A most bemutatandó – Romolo Stanco tulajdonában lévő -, 123 m2-es loft-lakás olaszhonban, a Piacenza ház legfelső szintjén található. Már a földszint is impozáns (legalábbis budapesti panel lakásokhoz mérten) a maga 81 m2-ével, az emeleti részen egy 42 m2-es területet sikerült kialakítani és lakhatóvá tenni.

 

Modern Loft - tiszta fehérben

 

 

Az egész lakást átjárja a fény. A falak vakítóan fehérek, és általában a fehér szín dominál mindenhol. Ebben a tejes üvegben a fények és árnyékok játéka erősebben érvényesül, mint más színes enteriőrökben, illetve a piros és rózsaszín bútorok szinte kiabálva hívják fel magukra a figyelmet.

 

A lakásba lépve először a fehérre festett falak alkotta méretek, a tágasság és a párhuzamos vonalak alkotta rend tűnik a szemünkbe. Az átlátszó üvegből készült étkező asztal saját tervezés (design by Romolo Stanco for Niccolai), körülötte Panton székek (Verner Panton for Vitra), melyek a kortárs design féltve őrzött is jól ismert darabjai. Az étkező egy nagy nyitott térben helyezkedik el, a mellette felvezető lépcső által alkotott hatalmas belmagasság csak fokozza a tágasság érzetét.

 

Modern Loft - tiszta fehérben

 

 

A szobában szinte semmi nincs, alig bútorozva teljesen minimalista enteriőrt szült a tervező. A kényelmes amőba alakú kanapé (az is vérvörös színben) és a pink SMEG retro hűtőszekrény kontrasztja azonnal szíven üti a látogatót. A sarokban a TV mellett gazdag gitárgyűjtemény jelzi lakója érdeklődési körét. A fentieken kívül az egyetlen színes pont az étkező könyvespolca által alkotott mesteri káosz.

 

Modern Loft - tiszta fehérben

 

 

Az emeltre érve a hálószobába jutunk, ahol (minő meglepetés) ismét csak a vörös viszi a prímet. Az ágy és a gardrób szekrények egyenes, modern vonala élénk kontrasztot ad a mennyezet eredeti gerendázatával, melynek antik voltát a fehérre meszelés csak tovább erősíti. A klasszikus vonalakat megidéző fürdőkád (La vasca by Matteo Thun) olyan, mintha a ház lakója éppen kikötött volna csónakjával egy kis pihenésre térve. Mögötte (a gardróbszekrények által elrejtve) bújuk meg a wc és zuhanyzó, ami szintén – nem fogják kitalálni – hófehér, némi lilás-rózsaszínnel felütve. Minimalista, de lakható. Egy modern loft Romolo Stanco tervezésében.

 

 

Modern Loft - tiszta fehérben

 

Modern Loft - tiszta fehérben

 

Modern Loft - tiszta fehérben

 

Modern Loft - tiszta fehérben

 

 

 

Forrás:

romolostanco.com