Egy igazi, amerikai könyvet ajánlok most mindenki számára. Aki szereti az USA/Kanada államaira jellemző stílusokat, annak ez egy kötelező irodalom!

 

Susan Boyle Hillstrom: Álmaink fürdőszobája - Az amerikai álomAmerikát megjárt embernek élvezet forgatni ezt a könyvet (aki nem járt ott az sajnos sok mindent nem ért: például a fürdőszobák méretét – némelyik nálunk egy panel garzon is lehetne). Ám, álmodozni mindenkinek szabad, és az igényes anyagok, Európában különlegesnek számító megoldások is üdítően hatnak.

 

Nos, tanuljunk a tengerentúli szakemberektől: 500 fénykép mesterien megtervezett fürdőszobákról. Fantasztikus anyagok: a kő-, a csempe- és a homogén akrillapok piacának újdonságai, melyek által megláthatjuk, hogy napjaink tervezői hogyan használják a betont, a fémet és az új kvarc- és gránitkompozíciókat. Luxusfürdők és zuhanyzók: többfunkciós, kényeztető masszázskádak és zuhanyzók, különféle gőzkabinok. A legújabb stílusirányzatok: mosdótálak, csaptelepek, fürdőszobaszekrények, világítástechnika és más fontos kiegészítők legmodernebb, legfrissebb modelljei.

Csodás kiadvány, én le sem tudtam tenni…

(Alexandra Kiadó, Megjelenés: 2007, mérete: 224 oldal
Eredeti cím: Design Ideas for Bathrooms )