Kérdés: Kétszintes családi házat építünk. Reményeink szerint őszre be is fejezzük és beköltözünk. A lépcsőház egy része egy légtérben van a felső szint nappalijával. Alul étkezőt fogunk itt kialakítani. Ötleteiket a galéria korlátjához kérnénk. Az biztos, hogy kovácsoltvasból készíttetjük el egy ismerősünkkel, de a rajzok, amiket ő mutatott, nem igazán tetszettek, mert inkább kerítésnek tűnnek.

 

Kovácsoltvas korlást a házbanVálasz: Ötletadónak hat különböző lehetőséget rajzoltam Önöknek. Sajnos semmit nem árult el a tervezett berendezésről, és a korlátra vonatkozó elképzeléseiről sem. Igaz, így semmi nem kötötte a kezem, de csak reménykedni tudok, hogy sikerült olyan változatot is rajzolnom, amely illeszkedik az adott térbe és az ismerős kovácsmester meg is tudja valósítani. A belső rácsokat közelről látjuk, ezért elkészítésükhöz finomabban kidolgozott rajz szükséges.

 

 

Csigás kovácsoltvas korlátFunkciójának ellátása mellett dekorációs szerepének is nagy jelentősége van, ezért feltétlenül összhangban kell lennie a lakás berendezési tárgyaival. Az Önök esetében pl. a nagyméretű, felülvilágítós, fix ablakkal is. A kovácsoltvassal kellemes együttest alkothat az ólomüveg, ezt érdemes lenne kihasználni, akár úgy is, hogy a korláton belül kombinálják azokat. Ha rajzaim között nem találták meg az igazit, érdemes a jártukban-keltükben látható motívumokat megfigyelni. Ötletet adhat egy jól sikerült csomagolópapír vagy tapéta, textilminta is.

 

 

 

 

« A 7 »