Két év kihagyás után ismét megrendezték Debrecenben a Szakkiállítást amely ebben az esztendőben érkezett a 15. éves jubileumához. Ez a másfél évtized minden rendezvény esetében nagy jelentőséggel bír, különösen akkor, ha otthonteremtési-építészeti céllal jött létre, és kíván a közönségnek nagyobb betekintést nyújtani, láttatni. Sokan újítják fel lakásukat tavasszal, építenek új házakat, vannak akik renoválják belülről, kívülről, vagy kertet terveznek házuk köré.

 

Idén 72 szakkiállító vonultatta fel termékeit a Főnix Csarnok földszintjén. Új színfolt is látható mintakertekkel és mintabalkonokkal. Szakmabeliként gondoltam, idén is megismerkedhetnek a látogatók az aktuális belsőépítészeti megoldásokkal, és a legújabb lakberendezési trendeket láthatják bemutatva, vagy segítséget kaphatnak a szakemberek ( lakberendezők ) tanácsaival, ahogyan az lenni szokott az ilyen j bemutató jellegű kiállításokon. Minden alkalommal kilátogatok magam is,- úgyis mint érdeklődő,- de szakmailag is igyekszem az itt látottakat, benyomásaimat közzétenni, mintegy régiós híreket publikálva Szövetségünk híranyagában. ( Lakberendezők Országos Szövetsége )

 

HAJDÚÉP Lakberendezési Szakkiállítás és Vásár 2012

 

 

Sajnos ebben az éven sem számolhatok be nívós kiállításról. Nem találtam igazán figyelemre méltó, igényes élettereket bemutató enteriőr blokkokat, amelyek ötleteket adhatnának az ide látogatók számára a lakásuk berendezéséhez, ami a kiállítás látványa szempontjából sem lenne mellékes. Hiszen névjegyünk és egyediségünk tükörképe a lakásunk, otthonunk. A kiállítás első napjának késő délutánján nemhogy „”telt házas tömeg”„ nem volt jelen, ahogyan azt a szervező cég beharangozó híranyagában olvashattuk, hanem csupán néhányan nézelődtek a standoknál.

 

HAJDÚÉP Lakberendezési Szakkiállítás és Vásár 2012

 

 

Pár óra még hátra van az esti zárásig, de megakadt a szemem egy „ottfelejtett” nagy kupac gyűrött fólia csomagon, ami erősen rontotta az amúgy sem megkomponált belső kiállító tér látványát. De hogy pozitív dolgot is jegyezzek, a kiállítási tér szélén a személyzeti bejárathoz közel eső részen mintakertek láthatóak, ötletesen rendezve, hívogatóan. A látványt azonban lerontotta a kertek közelében lévő hidromasszázs medencék igénytelenül odarakott tömege.

 

HAJDÚÉP Lakberendezési Szakkiállítás és Vásár 2012

 

 

A kerttervező mérnökök szakmai tanácsadással is várták az érdeklődőket. Az itt bemutatott felületek a részletekre is figyelve, harmonikus színvilágban jelenítették meg a díszkertek növényeit. Dicséret a kiállító cégeknek: S-tér Kft. Budapest, Oázis Kertészet Budapest, Limiter Kft. Debrecen. Új kiállítók között üdvözölhetjük a KIKA Debrecenben is jelenlévő Bútoráruházát. Kültéri kerti bútoraival talán az egyetlen nívósan berendezett látványos, kellemes színfolt. Szakértő, tanácsokkal is segíti az érdeklődőket, de új anyagaival, friss színeivel, igényes kompozícióival is hat a szemlélőkre.

 

HAJDÚÉP Lakberendezési Szakkiállítás és Vásár 2012

 

 

Itt mutatkozik be a Debrecen belvárosában megnyílt Pié-Home Lakástextil-Lakásfelszerelési Szalon. A stand érdekessége abban rejlik, hogy pár négyzetméteren is képes bemutatni üzletük kínálatait ( bútorszövetek, tapéták, függönyök, kiegészítők ) összerendezve, szemléletesen, tetszetősen. Szeretném folytatni pozitív tapasztalataimat, de itt abba kell hagynom, mivel más érdemleges benyomásról nem írhatok és negatív gondolataimmal sem kívánom a többi kiállítót megbántani. Felteszem a kérdést ebben az évben is! Ha változatlan a kiállítási összkép idén is, szükséges-e minden áron kiállítást rendezni? Mert költséges, úgy a kiállítást szervező cégnek, mint a jelen lévő kiállítóknak, és nem okozna csalódást a látogatóknak sem.

 

HAJDÚÉP 2012.
Építési-és Lakberendezési Szakkiállítás
Debrecen, FŐNIX Csarnok
Lejegyezte: Takács Tinka, enteriőr-tervező
Debrecen, 2012.május hó 6.