Sokan már ismerjük, mégis érdemes volt ismét meghallgatni a Színkép Poszter Galéria előadását régi és újabb termékeikről, szolgáltatásaikról.

 

Színkép Poszter GalériaMegtudhattuk például , hogy az általuk ajánlott képkereteket kézzelfoghatóan, házhoz szállítva megismertethetjük megrendelőinkkel és ehhez kölcsönözhetjük a cégtől a többféle stílusú, méretű, profilú keretmintákkal feltöltött „keretbőröndöt”, ami ezen kívül tartalmazza a paszpartu minták bő választékát. Mint hallhattuk, a paszpartu – egyrészt védelmi funkciót tölt be pl. rézkarc, grafikai alkotás esetén; másrészt az esztétikai élményt fokozhatjuk un. dupla paszparturázással és egyéb technikákkal (pl. lépcsős vágás minta) ahol két különböző méretű, profilú paszpartu kerül egymásra; a szín megválasztásával pedig más-más hatást érhetünk el: kiemelhetünk, élénkíthetünk…

 

Színkép Poszter GalériaA nyomatokhoz hátlapként (70 X 100 cm-es nagyságig) 3 mm-es szürke kartont (triplex), e méret fölött 5-10 mm vastag hablemezt (bienfong) használnak. Ez utóbbit ajánlják a fürdőszobai tükrök mögé, jobban tűri a párát. Üvegezés helyett fóliával vonható be a nyomat. Előnye, hogy könnyű marad pl. egy nagyobb méretű kép. Többféle felülettel választható, könnyen tisztán tartható.

 

Színkép Poszter GalériaNépszerű manapság a vászonra kasírozás. Itt a nyomat felületén visszaköszön a vászon struktúrája, eredeti festmény hatását keltve. Ezt kereteztethetjük, vagy a kasírozott művet vakrámára feszítve máris felakaszthatjuk. Felfüggesztési módok közül érdekes megoldás a biztonsági képkeret akasztó – nem lehet „csak úgy” leakasztani. Közintézmények ideális választása! Speciális kulccsal rögzíthető. Ezzel a megoldással „ferde” falra (pl. tetőtérben) és mennyezetre biztonsággal lehet rögzíteni.

 

Színkép Poszter GalériaGaléria sín ajánlható iskolákba, irodákba, könyvtárakba, de magánlakásokba is. Ez az oldalfalra, mennyezetre (párnafa segítségével) rögzített sín falikapcsok segítségével pattintható a falra ezüst és fehér színekben rendelhető. A kép nagyságától függően fém, vagy nylonszálra függeszthetőek a képek, különböző akasztók segítségével.

 

Színkép Poszter GalériaA nyomatok olasz és német cégek katalógusából válogathatók. Rippl-Rónai, Rothko, Arietti Dan Bennion… Különlegességnek számítanak a magyar művészeti nyomatok, városképek, sorozatok. Megnéztük és kézzel foghattuk a legújabb színvonalas katalógusokat és az említett üvegezési, függesztési megoldásokat, de a legnagyobb tetszést a fóliaminták és a vászonkasírozás aratták! Érdemes volt ismét meghallgatni a szakmai információkkal teli bemutatkozást!