkorákká válnak, mint valójában. Egy-egy jó helyen elhelyezett tükör meg tudja változtatni a lakás teljes hangulatát. Megvilágít egy eddig sötét zugot.

 

Tükör a szobában

 

Óriástükörként segíti a fürdés utáni testápolást, sminkelést.

 

Térnövelés tükörrel

 

Kandallót díszít, vagy fókuszpontként, magára vonja a figyelmet.

 

A tükör, ami vonzza a tekintetet

 

Egy ülőgarnitúrából komplett beszélgető-sarkot, klubbot varázsol.

 

Tükör a szobában 2

 

A hálószobában is gyakori a tükör használata. Bár a feng-shui hívei ellenzik, mégis igen elterjedt szokás. A tükör itt is a teret tágító modern lakberendezési tárgy, miközben megőrizte budoáros hangulatát. A keret lehet díszes, azonban vigyázzunk, ne vigyük túlzásba a díszítést, a tükör által nyert vizuális varázs a cél, nem az azt keretező valóság.

 

A tükör és a tér

 

Azon szerencsések, akiknek konyhájuk külön van az étkezőtől, akár ide is tehetik. Ekkor azonban figyelnünk kell a tükör elhelyezésére: vannak ugyanis olyan emberek, akik nem szeretik saját magukat nézni evés közben, így számukra igen kínossá fajul egy egyszerű vacsora meghívás. A design magazinokban persze jól mutatnak az ilyen enteriőrök. Látványosak, stílusosak, az átlagtól elütők. És épp ez az, ami bizonyítja, hogy miért használunk ritkán tükröt az étkezőkben.

 

Tükör az étkezőben

 

Tágíthat egy szűk folyosót, lépcsőfeljárót.

 

Tükör a folyosón

 

A tükör a terek nagy varázslója, ezzel kezdtem az írásom, és ezzel is fejezem be. Kérjék ki egy képzett lakberendező segítségét, és növeljék meg lakásukat (legalább virtuálisan).

 

Forrás:

bellemaison23.com

 

Hollywood-i csillogás: smink tükör a fürdőszoba sarkában
« A 15 »