A Hungexpo-LOSZ együttműködési megállapodásnak köszönhetően, a Szövetség lakberendezői, az ez évi Budapesti Nemzetközi Vásáron ismét lehetőséget kaptak a környezetkultúra formálása érdekében kifejtett tevékenységünk népszerűsítésére.

 

 

Az elmúlt évben rendkívül jó fogadtatásra talált a nagyközönség körében e megállapodás, és a lakberendező-tervezők munkája eredményeként megvalósult Trend-sziget. A tervezők lehetőséget kaptak a személyes bemutatkozásra és a szakmai szövetség népszerűsítésére éppen úgy, mint az egész szolgáltató szakma mind szélesebb körben történő megismertetésére.

 

A stand összes alapterülete, amely az „A” pavilon középső részén helyezkedik el: 13 x 26 m. Funkcionális felosztása alaprajzi vázlat szerint az alábbi:

 

 

1., „Rum”-os dió – Konyha – étkező – nappali – dolgozó (70,9 m2)

 

A kétgenerációs, átriumos családi ház *étkező * konyha * nappali * dolgozó* lakrész térszervezése épp úgy, mint berendezése a modern klasszikus stílusjegyeket viseli. Rendkívül karakteres az a keserédesen pikáns keményfaféleség – a dió – minden helyiségrészben felbukkanó megjelenése, ami selymes felületével, egyedien finom rajzolatával és árnyalt színeivel dominánsan nemes egyszerűséget, visszafogott eleganciát kölcsönöz a térnek. Megállapodott és mégis izgalmas, természetes és nyugodt, sajátosan bensőséges egységet sugalló emteriőrök harmóniája teremtődik meg általa. Kifinomult, érett életérzés ez a Room-os diós essencia .

 

 

2., Sheherezádé álma – Háló – gardrób – fürdő-wc (38,5 m2)

 

A háló-gardrób-fürdőszoba együttes a lakás intim területe – a lakás többi részétől kicsit elhatároltan, meleg bensőséges hangulatot áraszt. Ezt szolgálják a mély színek a falon és a bútorokon. A bútorok sötét színe a mai korhoz illő kétszer késelt Zebránó színfurnérral készült. A mély barna és zöld színeket az arany sárga és a tört fehér lámpatestek és drapériák teszik elegánssá. Egy kis játékossággal fűszerezi meg a hatást a Bretz széke és falitükre, valamint a hálóban megjelenő keleties ornamentika és sejtelmes világítás. A fürdőszoba minden porcikájában a relaxálást segíti. A hidromasszázs kádat tengerparti hatást sugalló egyedi kivitelű akvárium és kavicsmozaik öleli körbe. Nyugalmat és eleganciát sugallnak a Brazíliából származó, nagyméretű bézs színű csempék. Ez az enteriőr egy lehetőséget mutat arra, hogy a lázadó korszakon túljutott pároknak hogyan lehet a háló stílusát izgalmas, meghitt fészekké alakítani.

 

3., Tüzes narancs-Türkiz minőség – Fürdő-WC– Háló – Gardrób 38nm

 

A hálószoba alaphangulatát a wenge színű bútorok, berendezési tárgyak adják. Ehhez a sötét színhez kellemesen használhatók a narancsos ágytakarók, párnák, valamint a térelválasztó elem dekorációi. A bútorok anyaga, és formavilág rendkívül modern hangulatot sugall. A felhasznált kiegészítőktől és világítástól lesz a hálószoba hangulata sejtelmes és finom. A gardróbszoba színvilága teljesen megegyezik a hálóéval, berendezése praktikus megoldást kínál egy házaspár ruháinak tárolására. A modern lakrészhez tartozó fürdőszoba tiszta eleganciát, modern életszemléletet és a stílus és minőség élvezetét sugallja. A minőségi szaniterek, a méltán neves tervezők csaptelepei és a burkolatok mind ezt az érzést erősítik. A felhasznált, finom színek, a drapp és a türkiz több formában is megjelenik az enteriőrben. Az üveg mosdópult, a falfülke festett színe, a beépített halogén világítás, valamint a dekorációs elemek jelenítik meg ezt a most divatos türkiz színt . A burkolat drapp színe viszont finom hátteret biztosít a minőségi berendezési tárgyaknak, és harmonikusan illeszkedik a türkiz kiegészítőkhöz.

 

 

4., Vad kamasz – Hercegkisasszony – Gyerek szobák ( 33,6 m2)

 

Az erős színekkel, markáns anyagokkal berendezett kamasz-szoba hangulata nem mindennapi. Az egyszerű ágy egészen különleges térformáló elemmé változik a térbe fordítástól, valamint az ágy mögött feketére festett, csillagos égboltot imitáló faltól. Az ágy körül épített falfülkék, valamint további polcos tárolók rejtik egy kamasz-birodalom kincseit. Az üveg íróasztallap mellett talán még a tanulás is könnyebben megy, a kényelmes ülést egy jó formájú, ergonómiai szempontból is remek karfás szék biztosítja. A bájos kislányszoba egy igazi hercegkisasszony birodalma . Az épített falfülkés, gazdagon díszített, baldachinos ágy igazán mesés kis kuckó alvásra, játszásra egyaránt . A gondosan összeválogatott anyagok, textilek, a tapéta a hozzátartozó, első látásra meghökkentően nagy, de éppen ezért rendkívüli bordűrjével életvidám lakóteret eredményeztek. A bútorok, berendezési tárgyak színei, mintái maximálisan harmonizálnak egymással, a kiwi-zöldre és csajszi-rózsaszínre hangolt enteriőrben minden tárgy, minden apróság ideillő vagy kifejezetten ide tervezett darab. Természetesen a színek és formák mellett fontos elv a praktikum is . A sokfiókos, színes kisbútorok nagyon jó megoldásokat mutatnak arra, hogyan lehet könnyen, egyszerűen rendet tartani egy gyerek szobában.

 

 

5., Fahéjas karamell – Konyha – étkező – nappali (52,0 m2)

 

Fiatal házaspár részére két gyermekkel, egy modern csúcstechnológiával rendelkező gyors étkezésre is alkalmas konyhát terveztünk étkezővel, amelyet egy megvilágított, keleti bambusz térelválasztóval tettünk izgalmassá. Az egy térben elválasztott nappaliban az olasz design elegáns, nagystílű korpusz bútorai és asztalai mellett a kényelmes fahéj színű kanapé nyújt ellazulást a kényelmes családi beszélgetésekhez. Az enteriőr színeiben törekszik a meleg színek alkalmazására, a fahéj, a karamell és csokoládé árnyalatai váltakoznak a bútorokon és a falakon. Az év trend színe a türkiz, mely a függönyökön, párnákon, terítőn jelenik meg, jelezve a fiatal házaspár igényét a naprakész divatirányzathoz. Az enteriőr sugallja a fiatalos, dinamikus, lüktető érzést.

 

 

6., Atrium-Előtér – Trend terasz (49,0 m2)

 

A kétgenerációs ház összekötő tere az Átrium, mely semleges ugyanakkor mégis egyedi hangulatú tér , a közös programok, összejövetelek helye . A kényelmes ülőbútorok anyaga tengerifű és vizi-jácint, fával kombinálva, ami önmagában is érdekes anyaghasználat, csakúgy, mint a bútorokhoz illő kiegészítők, lámpák egzotikus formái. Az Átriumhoz vezető térben illetve a két lakrész közös előterében izgalmas megoldások, berendezési tárgyak fogadják az otthonba érkező látogatókat . A két „apród”, azaz két babzsák fotel kellően kényelmes akár cipőfelvételre, akár egy kis ücsörgésre. Felette különös megoldással készült, világítós kép fokozza a kicsit bohém hangulatot. Az előtérben az előszobai funkción túl egy különleges üveg-áttörés, érdekes világítással és szintén üvegből készült lerakó asztal érdemel egy kis figyelmet. Az enteriőröket egy-egy lakberendező team ( maximum 2- 4 fő) tervezte meg és rendezte be. A kiállítás ideje alatt folyamatosan képviselik a Szövetséget, informálják a szervezet iránt érdeklődőket. A Lakberendezők Országos Szövetségének tervező tagjai díjmentes szóbeli szaktanácsadó szolgáltatással képviselik a szakmát, az erre a célra megtervezett Átriumban. Mindezzel lehetőséget teremtenek magunknak a jövőbeni ügyfelekkel történő személyes találkozásra, illetve a kapcsolatteremtésre.

 

 

Az elmúlt évi kiállításhoz képest fontos különbség, hogy nem különálló enteriőrökről van szó, hanem komplett lakásokról/ házrészekről. Ez természetesen azt is jelenti, hogy stílusban, hangulatban, színvilágban megkerestük az összhangot a különböző csoportok által létrehozott lakrészek között, így sikerült olyan házat terveznünk, amely a valóságban is funkcionálisan működőképes lehet.

 

 

Alapvetően két stílust vagy inkább életérzést tükröz a ház: az egyik klasszikusan modern, egy középkorú / értelmiségi/ házaspár lakása, a másik pedig egy két gyermekes, fiatalabb házaspár otthona. Mivel átriumos, két egymással összekapcsolt házrészről van szó, a stílus átvezetését is szakszerűen megterveztük. A klasszikus részben nem stílbútorokra, hanem a mai kor funkcióinak, kényelmi és esztétikai követelményeinek megfelelő berendezésre, visszafogott eleganciát sugárzó szín és anyagválasztásra gondolunk. A fiatalabb pár lakásában nagyobb hangsúly fektethető a különlegesebb színvilágra, az érdekesebb térszervezésre, a gyerekszobák ötletes megoldásaira, korszerű konyhatechnikára és a funkciók tökéletes működésére.

 

Úgy gondoljuk sikerült a fenti alapelveket a team tagjainak érzékeltetni, és egyedi kreativitásukkal hozzátették mindazt, amit ez a szakma nyújtani tud a kellemes és kényelmes otthon kialakításához. Bízunk abban, hogy egyedi, de mindenki számára megvalósítható megoldások születtek.