Igazi fesztivál hangulattal, vásárral és rengeteg programmal csalogat a BNV. Összegyűjtöttük a legizgalmasabbnak ígérkezőket!

 

1. tipp: Tér Forma&Design kiállítás

A BNV-n a korábbi évekhez hasonlóan ismét a lakberendezés kapja a főszerepet. A Tér-Forma-Design kiállításon fantasztikus áron juthatunk bútorokhoz, a Trend-sziget enteriőrjeinek megtekintésével ötleteket szerezhetünk saját otthonunk csinosításához és díjmentesen kérhetünk tanácsot a legkiválóbb lakberendezőktől. A Bútorszövetség „Magyar Kiválóságok” címmel magyar bútorokból rendez bemutatót, illetve a szakiskolákból és egyetemekről kikerült fiatal tervezők, az „új generáció” munkáiból adnak ízelítőt egy önálló kiállítás keretében.  A LOSZ közel 170 négyzetméteres Trend-szigetén a tervezők koncepciója alapján egy vidéki és egy nagyvárosi lakás enteriőrjét építik meg. A várost és a vidéket egy gyerekszoba köti össze, mely akár a kettő közötti váltás időszakának jelképeként is felfogható.

 

 

2. tipp: Gasztronómia a BNV-n

Gastro Világ – A BNV Gastro Világában, avagy a Séfek ünnepén az ország legjobb séfjeinek kalauzolásával gasztronómiai élménykörúton vehet részt a kulináris élvezetekre vágyó közönség. A BNV öt napján a magyar gasztronómia élvonala mutatkozik be a látogatók előtt. Borok Világa – A Borok Világán a nagyközönség finomíthatja érzékeit, fejlesztheti borkóstolási technikáját, csiszolhatja gasztronómiai tudását híres borászok, séfek, sommelier-k társaságában. A borbírálat oktatáson a borkóstolás technikáját sajátíthatjuk el, valamint séfek adnak tippeket a borok és ételek ideális párosításához. A Borbárban 10 hazai pincészet termékeivel, legalább ötvenféle bor- és pezsgőfajtával ismerkedhetünk meg.

 

 

3. tipp: „Flóra és Fauna”

Növényvásár – A vásáron a szobanövények kínálata mellett a szezonnak megfelelő kisebb méretű kerti növények is megtalálhatók, csakúgy mint a kiegészítők: különböző cserép, kosár, kerámia vagy éppen műanyag növénytartók, állványok. Mindezeket kedvezményesen vásárolhatják meg a BNV látogatói. Ásványbörze – Különleges és ritka ásványokat is láthatunk a BNV-n. Lesz aranymosás, míg a földtudományos játszóházban ásványhatározás és mikroszkópos ásvány nézegetés várja a legkisebbeket. Féldrágakövekből szerencsefát készíthetünk vagy gipszfigurát formázhatunk, de vulkánt is modellezhetünk. Nemzetközi Macskakiállítás és kutyasport bemutató – Szeptember 11-én és 12-én: Hill’s Nemzetközi Macskakiállítás, és Halywood kisállat bemutató lesz. A bemutatóhoz kedvezményes táp- és felszerelés vásár, állategészségügyi tanácsadás csatlakozik. A kutyabarátoknak szeptember 11-én a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete tart kutyasport-bemutatót.

 

 

4. tipp: Tér-Film-Zene Fesztivál – ráadás!

A népszerű Tér-Film-Zene Fesztivál rajongói ősszel sem maradnak filmek nélkül, hiszen a BNV-n szeptember 9-től 12-ig ráadás napokat tartanak. Így ismét kertmozi hangulatban élvezheti a közönség a régi és új magyar filmekből, kabarékból, zenei felvételekből és rajzfilmekből álló repertoárt.

 

 

5. tipp: Magyar Dal Napja

A Szigeten megrendezett Magyar Dal Napja 2008-ban az első volt egy végtelenre tervezett sorban. Presser Gábor már akkor is úgy gondolta, milyen jó lenne mindezt minden évben, sokféle zenei gondolat, sokféle műfaj mentén, sok magyar előadó közreműködésével megismételni. Mert a magyar dalkincs csodálatosan gazdag, megérdemli, hogy legyen egyetlen nap az évben, amikor csak rá figyelünk, amikor neki tapsolunk, amikor őt éltetjük. Szeptember 12-én a Magyar Dal Napja popzenei koncertjeinek helyszíne újra a BNV.

 

 

+ 1 tipp: Közelebb a Távol-Kelet

A Nemzetek pavilonjában – D pavilon – mutatkozik be ebben az évben 120 indiai, 20 kínai, 10 indonéz cég valamint Szenegálból, Kenyából érkeznek kiállítók egzotikus áruval, ajurvédikus kozmetikumokkal, kézműves termékekkel, ékszerekkel és ruházati termékekkel. (forrás: http://www.nlcafe.hu/szabadido/20100910/51_ok_amiert_erdemes_kimenned_a_bnv-re/)

 

http://www.epulettar.hu/cikk/4580.aspx :

Tér-Forma-Design kiállítás – Otthon van. A Budapesti Nemzetközi Vásár otthon témája és a korábbi Bútorvilág kiállítás egyesülésével létrejött Tér-Forma-Design második alkalommal is a BNV részeként várja a lakásukat éppen berendező vagy felújító látogatókat. A kiállításon standdal fogadja a szakembereket és az érdeklődő nagyközönséget a Bútorszövetség és a Lakberendezők Országos Szövetsége.A Bútorszövetség „Magyar Kiválóságok” címmel magyar bútorokból rendez bemutatót, illetve a szakiskolákból és egyetemekről kikerült atal tervezők, az „új generáció” munkáiból adnak ízelítőt egy önálló kiállítás keretében.A LOSZ közel 170 négyzetméteres Trend-szigetén a tervezők koncepciója alapján egy vidéki és egy nagyvárosi lakás enteriőrjét építik meg. A várost és a vidéket egy gyerekszoba köti össze, mely akár a kettő közötti váltás időszakának jelképeként is felfogható.Szeptember 8-án, az Építkezők és Lakberendezők Napján és a BNV többi napján is folyamatos előadásokat tartanak otthon témában. Időpont: 2010. szeptember 8-12. Nyitva tartás: 10-18 óráig.

 

http://www.fataj.hu/2010/09/033/201009033_BNV_FATAJ_is_jelen_lesz.php :

LOSZ TREND-SZIGET. „Város és vidék – elmosódott határok” A Lakberendezők Országos Szövetségének Trend-szigete idén a vidéki és nagyvárosi lakások enteriőrjei közötti ellentétet járja körbe. A városi enteriőr egy modern, nagyvárosi stílushoz igazított lakást jelenít meg. A tervezők egy tetőkertet is megálmodtak, jelezvén a városi ember azon vágyát, hogy valamire zöld vegye körül. Az enteriőr a nagyvárosi élet, a pénz mindenhatósága, a technika vívmányainak felhasználása és a kortárs elegancia alkalmazása mellett kardoskodik.

 

http://www.vasnepe.hu/belfoldi/20100909_bnv_vasi_kiallito :

A korábbi Bútorvilág és Otthon bemutatók témakörében immár második alkalommal megrendezett TérFormaDesign kiállításon a hazai és külföldi bútorgyártók reprezentánsai láthatók: hasznos segítséget, sok ötletet nyújtanak a lakásukat éppen berendező vagy felújító látogatóknak. A kiállításon külön standdal jelent meg a Bútorszövetség és a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ). Érdemes körülnézni az előbbi Magyar kiválóságok című, magyar bútorokból rendezett bemutatóján, külön érdekesség, hogy a szakiskolákból és egyetemekről kikerült fiatal tervezői új generáció is bemutatkozik, önálló kiállítás keretében. A LOSZ csaknem 170 négyzetméteres Trend-szigetén megnézhetjük, hogy a tervezők miként képzelik el egy vidéki és egy nagyvárosi trendi lakás enteriőrjét.

 

 

http://www.origo.hu/programajanlo/20100830-bnv-ahol-minden-osszejon-1.html :

A Budapesti Nemzetközi Vásár középpontjában ismét, a korábbi évekhez hasonlóan a lakberendezés kapja a főszerepet. A Tér-Forma-Design kiállításon fantasztikus áron lehet bútorokhoz jutni, a Trend-szigeten izgalmas enteriőröket csodálhatnak meg és tanácsokat kaphatnak saját lakásuk berendezéséhez.

 

http://bpstart.hu/fooldal/2010-09-10-bnv-szolid-kinalat-gazdag-programok :

A korábbi Bútorvilág és Otthon bemutatók témakörében immár második alkalommal megrendezett Tér-Forma-Design kiállításon a hazai és külföldi bútorgyártók reprezentánsai láthatók: hasznos segítséget, sok ötletet nyújtanak a lakásukat éppen berendező vagy felújító látogatóknak. A kiállításon külön standdal jelent meg a Bútorszövetség és a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ). Érdemes körülnézni az előbbi Magyar kiválóságok című, magyar bútorokból rendezett bemutatóján, külön érdekesség, hogy a szakiskolákból és egyetemekről kikerült fiatal tervezői „új generáció” is bemutatkozik, önálló kiállítás keretében. A LOSZ csaknem 170 négyzetméteres Trend-szigetén megnézhetjük, hogy a tervezők miként képzelik el egy vidéki és egy nagyvárosi trendi lakás enteriőrjét. 

 

 

http://www.designguide.hu/?req=news&type=justone&id=202 :

Város és vidék – elmosódott határok. HUNGEXPO minden évben felkéri a Lakberendezők Országos Szövetségét, hogy alkossa meg a Trend-szigetet a BNV-re.  Az idei szlogen „Város és vidék – elmosódott határok”. A 160 m2-s stand igazi különlegesség. A koncepció szerint a vidék és nagyváros ellentétet járják körül idei enteriőrjeikkel. A városi enteriőr egy modern, nagyvárosi lakás jeleníti meg, tetőkerttel, jelezvén a városi ember vágyát, a zöld iránt. A vidékies miliőt hirdető enteriőr a lassúbb életmód mellé teszi le voksát, egy new-country stílusú otthon megalkotásával. A külső kert, a lágyabb vonalak nyugalmat árasztanak. Cél az „Új életminőség Magyarországon” lehetőségeinek bemutatása. A két enteriőr kialakításához nívós termékeket előállító és forgalmazó partnereket nyert meg a LOSZ.

 

http://barkacsszalon.blog.hu/2010/09/12/zuhany_a_nappaliban_szeretjuk_a_lakberendezoket :

Zuhany a nappaliban – szeretjük a lakberendezőket! Városból vidékre vagy fordítva? Egy középosztálybeli élet bútorokkal és tapétákkal szegélyezett folyamatábrája a Trendszigeten. Emellett feloldjuk a hivatásos lakberendezők és a házi otthonszépítés közötti ellentétet. A hivatásos lakberendezők és az autodidakta otthonszépítők között van egy kimondatlan feszültség, pedig az ellentét könnyen áthidalható: hiszen mi is amellett vagyunk, hogy a lakberendező-belsőépítész olyan ötleteket, olyan trendeket mutasson meg, amely a Barkács Szalonban valósul meg. Ők adják a tervet, mi megmutatjuk a valóra váltást. Arról nem is beszélve egyébként – és erre más lapokban írt cikkeink a tanúk -, hogy a lakberendező számos berendezési tárgy, dekoranyag beszerzésekor kedvezményeket tud elérni, így „termelve ki” alkalmazásának az árát. A jövőben tehát körvonalazódik egy ilyen irány a blogon, és ehhez mintákat láthattunk az idei Trendszigeten, amelyet a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) rendezett be a BNV-n. Ács Erzsébet, a szervezet elnöke mutatta meg nekünk a 168 négyzetméternyi mintalakást, amely tulajdonképpen nem is egy otthon volt, hanem egy középosztálybeli élet bútorokkal és tapétákkal szegélyezett folyamatábrája. A mottó: vidék és város, elmosódott határok. Magunkra ismertünk, hiszen mi egy pesti agglomerációs családi házban lakunk gyermekünk megszületése óta, előtte egy fővárosi lakásban éltük ifjúkori napjainkat. És pont ezt érzékelteti a trendsziget, amely loftlakásként mutatja magát belépéskor, fekete és sötét színekben, modern letisztult formákkal. Ehhez egy fajta polgárpukkasztó lazaság is tartozik, hiszen a zuhanyfülkét a nappaliba tervezték, tetőkertet is építettek. Az egyik konyhaajtó helyén pedig érintőképernyős számítógép provokálja a tésztától ragadó ujjú háziasszonyokat.  Amint véget ér a felhőtlen szinglikorszak vagy a párkapcsolat „járunk” része, és megszületik az első sivalkodó kis pelenkapusztító, a legtöbben elkezdenek vágyni az egységnyi területre jutó betonfelület minimalizálására, a csivitelő madarak és gyümölcsfák társaságára, valamint a flexet pótkarként használó nyugdíjas szakik szórakoztató társaságára reggel 6-kor. Ezt tükrözi a kiállítás másik, rusztikusabb fele, amely azért némileg az olasz milliomosok anyagi szintjéhez passzítja a vidékiséget. De sebaj, a jövőben többet fordulunk a LOSZ-hoz tanácsért, csakis azért, hogy a szakmaiság, trendérzékenység és a saját munka lélekemelő öröme egyesülhessen nálunk, a Barkács Szalonban.

 

http://www.terkultura.com/2010/09/ter-forma-design-2010-tudositas.html :

A Lakberendezők Országos Szövetsége hagyományosan képviselteti magát a rendezvény egyik standján, idén a városi vs. vidéki életstílus bemutatásával készültek. Country helyett kaptunk egy nagy adag geil giccset némi amerikás felhanggal, ami nem lehet véletlen tekintve a projektvezető orientáltságát. A modern részleg tartogatott némi izgalmat. Remek ötlet a zuhanyzó graffiti-csempés burkolása és beton szürkére festése, és jól nézett ki a modern csocsó is az egyik sarokban. Összességében az enteriőr nekem kicsit dísztelen lett, de alapvetően izléses, és valóban modern. Köszönöm a City-team segítőkészségét a csempe eredetének felkutatásában. (Nikoletti Petra írása)

 

http://www.nagyalfold.hu/?r=37&c=1947 :

Otthon, otthon. Az idei vásár legnagyobb tematikai köre az otthon, s az új BNV tovább erősíti a terület fogyasztói és szakmai oldalát is. A TÉR FORMA DESIGN az otthon témájú kiállítások legújabb tagja, Magyarország legnagyobb bútoripari, belsőépítészeti, lakberendezési és design kiállításának ígérkezik. A fogyasztók számára aprópénzre váltható ötletekről, érdekes termékújdonságokról a Lakberendezők Országos Szövetségének és a Magyar Bútor és Faipari Szövetségnek folyamatosan zajló programjai gondoskodtak. Ugyanakkor az INTERWOOD a bútorok gyártóinak, a szakmai köröknek nyújtott kiváló üzleti fórumot. A bútorok és lakberendezés világa mellé további kilenc nagyobb árucsoport kiállítói sorakoztak fel. A kert és hobby, a barkácsolás, az irodalom és művészet, a divat és stílus, a gyermekbirodalom, a wellness és egészség mellett még a szolgáltatások, mi több nemzeti bemutatók és a gasztronómiai érdekességek is belefértek a rendkívül széles választékba.

 

http://www.otthon.hu/blog/20100914/oszi_vasar/ :

Őszi vásár (Tarpataki Károly blogja – bejegyzés dátuma: 2010. szeptember 14.) Szemrontóan szürke az ég, és mindjárt elpityeredik, esőkönnyeket hullajtva búnak adva a felhőkbe bujdokoló fejét. Ritkásan gyűl a nép a reggeli forgalomban, így hét közepén amúgy sem nagy a tülekedés, hát még ebben a napfénytelen, színtelen fakóságban még mintha annyira sem akarózna senkinek az orrát kidugni az eresz alól. A muszáj az muszáj, akinek kell, sebtében lopakodik a munkahelyére, vagy egyéb dolgára, látszólag kedvetlenül. Itt a BNV vásári buszán ülve is érzem a mértéktartó érdeklődést. Ez az első, egyben a szakmai nap, ilyenkor velem együtt a meghívottak őgyelegnek, de betudható ez az indulás félszegségének is, szombatra kiforrja magát, és özönlik majd a kíváncsiságtól űzött közönség. Csütörtökön ráadásul ingyenes nyugdíjas és gyermekes nap lesz, bizonyára az is lök a látogatottságon. Én azonban ma jöttem, és könnyen mozgok a laza tömegben. A Budapesti Nemzetközi Vásár nagy múlttal rendelkező legáltalánosabban ismert és népszerű rendezvény, most igazából egy kicsit szerényebb a szokottnál. Feltehetően a különféle szakvásárok megszaporodása miatt megoszlik a kiállító cégek és az érdeklődő közönség figyelme és pénztárcája is. Kevés kiállító engedheti meg magának, hogy az eddig legnagyobb érdeklődésre számító BNV mellett a saját szakműfajának megfelelő kiállításon is szerepeljen, így hát mostanság, csak az egyiket, a számára üzleti szempontból előnyösebbet választja. Ettől függetlenül ez marad az átlag fogyasztók, vásárlók igazi rendezvénye, ahol évről évre figyelemmel kísérhetik az építészeti, belsőépítészeti, lakásfűtési, világítási és lakberendezési újdonságokat. Ehhez jönnek még a fitnesz, az alternatív gyógyászat, és még a könnyűipar termékei is. Három pavilonra korlátozódik most a standok elhelyezése, illetve az utóbbi években nagyon ötletesen és stílusosan, egy hullámvonalú tetővel lefedett fő közlekedési gyalogúton és annak mentén kerülnek felállításra. Ami belépés után megüti a szemem, és mindjárt részvétet ébreszt bennem, hogy a kerti bútorokat kiállítók fogvacogva, kabátba burkolózva ülnek az Isten borongós szabad ege alatt. A kandallósok és a kályhások sokkal szerencsésebbek, jól be is fűtenek maguknak. A büfék felől is jön némi nyálképző illattal kevert melegség. Az egyik kisebb (G) pavilonba belépve mindjárt a szemembe ötlik egy óriási, több méteres lufi baba, melyet több ezer színes luftballonból építettek fel, a gyerekek nagy örömére. Nekem is nagyon tetszik, kicsit felderíti az időjárás miatt leült hangulatomat. Ebben a csarnokban találok nagy alapterületen felépített vasút terepasztalokat. Igazán érdekes látvány, rengeteg munka van benne. Igazi gyermek birodalom, gokart pályával, távirányítható repülőgép és helikopter modellekkel, és egyéb játékokkal. A térfél közel egyharmadán, dicséretes módon, egy óriási könyvvásár működik számos érdeklődővel, ápolva a kultúránk gyökereit. Kicsit álmélkodva még térülök párat, aztán kilépve az épületből átvágok a másik kisebb pavilon (A) felé. Itt a tavalyihoz hasonlóan külhoni kiállítók, ázsiai, indiai kínálattal szerepelnek. Egzotikus bútorok, csillogó ruhák, aranyozott-festett dísztárgyak, és ezer apró cikk kínálja magát. Nemzeti viseletbe öltözött hölgyek ejtenek ámulatba. Most ők is kisebb számmal vannak, mint tavaly. Hamar átvágtatok a legnagyobb (A) csarnokba. Na, itt van aztán az igazán kedvemre való felnőtt mulatság. Szokott helyükön az ajtó és ablak gyártók, magas színvonallal, energiatakarékos, hőszigetelő dupla és tripla üvegezésekkel, a legváltozatosabb formákban. Különféle falburkolatok, bambusz parketták, fűtési rendszerek csigázzák az otthonukat építeni, felújítani kívánók érdeklődését. A különféle masszázs medencéket, szaunákat kínálók sem hiányoznak. Középtáj felé válogatott kárpitos és egyéb bútor, valamint szőnyeg forgalmazók kelletik portékájukat, karöltve néhány irodabútoros csatlakozik a korszerű ergonomikus székeivel. Mindennek a közepén a Lakberendezők Szövetségének (LOSZ) szokásos Trend Szigete a megszokottól szerényebb terjedelemben, de az elvárt színvonalon ad nívós enteriőr példákat az érdeklődőknek. A jelenlévő lakberendezők, és asszisztensek készséggel adnak tanácsot is. Az erőteljes hangulatú konyhák, nappalik, hálók, fürdőszobák, gyerekszobák megszívlelendő példákat adnak. A nagy kiállítókon kívül a szokásos apró standok színes, sokrétű kínálata vonzza a kíváncsi szemeket és kezeket, mert hiszen itt meg is lehet tapogatni és kipróbálni a termékeket. Különleges konyhai eszközök, edények, kerámia pengéjű kések, és számtalan apró kellék sorakoznak a tárlókon. Szokottnál hamarabb körbejárom az egészet, igaz sok már az évek óta ismerős kiállító, oda elég egy pillantás is, az újdonságokhoz így van időm még egyszer visszamenni, esetleg prospektusokat begyűjteni. A borús időtől eltekintve nem túl megrázó, de kellemes és hasznos kirándulásnak bizonyul az idei őszi vásár.