A hírességek is laknak valahol, némelyikük nem is akárhol. Ez itt, történetesen, Naomi Campbell különleges háza…

Ezt a különleges és öko-barát házat Törökországban (stílszerűen a Sedir, vagy más néven Kleopátra-szigeten) építették fel, és Naomi kapta születésnapi (41) ajándékba, milliárdos orosz barátjától, Vladislav Doronin-tól. Maga az egész ház és környéke a repülőről nézve az egyiptomi „Hórusz szem”-re emlékeztet, közelebbről megnézve viszont egy üvegkupolás, 25 hálószobás épület, ami a legmesszebbre menőkig „zöld”, azaz természetbarát.

 

Sztárok otthona - Naomi Campbell Kleopátra háza

 

Az épület tervezője a spanyol építész, Luis de Garrido, aki közismert természetbarát, önfenntartó épületeiről. Olyan épületeket tervez, melyek víz- és energia-takarékosak, saját bio-klímával rendelkeznek, sőt önellátók. Ez azt jelenti, hogy ebben az épületben Naomi és pár tucat barátja túlélhetne akár egy világvégét is. Bár reméljük nem lesz rá Naominak szüksége, azért az épület felettébb érdekes, különleges és bemutatásra méltó.

 

Sztárok otthona - Naomi Campbell Kleopátra háza

 

Ám Naomi és barátja nincs egyedül a szigeten, sőt őszintén megvallva még csak nem is a leghíresebb lakója a szigetnek.

 

Sztárok otthona - Naomi Campbell Kleopátra háza

 

Garrido tervező cége állítja, hogy maga az épület nem egy drága mulatság, sőt kifejezetten takarékos és relatíve olcsó büdzséből létrehozható volt (legalábbis Naomi-léptékkel). Már az építkezés megkezdése előtt alaposan tanulmányozták magát a környezetet, a tájat, a klímát és mindezt figyelembe véve indultak neki a tervezésnek. A szigetnek komoly történelme van, ami egész az ókori Rómáig nyúlik vissza. Homokja különleges, állítólag anno maga Marcus Antonius hozatta ide Egyiptomból, még Kleopátrának (innen a neve: Cleopatra Beach, azaz Kleopátra part) – aki soha nem lépett volna nem egyiptomi földre (értsd: homokra). Ezzel a kegyes kis csalással távol volt Egyiptomtól ugyan, de mégis hazai homokon sétálhatott Antóniusszal.

 

Sztárok otthona - Naomi Campbell Kleopátra háza

 

Az épület keresztmetszete tanulmányba való. Külön klímája van a nyári- és téli reggelekre. Máshogy éri a napsugár, máshogy hűti vagy épp melegíti magát az épületet.

 

Sztárok otthona - N. Campbell Kleopátra háza

 

Sztárok otthona - Naomi Kleopátra háza

 

Sztárok otthona - Naomi Kleopátra háza

 

Sajnos az enteriőrről nem állt rendelkezésre fotó, így – bármenyire is szeretném – nem tudom bemutatni. Bízom azonban Naomi Campbell ízlésében (végül is a divat és design szakmában dolgozik már rég óta), de, ha ízlése hiányos is volna, akkor is biztos vagyok benne, hogy egy neves interior designer segíti őt majd az épület lakberendezésében. Kíváncsian várom a belső fotókat – biztos érdekes élmény és tanulságos tapasztalat lenne látni őket.

 

 

Forrás:

realestate.yahoo.com