Most, mikor ezt a cikket írom, tartanak a legforróbb nyári napok – és bár, sokan még az idei nyaralásunk előtt állunk – talán nem hiábavaló próbálkozás nyári emlékeink megidézése. Ezt próbálom meg most (a lakberendező szemével) feleleveníteni.

 

Egy trópusi villa

 

 

Egy trópusi villa tipikusan a lazítás és a rekreáció színhelye. A forró klíma, a tenger és a napfény, na és persze a csodálatos panoráma alapkellékek ahhoz, hogy az ember a paradicsomban érezze magát. Az alábbi írásban bemutatott villa neve: Casas del Sol (azaz a nap háza) – és nem véletlenül.

 

Egy trópusi villa

 

 

„A kevesebb, több” – idézhetnék Mies van Rohe híres mondatát. Látszólag nem sok dolga volt a lakberendezőnek, ám akik a szakma ismerői tudják, milyen nehéz egy ennyire puritán enteriőrt létrehozni. Olyan akár egy VIP üdülő, egyszerű, nemes, egyszóval csodás. Természetes, neutrális színek, modern vonalú, ám nagyon kényelmes bútorok, csupa olyasmi, ami hívogató, mintha azt üzennék: foglalj helyet és lazíts!

 

Egy trópusi villa

 

 

A nappali dohányzóasztala egyetlen fatörzsből kifaragott, határozott darab, a körülötte elterülő fekete ülőgarnitúra gazdagon párnázott, maradásra csábító. Ha egyszer belesüppedsz, nem is lesz többé kedved kiszállni belőle. Az egyterű szoba távolabbi sarkában álló étkezőasztal és a padok is egyetlen fatömbből készült, organikus remekművek.

 

 Egy trópusi villa

 

Egy trópusi villa

 

Egy trópusi villa

 

 

A hideg, szürke márványpadló kellemesen hűsíti a talpat, és merész kontrasztot ad a nyers fagerendákkal megszaggatott, hófehér mennyezetnek. Bárhová nézünk a tisztaság, tágasság és napfény érzete köszön vissza. A szinte egész falat áttörő óriási ablakok és teraszajtók egybenyitják a belső és külső tereket, ami nem is csoda, hisz a kilátás pazar.

 

Egy trópusi villa

 

 

A teraszról egy láthatatlan szélű medencébe csobbanhatunk, élvezve a trópusi naplementét.

 

Egy trópusi villa

 

 

A hálószobák spártaian minimalisták: egy márványdobogóra emelt kétszemélyes matrac, egy vörös rizslámpa, és a barnára pácolt tolóajtós gardróbszekrény – ennyi az egész. Nem mondhatnánk kicsinek, ám a fehér falak és a nagy belmagasság miatt még tágasabbnak hat.

 

Egy trópusi villa

 

Egy trópusi villa

 

 

A fürdőszobában sincs semmi hivalkodó: nyersbeton falak, terméskővel burkolt padló – mindebben a fehér szaniterek üdítően frissek. Ki ne zuhanyozna szívesen egy ilyen környezetben. Irigylésre méltó enteriőr egy irigylésre méltó környezetben. Egy pihentető vakáció színhelye egy igazi trópusi paradicsomban.

 

 

Egy trópusi villa

 

 

Egy trópusi villa

 

 

 

« A 16 »