Az enteriőr szigetet létrehozó lakberendezők elérhetőségéről a Lakberendezők Országos Szövetségének honlapján a www.lakberendezok.hu-n vagy a 391-6204-es telefonszámon kaphat tájékoztatást.

 

Elemek

 

Az őszi BNV 2004 egyik meglepetése az A-pavilon közepén létrehozott mintegy 468 négyzetméternyi szigetstand volt. A Lakberendezők Országos Szövetségének tagjai itt állították ki az általuk megálmodott enteriőr részleteket. Rendező elvként a feng shui tanításai szolgáltak. A fém, a föld, a víz, a fa és a tűz ihlette az egyes enteriőr-kompozíciókat. Miden enteriőrt általában hármas lakberendező csapat hozott létre.

 

 

A high-tech stílusban berendezett enteriőr az ülőbútor nagy mérete ellenére is tiszta, levegős, áttekinthető. Az ilyen berendezésnek természetes része a fém elemek hangsúlyos megjelenítése és a legmodernebb technika felvonultatása. Lakberendezők: Bárdóczky Andrea, Ernek Zsuzsa, Farkas Anna.

 

Hogyan lehet a lakberendezés eszközeként felhasználni a vizet? Csak egyféleképp, ha a lényegét ragadják meg áttetszőségét és sokféle megjelenési módját. Az üveg a víz kikristályosodott formájának tekinthető. Az S-formájú üvegpolc előtt a víz fizikai valóságában is megjelent, mégis inkább az átlényegítés a jellemzők, amelyre jó példával szolgáltak a gépkocsi szélvédő üvegszilánkjából alkotott mértani idomok, vagy a különleges üvegpolcok. Lakberendezők: Budai Ildikó, Jenőfi Réka, Oláhné Tóth Ica.

 

A gyerekszoba óhatatlanul többfunkciós, hiszen egyaránt színhelye az alvásnak, a tanulásnak, a játéknak. Berendezésének mindehhez meg kell felelnie. A lakásban használt legősibb természetes anyagot, a fát választva sikerülhet technicizálódó világunkban is becsempészni a természetet. Az ugyancsak fából készült szoborbútorok Sprok Antal munkái. Az S-formájú ülőgarnitúra, amely Terbe János bútora, jól példázza, hogy hullámpapírból ma már bármilyen funkciójú bútor készíthető. Lakberendezők: Cseh Vanda, Koronczai Noémi, Tarján Erika.

 

A távol-kelet mindinkább betör az európai lakásművészetbe. A minimalista lakberendezés lényegében a Felkelő Nap országának térszemléletét másolja. Mennyivel érdekesebb egy, a tradicionális japán lakberendezésre emlékeztető enteriőr hazai anyagokból megvalósítva! Az arányok tökéletes eltalálásának, a megmunkálás szépségének köszönhetően ez a lakásrészlet hamisítatlan japán hangulatot sugall. A gyertyákkal dekorált asztalszerű kávabútor a parázstartót, a hibacsi-t formázza. Lakberendezők: Jurisits Klári, H. Augusztin Tünde, M. Hargitai Alice, Muzslay Annamária.

 

 

« A 21 »