Végre bemutathatom a kedvenc konyhámat. Előrebocsátom, hogy a valódi bemutatásra a sok trükk, különlegesség, finomság felsorolására az adott keretek szűkösek. Igazán egyedi és első pillantásra nagyüzemi konyhában járunk.

 
A lakókörnyezet, a ház építészeti formája és berendezése éles kontrasztban áll a konyha megjelenésével. Hagyományőrző, századfordulós hangulatú nagypolgári berendezésű házban, nemes anyagok (gránit, kristályüveg, kézi faragású, hihetetlen kidolgozású és mennyiségű famunka) és értékek mellett egy igazán modern, hipermodern konyha jelenik meg. Tömény rozsdamentes acél, homokfúvott üveg, fekete gránit és fények mindenütt. (Nagyon szeretem a különböző hangulatainkhoz és tevékenységünkhöz megválasztható helyi világításokat.) Ebben a konyhában fényekben nincs hiány. Ami első pillantásra feltünik, hogy hagyományos felső szekrények nincsenek, hiszen a konyhának két falát a kertre néző hatalmas ablakok foglalják el, másik két fala pedig épített faszerkezet, hatalmas üvegfalakkal és gyönyörű kristályüveg ajtóval. A szokásosnál szélesebb, 90 cm-es konyhapulton kényelmesen elférnek a konyhai eszközök, és a bútorok belseje is rengeteg praktikusan használható vasalatot, kihúzható kosarat, rekeszes tárolót rejt. Beépített kenyérszeletelő, tányérmelegítő, italhűtő-box, fritőz, grill-lap segíti a háziasszony munkáját. Sok konyhában gondot okoz a nagy amerikai, italadagolós hűtő elhelyezése mérete és burkolata miatt, itt azonban szinte belesímul a bútorba, mint ahogy a sütő és a mikro is.

 

A lakókörnyezet, a ház építészeti formája és berendezése éles kontrasztban áll a konyha megjelenésével.
Az igazi különlegességét azonban a különböző fények adják. A hátfalon, a pult közelében található egy elektronikus panel, ahonnan egy érintéssel kapcsolhatók a polcok üveglapjába rejtett fénycsövek, vagy a hátfal-panel síkjában elhelyezett függőleges fénycsíkok. Még a hűtő és a sütőt, mikrót befogadó magas szekrények teteje is világít, mint ahogy a konyhabútor alatt végigfutó lábazat is.

 
Említést érdemel a kávégépet rejtő üvegajtós szekrény is. Használaton kívül a készülékek elé húzva az ajtót rendezett látványt nyújt, azonban használat közben sem zavaró a nyitott ajtó, hiszen nem nyílik, hanem a két üveglap egymás előtt függőleges irányban mozgatható, attól függően, hogy a szekrény melyik polcához szeretnénk hozzáférni.

 
Hihetetlenül sok fortély rejlik ebben a különleges konyhában. Elképesztően érdekes kontrasztot alkot környezetével, mégis pillanatok alatt egyértelmű és elfogadható a belépő számára. Ismerjük a mondást: a jót könnyű megszokni.

 

 

Elképesztően érdekes kontrasztot alkot környezetével, mégis pillanatok alatt egyértelmű és elfogadható a belépő számára. Ismerjük a mondást: a jót könnyű megszokni.
« A 7 »