2005. november 27.-én a „10 éves a LOSZ” jubileumi esemény-sorozat zárónapján a KIKA Budapesti áruházában vártuk az érdeklődőket egy kis játékos enteriőr-átrendezési programmal.

 

Adott volt az áruház I.emeletén egy bemutatórész, ahol egy nappali-étkező teret rendeztünk át az előre megbeszélt stílusokra. Adott volt még ezenkívül az enteriőrben egy semleges berendezés, ami két nyers színű bőrkanapéból, egy dohányzóasztalból, kiegészítő kisbútorokból, valamint egy világos bükk színű étkezőasztalból és székekből állt.

 

KIKA-LOSZ Performance

 

 

A cél az volt, hogy az áruház kínálatából hogyan tegyük ezt a semleges enteriőrt otthonossá, és olyan stílusúvá, amit a tervezők előzetes megbeszélések után választottak, illetve keresték meg a hozzájuk illő tárgyakat.

 

 

Modern

Az első enteriőr ebből az alapból alakult át modern hangulatúvá. Igazán lenyűgöző lett a változás, ahogy egyszer csak élettel telt meg a kép, pedig a lakberendezők mindössze a fehér és az ezüst színű kiegészítőkből válogattak a kínálatból. Mégis a modern formákkal, textilekkel, képekkel és különös lámpákkal berendezett tér egyszerre lett egyedi és modern hangulatú.

 

 

 KIKA-LOSZ Performance

 

 

A modern stílusú enteriőr lakberendezői:
– Bárdóczky Andrea és
– Muzslay Annamára

 

 

Provence-i

A következőkben egészen más enteriőr lett kialakulóban. A következő páros immáron ebből a modern hangulatból varázsolt egy provence-i hangulatú életteret. Teljesen felélénkültek a színek, sok-sok olyan tárgy, kisebb bútordarab került be a térbe, ami erre a tájvidékre, illetve az ottani otthonok berendezésére jellemző. A lakberendezők egy belső és egy külső tér képét jelenítették meg, hiszen a mediterrán vidékre jellemző, hogy a teraszok szerves részei az otthonoknak. A kék, mint meghatározó szín megjelent a textileken, valamint a székek pácolásán is. Ezenkívül a kovácsoltvas kiegészítők, a sok-sok növény, képek, valamint a természetes anyagok használata erősítette a provence-i hangulatot.

 

 

KIKA-LOSZ Performance

 

 

A provence-i stílusú enteriőr lakberendezői:
– Mátrai Gabriella
– Papp Zsuzsa

 

 

Egzotikus

Harmadikként szintén az előzőtől teljesen eltérő enteriőr alakult, ez a ma oly divatos egzotikus berendezés. Tüzes színek, narancsos-pirosas üvegtárgyak és lámpák, sok-sok egzotikus tájat idéző kép, sötét színűre pácolt dohányzóasztal került az enteriőrbe. Mindezek kiválóan felidézték egy egzotikus otthon hangulatát.

 

 

KIKA-LOSZ Performance

 

 

Az egzotikus stílusú enteriőr lakberendezője:
– Horváth Mária

 

 

Retro

Ezután következett egy ma igen népszerű stílus, a Retro felidézése. A sokak által kedvelt, de talán a fiatalok körében legnépszerűbb stílushoz az élénk színek, a rendhagyó formák remekül társíthatók. Színében és anyagában nagyon jellemző szőnyeget használtak a lakberendezők a tér alaphangulatának megváltoztatásához. Mind emellé a szőnyeg színeihez is illő narancs és piros, valamint zöld és lilás textileket, kiegészítőket alkalmaztak. A lámpák formái szintén a 60-as, 70-es évek formavilágát idézik, de teljesen jól illeszthetők egy mai, retro hangulatú otthonba.

 

 

KIKA-LOSZ Performance

 

 

A retro stílusú enteriőr tervezői:
– Katona Etelka
– Uzsoky Katinka

 

 

Klasszikus

Végül egy klasszikus otthon felidézése volt a cél. Ehhez a lakberendezők antik hatású lámpát, a polgári otthonokra jellemző kiegészítőket, képeket, textileket alkalmaztak. A kanapékat lazacos rózsaszínes párnákkal öltöztették fel, ehhez a színvilághoz választották a szőnyeget, valamint a bordó színű függönyt. Egy igen érdekes formájú üveglapos asztal került a nappali térbe, amit egy redőzött selymet formázó, igen súlyos lábazat tett hangsúlyos darabbá.

 

 

KIKA-LOSZ Performance

 

 

A klasszikus stílusú enteriőr lakberendezői:
– Budai Ildikó
– Joó Annamária
– Sápiné Márton Anikó

 

 

A klasszikus enteriőrben az étkezőasztalra kicsit a pompára, csillogásra, valamint a közeledő karácsonyi ünnepekre emlékeztető teríték és dekoráció került, kristály poharakkal, klasszikus porcelánokkal, gyertyatartóval kiegészítve.

 

 

Ezzel a hangulattal szeretnénk a KIKA-programon (is) résztvevő lakberendezők fáradtságos és kitartó munkáját megköszönni, egyben kellemes ünnepeket kívánni! Szintén köszönet illeti a SzépLak főszerkesztőjét, Berényi Jánost, aki velünk töltötte ezt a napot. Annak, aki lemaradt erről a programról ajánljuk figyelmébe a januári lapszámot, amiben erről is olvashattok majd.

 

KIKA-LOSZ Performance

 

« A 30 »