A Budapesti Nemzetközi Vásáron volt látható TRENDSZIGET, melyen lakberendezőink bemutatták a 2008-as év újdonságait 2008.09.10-14. között, a Hungexpo vásárközpontban.

 

BNV 2008

 

Rendkívül nagyszerű gondolatnak tartom, hogy a Lakberendezők Országos Szövetsége az Olimpia évében ezt a témát választotta a Trendsziget tervezésekor. Az eredményes, és magas színvonalú sportolás -munka, vagy tanulás – egyik legfontosabb feltétele a harmonikusan berendezett otthon. A bútorok, a színek hangulata és megnyugtató atmoszférája hozzájárul az egészséges önbizalom kialakulásához, a nyugodt felkészüléshez, a magas szintű teljesítéshez, és – a sportnál maradva – az edzések, mérkőzések utáni gyors regenerálódáshoz. Akár Keleten, akár Nyugaton jártam egy-egy otthonban, mindezt érzékeltem, és jól megfigyelhettem, hogy más országokban mennyire természetes, hogy lakberendezőt alkalmaznak lakásuk berendezésekor, és mennyire fontos a lakberendezés művészi szinten való művelése. Itthon és külföldön egyaránt látható, hogy a minőség iránti igény egyre nagyobb. Úgy látom, a magyar lakberendezők magas szinten gyakorolják hivatásukat. Munkájukhoz további sok sikert kívánok.

 

Sinka László BNV 2008

Sinka László
A Magyar Kézilabda Szövetség Főtitkára
A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja

 

 

SZAKMAI NAP
2008. szeptember 10.
Legújabb trendek és anyagok a lakberendezésben

 

1., lakberendezés és belsőépítészet angol tervező szemével 10.00-1030
Kate Endresz-Roberts előadása
2., trendek és lehetőségek 10.35-11.05
Laurum parafa padlóburkolatok
3., formatervezés és csúcstechnológia 11.10-11.40
Zaccariotto cucine, olasz konyhabútor
4., divat és kreatív anyaghasználat 12.00-12.30
Bevlo tapéta és textil
5., iroda otthon, a természet vonzásában 12.35-12.55
Kinnarps irodabútor
6., design, a nagyvonalú elegancia jegyében 13.00-13.15
Spirit bútorok
7., érd el a tökéletest 13.20-13.50
TOP FA- LG HI-MACS természetes akril kő

 

 

Az elmúlt esztendők sikereire alapozva idén újra kialakításra kerül a lakberendezői Trendsziget az őszi vásáron. Az immár rendhagyónak tekinthető együttműködés – a Lakberendezők Országos Szövetsége és a Hungexpo között – során felépítendő enteriőrök számtalan újdonságot vonultatnak fel. Az idei év koncepciója és megjelenése radikálisan eltér az eddig megszokottól. A Hungexpo felépítette az új, mai igényeknek megfelelő letisztult formavilágú pavilonját. Ebben az új, G pavilonban első megrendezendő kiállítás a BNV, melyet idén a Bútorvilág kiállítással összevontan rendeznek meg. A G pavilon a lakberendezéssel foglalkozó és kapcsolatos kiállítókat mutatja be. Nemcsak a helyszín az újdonság. Idén lesz szakmai nap (lakberendezés), szept. 10., a nyitónap, amikor érdekes előadásokat/konferencia hallhatunk. A Trendsziget már méretével is kiemelkedik a standok forgatagából. A 260 m2 alapterület alapgondolata idén az olimpia körül forog. Utal erre szlogenünk is: Ötkarikás térrendezés. Az enteriőrök az olimpiai karikák elhelyezkedését szimbolizálva kapcsolódnak egymásba.A karikák színeit jelentő földrészek stílus és hangulatvilágát idézik. Ez alapján kapják megnevezésüket is: Európa-Afrika-Amerika-Ázsia-Ausztrália enteriőrök. A tervező lakberendezők bemutatják a trendeket saját ötleteikkel fűszerezve. A letisztult formavilágú minimál stílust az adott földrész színei illetve stílusjegyei teszik izgalmassá.

 

 

Muzslay-Jakabos Annamária
projekt vezető
70 319 5242
Jakabos.annamaria@t-online.hu

Susán Piroska
projekt vezetőhelyettes
20 427 3416
susan.piroska.@mail.hungexpo.hu