Tágítsd a teret! Így lehet a kerted otthonod meghosszabbítása

Az NLCafé interjúja Ács Erzsébettel, a március 22.-én nyíló GardenExpo kapcsán

 

Egyedi ötletekkel a lakás részéve tehetjük a kertet, teraszt is – vagy éppen mi lehetünk a természet részei, ez már csak nézőpont kérdése. Egyszerű, mégis látványos megoldásokra esküsznek a tervezők 2019-ben.

 

Egyre jobban igényeljük a természet közelségét, menekülünk a szabad levegőre, a madárcsicsergésbe. Talán sosem volt még ekkora kincs egy kényelmes kültéri kanapé, egy hangulatvilágítással ellátott terasz vagy egy jól felszerelt szabadtéri konyha. Ha a kertünkről van szó, választékból szerencsére nincs hiány; a döntésben azonban elkél a segítség. Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke kül- és beltér összeolvadásáról és az egyre bővülő kínálatról beszélt a közelgő GardenExpo apropóján.

 

Gondolhatnánk, nincs új a nap alatt, hiszen nem is kell nagyon messzire visszamennünk az időben, nagyanyáink, dédanyáink rengeteg időt töltöttek a szabadban. Mégis mi változott? A ma embere már másra áhítozik?

 

Tény, hogy 100-200 évvel ezelőtt elődeink számára a kint és bent határa nem vált el annyira élesen, mint később, az urbanizáció elterjedésével. Fontos azonban látni a különbséget: ma már nem elsősorban dolgozni szeretnénk a kertünkben. Egyesek hobbiként, aktív kikapcsolódásként, mások kizárólag a passzív pihenés helyszíneként tekintenek rá, de egy biztos, senki sem szeretne órákon át füvet nyírni vagy derékfájást kapni a kapálástól, ásástól. Nagyon sokat dolgozunk a hétköznapokban, keveset tudjuk élvezni az otthonunkat, ezért a szabadidő fogalma felértékelődött…

Folytatás az NLCafé oldalán…

 

 

A GardenExpo alatt lakberendezőink tanácsadással várják az érdeklődőket a terasz és kertberendezéssel kapcsolatos kérdésekben a Lakberendezők Országos Szövetsége tanácsadó standján.