Lehetőséget kaptunk, hogy a 2002-es Bútorvilág kiállításra egy kb. 70 m2-es lakást berendezzünk olyan szinten, hogy akár lakni lehessen benne. Aki vett már részt ilyen munkában, annak nem kell bemutatnom, mekkora vállalkozás szakadt nyakunkba.

 

Persze nagy örömmel és energiával fogtunk a novemberi bemutató tervezéséhez még nyár elején. S bár sem előtte, sem azóta nem dolgoztunk együtt, mind a tervezés, mind a kivitelezés során építőnek, előre vivőnek bizonyult alkalmi társulásunk. A kettőnk közötti mentalitásbeli különbség pedig kifejezetten segítette munkánkat. A tervezés során egyik ötlet hozta a másikat, így már igen nehéz lenne elkülöníteni, melyikünk, mit adott a közös munkához.

 

Bútorvilág 2002 kiállítás

 

 

A szinte egyterű lakást elképzeléseink szerint egy harminc körüli, egyedülálló, sikeres, igényes, a hightech stílust kedvelő fiatalember lakja. Ennek megfelelően magas minőségi színvonalú bútorokat, berendezési tárgyakat kerestünk, és persze olyan partnereket, akik megbízható beszállítónak bizonyulnak majd, és vállalják, hogy a betervezett termékek időben, hiánytalanul a helyszínre kerülnek, illetve a kiállítás végeztével a visszaszállításról is gondoskodnak.

 

 

Bútorvilág 2002

 

 
Sok kompromisszum (remélem, kevés volt közülük feltűnően zavaró) árán sikerült megterveznünk, végül három nap alatt felépítenünk, berendeznünk a hightech legénylakást, melyben a kiállítás ideje alatt éltünk és rengeteg vendéget fogadtunk. Kellemes, lakható, a sok hideg, rideg (kerámia, fém, üveg) anyag ellenére sem barátságtalan otthonunk volt néhány napig ez a lakás, amilyet a mindennapokban ritkán adódik megvalósítanunk. (Elsősorban anyagi okokból.)

 

 

Bútorvilág 2002

 

Nehezen néztük végig, ahogy a kiállítás végeztével szinte percek alatt „dől össze” művünk, de további munkánkhoz nem kevés tapasztalatra tettünk szert, míg ez a bemutató létrejött. Aki még nem próbálta, csináljon végig hasonlót! Ne számítson sok mókára, anyagi és más elismerésre, de mégis megéri! Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy terveink megvalósulhassanak, és e néhány rajz és fotó által most ismét felidézhessük e kiállítás izgalmas, bár kissé már nosztalgikus hangulatát.

 

« A 17 »