Varga Katalin - Trilak A Trilak szakmai versenyén (Trilak év lakberendezője) 2012 legjobb lakberendezőjének Varga Katalint, a LOSZ tervező tagját ítélte a zsűri, aki egy 45 négyzetméteres Régiposta utcai polgári lakás teljes műszaki és esztétikai felújítását, valamint komplett bebútorozását mutatta be.

 

– Mesélj kérlek a pályaművedről!

Varga Katalin (V.K.): Az időtlen eleganciát ötvözve a modern lakberendezéssel, egy egységes, ‘jó itt élni’-érzésű otthont alakítottunk ki. A 100 éves házban levő lakás eredeti polgári jellegét megőriztük, így a nyílászárókat, a csaphornyos parkettát felújíttattuk, a 374 cm belmagasságot csak optikailag hoztuk lejjebb. A funkcionálisan nem megfelelő belső elrendezés miatt a nappaliból nyíló fürdőszoba lett a konyha, itt a válaszfalat kibontottuk, ezáltal a közösségi teret egybenyitottuk. A legnagyobb lehetőség az egyedi bútorok tervezésével adódott, hiszen így a legoptimálisabb helykihasználás valósult meg. A fűtést is korszerűsítettük és a világítási terv is a berendezésnek megfelelően készült.

 

– Segítségedre volt mindebben, hogy elvégezted a Trilak Festőakadémia három napos, lakberendezőknek összeállított kurzusát?

V.K.: Igen! Egy enteriőrtervezőnek ugyanis sok mindenhez kell értenie, így naprakésznek kell lennie a legújabb festési technikák, a stílushoz felhasznált színek, anyagok és struktúrák világában is. Itt ehhez kaptunk magas színvonalú segítséget.

 

– Mi a szakterületed, stílusod?

V.K.: A munkám során mindig beleszeretek abba a stílusba, amit az ügyfél megálmodott, ami megfelel az életvitelének és az építészeti adottságoknak is. Első a funkcionalitás, az a lakás csontváza és másodlagos a design. Fontos, hogy ne reprodukáljunk egy stílust, amibe nem illünk bele, hanem az a személyiségünket tükrözze. Kedvenceim az Art deco és Retro.

 

– Mennyire követed a nemzetközi trendeket?

V.K.: Nagyon, de ezen túl imádok mindent, ami magyar és ami természet közeli! A fát, az üveget, a kézműves termékeket és a stílus ikonok által tervezett időtlen berendezési tárgyakat. Szeretem a meghökkentő párosításokat, meglepetéseket, ami kíváncsivá teszi az embereket.

 

Varga Katalin elérhetőségei

weblap: www.katikavarga.com
e-mail: tikavarga@hotmail.com
telefon: 06/20-5189784

 

Trilak év lakberendezője - Varga Katalin

 

Trilak év lakberendezője - Varga Katalin

 

Trilak év lakberendezője - Varga Katalin