Kevin McCloud ezzel a könyvvel arra a nehéz feladatra vállalkozott, hogy kutatások és válogatások után több, mint 700 színt, mintegy 60 olyan, a gyakorlatban is kipróbált palettába rendez, amellyel átalakíthatjuk otthonunkat.

Kevin Mc Cloud: Válasszunk színeket „Kevin McCloud ezzel a könyvvel arra a nehéz feladatra vállalkozott, hogy kutatások és válogatások után több, mint 700 színt, mintegy 60 olyan, a gyakorlatban is kipróbált palettába rendez, amellyel átalakíthatjuk otthonunkat.
A lenyűgöző hitelesség kedvéért hat színnel nyomtatott könyvben minden paletta egy lakberendezésnél használható színösszeállítást modellez. Ezeket a palettákat azzal a biztos tudattal használhatjuk otthonunkban, hogy egy olyan elismert szaktekintély állította össze őket, aki ösztönösen ért a színdivathoz.
A változatos forrásanyagokból- történelmi, regionális és kulturális – összeállított, színmintákat tartalmazó palettákhoz egy-egy fénykép is tartozik, amely az adott palettát korabeli és modern környezetben is bemutatja. Láthatjuk például, hogy mutat egy tizennyolcadik századi francia porcelánról származó paletta egy modern vidéki otthonban.
A könyv ötleteket ad, hogyan és milyen körülmények között használjuk a színeket. Ehhez gyakorlati tanácsokat is kapunk, így könnyedén kialakíthatjuk a kívánt hatást.

 

Kevin McCloud író és műsorvezető, az Egyesült Királyság egyik legkiválóbb belsőépítészeti és lakberendezési szakértője. Számos könyvet írt már, s rendszeresen publikál magazinokban és újságokban is. Van egy tervezői tanfolyama, s sok más dolog mellett a Channel 4-en vezeti a Grand Design című műsort. „

Aqualia Könyvkiadó
2004

 

Kevin Mc Cloud: Válasszunk színeket
« A 6 »