JFK babamama szoba

A baba-mama szoba jelképes kulcsátadása

 

„A LOSZ 2016-os tavaszi konferenciájának egyik kiemelkedő eseménye volt a Jahn Ferenc Kórház 830-as baba-mama szobájának (hivatalosan kórtermének) jelképes kulcsátadása, mely karitatív összefogás nyomán készült el.”

A hivatalos mondat egész sor nagyon is hétköznapi, nagyon is emberi momentumot takar.

Egy karitatív projekt margójára:

Ugorjunk vissza gondolatban 2016. április 04.-re, az átadás hetének első napjára.

Sürget az idő, pénteken kulcsátadás, addigra mindennel készen kell lennünk, és nem ártana egy-két profi fotó sem… A melegburkoló még rakja a lábazatot, a bútort még csak holnap jönnek szerelni, a világítótestek még szanaszét, a fürdőben gyakorlatilag még egy szaniter sincs a helyén… Hogyan tudjuk pénteken kulcsrakészen átadni az osztály főorvosának és nővéreinek a szobákat? Nincs mese, szó szerint éjjel-nappal kell elvégezni a hátralévő munkákat. Kedden bekerülnek a bútorok, szerdán késő este a függönyök is a helyére kerülnek. A vízvezeték szerelő még szerel, amikor este fél 11 körül kiderül, hogy a zuhanytálcánk beszerelhetetlen… Újabb probléma, ami szerdán éjjel megoldhatatlannak látszik. De csütörtökön délelőtt megérkezik az újabb zuhanytálca, újból lehet próbálkozni! Ez már jó lesz, minden gyönyörűen alakul. Az ajtók fölé felkerülnek az órák, az előtérbe a fogas, világítások a helyükön, üvegpolc a fürdőbe, a zuhanykabin azonban még mindig az előtérben árválkodik… Csütörtökön este 6 körül megérkeznek a fotósok… A szobák már készen, fotózhatók, a fürdőben azonban még javában zajlik a munka. Amíg az is elkészül, a fotósok hazaszaladnak egy kis utómunkát végezni az elkészült fotókon, azután vissza a kórházba úgy este 11 körül, hiszen a fürdő még hátra van. A kórház takarító nénijével éppen az utolsó foltokat törölgetjük a gyönyörű üvegburkolatokról, tökéletes az időzítés. Hajnali fél 1 körül vége az utolsó kattintásnak is. Pénteken délelőtt megérkeznek a leválogatott képek, és már csak pár óra van hátra a hivatalos átadásig… de elkészültünk! Azután újabb izgalom. A kulcsátadásról az óriási „Construmás” dugó miatt a főorvos úr konkrétan lemarad, helyette a főnővér veszi át a kulcsot. A konferencia állófogadására azért a doktor úr is megérkezik, és egy pohár pezsgő mellett fáradtan, izgatottan, de jókedvűen és boldogan osztjuk meg egymással az utolsó hét eseményeit.

Az első kismama rövidesen birtokba veszi a csodaszép kis lakosztályt a Jahn Ferenc Kórház 8. emeletén, ahol az első napokat töltheti újszülött babájával.

Sok-sok köszönet a termékeket felajánló, problémákat rugalmasan megoldó cégeknek, és szakipari munkákat végző kivitelező szakembereknek, hogy éjszakákba nyúlóan mindent megtettek a nemes ügy sikere érdekében!

Kővári Judit