A BNV 2004 legizgalmasabb pontja, A LAKBERENDEZÉS eddig nem látott módon! „ALKOTÓ ELEMEK – FORMÁLÓ ELMÉK” enteriőr sziget az A pavilon 205-206 standján Minden, ami lakberendezés és még annál is több!

 

Minden, ami lakberendezés

 

  • harmonikusan berendezett lakóterek a víz, a fa, a tűz, a föld és a fém elemek jegyében
  • funkció, esztétikum és harmónia minden egyes, lakberendezők által létrehozott térben
  • színvonalas termékek bemutatása
  • előadások, műhelytitkok
  • interaktív programok kicsiknek és nagyoknak minden nap
  • hangulatos kávézó

 

Díjmentes lakberendezési szaktanácsadás

 

Tájékozódjon, kapcsolódjon ki, játsszon velünk!
Jöjjön el, érdemes!

 

Az idei BNV egyik legfigyelemreméltóbb újdonsága az A pavilon legnagyobb és igen színvonalasan kialakított szigetstandja. A Hungexpo és a Lakberendezők Országos Szövetségének tervező tagjai által megálmodott 468 nm-es stand eddig nem látott módon mutatja be a lakberendezést, mint szakmát és nyújt élményt a látogatók számára a harmonikus lakóterekkel, programokkal, és díjmentes lakberendezési tanácsadással. Az „alkotó elemek” egyrészt valódi természeti elemek, hiszen az enteriőrök a víz, fa, tűz, föld, fém elemekre épülve valósulnak meg, Másrészt megjelennek, mint a lakberendezés alapjai, a berendezési tárgyak, kiegészítők, műszaki cikkek, stb., formájában amiből a tervező – „formáló elmék” harmonikus tereket, otthonokat hoznak létre, számos forgalmazó-, gyártó cég és vállalkozó színvonalas termékével. A szigeten kialakított enteriőrök bemutatják a lakás fő funkcióit, egy-egy lakóteret az adott természeti elemhez kapcsolható ill. jellemző szín- és anyagvilággal párosítva és arra törekedve, hogy minden tér egyedi, újszerű, ugyanakkor bárhol, bárki számára megvalósítható legyen.

 

Az egész sziget át- és körbejárható, egyik oldalán a Fa enteriőrben zajló interaktív programokban válogathatnak kicsik és nagyok, másik sarkában kávézó várja a látogatókat. A BNV irányvonala az „Otthonteremtő élményvásár”, amit erősíteni kívánunk a létrehozott enteriőr szigettel, a lakberendező szakma bemutatásával, a kiállítás teljes ideje alatt, a stand középpontjában működő díjmentes szaktanácsadással. A helyszínen nincs lehetőség komplett tervezésre, de célunk az, hogy a hozzánk forduló látogatók jobban megismerjék a szakmát, hogy lássák, lakberendező szaktudására támaszkodni nem luxus, hanem ésszerű igény. A helyszínen segítünk a térszervezést, az ott látható berendezési tárgyakat, anyagokat, technikákat, stb., illetően, az érdeklődők problémáiból fakadó, az adott térrel kapcsolatos kérdésekben.

 

Mindenkit szeretettel várunk alaprajzzal (vagy anélkül) és kérdéseikkel „felszerelkezve”. Ajánljuk mindenki figyelmébe a 12-én vasárnap és 18-án szombaton tartandó előadásokat is Műhelytitkok címmel, mely a lakberendezés, lakásfelújítás témakörében sok érdekességgel ismerteti meg a hallgatókat. Helyszín: Konferencia terem (zöld terem) A stand létrejöttéért köszönetet mondunk a kiállítás létrehozásában közreműködőknek, fő támogatónknak és a kiemelkedő segítséget nyújtó cégeknek.

 

Víz futura

 

BNV 2004 víz futura

 

 

A víz, ez a természeti elem, ami az élet kezdetének jelképe, egyben a jövőbe mutató gondolatok megformálásának is alapja. A nappali – étkező lakótér kialakításakor arra törekedtünk, hogy bemutassuk, miként lehet a lakberendezés eszközeként ez a folyékony, átlátszó, halványkéken puha anyag, szilárd, fényes, vagy éppen kristályosan fehér, tengerkék, vagy akár türkiz. Egyszóval ennyire sokféle és mégis ugyanaz. E gondolatok formába öntésének anyaga, az üveg maga, ami rendkívül meghatározó és környezetével harmonizáló.

 

Fa organikus

 

BNV 2004 fa organikus

 

 

A 42 nm-es szoba egy baba és egy tinilány szobája. A gyerekszobának több funkciónak is meg kell felelnie: alvás, játszás, tanulás, vendégfogadás, ezt a tervezés folyamán fontos szempontnak tartottuk. A fa organikus elem, ezért a motívumok kiválasztásánál sok növényi elemet és íves formát használtunk. Törekedtünk a természet közeli élményhez, ezért olyan színeket és motívumokat választottunk, ami kifejezi a növényvilágot, és a tavaszt.

 

Tűz japán

 

BNV 2004 Tűz japán

 

 

A bemutatott enteriőr bútorainak egyszerűsége, vonalvezetése a tradicionális japán stílust követi. Az anyagok és felületkezelésük az európai, a magyar közönség számára elérhető magas minőségben jelennek meg. A „TűZ” jelenléte a falak, a textilek színeiben követhető nyomon, illetve a kandallóban és a gyertyák fényében. Egy olyan hangulatos, de mégis stílusos belső teret mutatunk be, amelyet hazai körülmények között is meg lehet valósítani. A vizuális élmények mellé, a többi érzékszervekre is ható kellemes érzés kialakítására is törekedtünk (zene, illatok).

 

Föld mediterrán

 

BNV 2004 Föld mediterrán

 

 

A házak fókuszpontja az egész mediterrán térségre jellemzően a konyha, ebédlő és nappali egysége, mely rendszerint kitolódik a szabadba. A kint és a bent ellentéte teljesen feloldódik. Az elkészült enteriőrben tervezéskor elsődleges szempontunk volt a természetes anyagok használata, mind a bútorzatban, mind a burkolási anyagokban és egyéb kiegészítőkben. Meleg, föld színek használatával, hangulatos kiegészítőkkel, dús növényzettel kívántuk megjeleníteni a konyha-étkező-terasz egységét.

 

Fém hightech

 

BNV 2004 high tech

 

 

A high-tech stílusban berendezett enteriőr friss, tele van innovatív ötletekkel, unaloműző izgalommal, fiatalos vitalitással. A tér tiszta, áttekinthető, világos, kifinomult és kissé hűvös. Ebben az enteriőrben nincs helye magamutogatásnak, de a hagyományoktól való függőség sem kívánatos. A fém, bőr, üveg által meghatározott berendezés elegáns, és kissé távolságtartó. A high-tech stílus elengedhetetlen, meghatározó alapeleme a modern technika, amelyről az irányzat a nevét is kapta.

 

Interaktív programok

 

Az alkotás iránti vágy minden emberben megfogalmazódik, amikor saját lakását alakítja, szépíti. Ebben szeretnénk Önöknek segíteni. Szövetségünk idén a Budapesti Nemzetközi Vásár legizgalmasabb pontján az „Alkotó elemek – formáló elmék” szigetstandon szervez interaktív programokat. Vegyen részt programjainkon, játsszon velünk, kapcsolódjon ki, díszítse lakását saját készítésű dísztárgyakkal! Hatodik enteriőrünk a LOSZ Terasse. A név eredendően egy, a Szövetségünk életében jelentős szerepet játszó rendezvénysorozatot takar, mely előadásokkal, újdonságok bemutatásával havi rendszerességgel ad lehetőséget tagjaink számára szakmai ismereteik szinten tartására, fejlesztésére. A kiállítás ideje alatt teaszertartás bemutatásával, teakülönlegességek kóstoltatásával kellemes pihenőhelyként szolgál a megfáradt látogatók számára, a VIP sarok az üzleti élet és kapcsolattartás színtere, a későbbiekben pedig szeretettel vár minden érdeklődőt a meghirdetett előadásaira.

 

 

« A 37 »