Korábban már ajánlottam egy amerikai fürdőszobás könyvet és most itt a testvére… Ezek aztán valóban „amerikai konyhák” (szó szerint). Aki szereti és követi az USA/Kanada államainak konyhatervezési és lakberendezési trendjeit, annak ez a kiadvány is kötelező irodalom (és szorosan S.B.Hillstrom: Álmaink fürdőszobája c. könyve mellett a helye a polcán)…

 
Susan Boyle Hillstrom: Álmaink konyhájaKorábban Ms.Hillstrom fürdőszobás könyve kapcsán már áradoztam, most nem fogok. Nincs is mit mondanom: ez egy alapmű annak, aki érteni szeretné Észak Amerika lakóit és otthonaikat. Minden benne van, csak sajnos kevés az oldalszám (mindössze 224), ám így is kihozták a maximumot, már ami a minimális szöveg – maximális fotó arányt illeti.

 

Ez a kötet is több száz praktikus ötlettel segít új amerikai-stílusú, vagy már meglévő (európai) konyhánk átrendezésében, felújításában: 500 színes fénykép mesterien megtervezett konyhákról, a klasszikus munkaháromszög-elmélet újraértelmezése életmódunknak és főzési szokásainknak megfelelően, tárolás és konyhaszekrények, konyhaszigetek és félszigetek, tökéletesen megtervezett mosogatók és csaptelepek, a padlóburkolatok és munkapultok felületkezelése – gránit, csempe, homogén akril lap és beton.

 

Ajánlom amatőrnek, lakberendezőnek egyaránt…
Miként a szerző fürdőszobás könyvét, ezt sem tudtam letenni!

(Megjelenés: 2008, Alexandra Kiadó)