Ha régiséget szeretnénk vásárolni nem biztos, hogy az a leghatékonyabb módszer, ha kezünket összecsapva fátyolos hangon közöljük az eladóval egy elragadó darab előtt állva, hogy ilyet utoljára nagymamánk nappalijában láttunk.

 
Tim Forest: Ismerd meg régiségeidet! Az antik tárgyak kiválasztása nagy körültekintést igényel, és némi háttértudást. Ebben nyújt segítséget ez a nagyrészt bútorokra szakosodott könyv. A 17. század végétől az 1920-as évekig több mint 200 jellemző darabot mutat be. Külön odafigyelve a részletekre a keresendő kulcsfontosságú elemek kiemelésével és nagyításával. Közérthető és nagyon szemléletes módon ábrákkal, táblázatokkal, jegyzetekkel, számos szakkifejezés magyarázatával segít minket abban, hogy például észrevegyük a restaurálások nyomait, vagy hogy meg tudjuk különböztetni a tömör diót a furnértól.

 
Ezt a kötetet csak úgy lapozgatni is érdemes hisz nem a más albumok által „elkoptatott”, jól ismert darabokat látunk, hanem igazi különlegességeket. Egyszerűbb, provinciális bútorokat épp úgy, mint fényűzőeket.
A könyv áttanulmányozása után tegyünk egy próbát. Betérvén egy régiségboltba tüzetesen vizsgáljuk meg a kiválasztott darab kritikus részleteit, majd ne kíméljük az eladót kérdéseinkkel. Néhány megfelelő pillanatban elejtett szakkifejezés után könnyebb lesz az alkudozás.