A LOSZ Év Lakberendező Teamje 2014 pályázat közönségdíjasa a Design Dock & Otthonplane csapat. Tagjai: Fest Krisztina és Ott Andrea

 

Fest KrisztinaOtt Andrea

 

„Az egész csak azon múlik, hogy benned van-e a csakazértis. Csak azért is menni, csinálni, megbotlani, szeretni, csalódni, félni, folytatni, fájni, örülni, gúnyos kacajok tárgya lenni, elérni…. merni elérni… Mert bizony tátják majd a szájukat, hogy hittel hova lehet eljutni… Mert a kitartás és az alázat sikert szül.”

(Oravecz Nóra)

 

 

 

Lelket balzsamozó, vidám nyári reggel.

 

Beszélgetésünk helyszíne egy minden részletében megtervezett, csodás színekben pompázó, buja kert, tökéletes összhangban tulajdonosával Fest Krisztinával.

 

Viczán Ágota
Mesés hangulata van ennek a kis kertnek, látszik a tervezés és a törődés!

 

Fest Krisztina
Minden kicsi szegletét imádom, alig várom, hogy haza érjek, testem-lelkem megpihen, feltöltődik a látványtól. Úgy terveztem, hogy mindig nyíljon valami, folyamatos a kényeztetés. Már a telket is azért választottam, mert elragadtak a benne élő növények. Volt is gondom az építkezés alatt, amikor megkértem a kivitelezőket, hogy szép gondosan kerülgessék a már meglévő virágokat!

 

V.Á.
Honnan indultál, milyen út vezetett a Design Dock-ig ?

 

F.K.
Édesapám nagyon ügyes kezű ember, Édesanyám csodásan varr, egyszóval kreatív családba születtem. Az én szobám mindig különleges volt – alkottam, berendeztem, átrendeztem. Aztán a gimnázium után berendező, kellékes lettem. Majd idegenvezetőként dolgoztam, de visszakanyarodtam a szakmához, a Juniort Art Center lakberendezési iskolában végeztem kitűnő eredménnyel. 10 év következett az IKEA áruházban, ahol sokat tanultam és egyben az egyik kedvencemmé vált a Skandináv design. Többnyire modern, minimál stílusban tervezek, fűszerezve régi bútorokkal, érdekes burkolatokkal vagy egyéb emlék tárgyakkal, melyek otthonossá varázsolják az adott enteriőrt. Ezeknek a csodás régi bútoroknak, tárgyaknak különleges története van – átölelnek, játszani, emlékezni hívnak.

 

V.Á.
Mivel ebben érzed otthon magad, gondolom, ezek a tervezési feladatok találnak meg?

 

F.K.
Igen, többnyire, de nagyon szívesen tervezek egyéb más stílusban is. Ilyen volt például a pályázatunk is, a Construma kiállításra terveztük meg a Marrakesh Cementlapok bemutató standját. Nagyon fontos szempontoknak kellett megfelelnünk. Hívogató legyen, merjenek bejönni az emberek és kézbe venni ezeket a csodás burkolatokat. Egy olyan barátságos környezet kialakítása volt a feladat, mely bátorítja a kommunikációt, segíti az értékesítést.

 

V.Á.
Csapatban dolgozol, kérlek, mutasd be a társaidat!

 

F.K.
Sorsszerű találkozás volt a miénk kollégámmal Ott Andreával. Egy kedves és váratlan levélváltás indította el a kapcsolatunkat. Az ezt követő első személyes találkozás óta együtt dolgozunk, teljes összhangban. Tökéletes társam a munkában, pontos, gyors és maximalista mint én. Segítő közegben tudunk együtt gondolkodni, alkotni, személyre és lélekre szabott belső tereket kialakítani. Többek között ez a titka sikereinknek, továbbá egy kipróbált profi kivitelező csapat, akikkel már fél szavakból értjük egymást.

 

…mert ha kedden átadás, akkor átadás!

 

Precízen és gyorsan dolgozunk, nagyon odafigyelünk a megrendelői érdekekre és soha nem tervezünk olyan konyhát, amiben nem főznénk! Sokszor előfordul, hogy alig várom, hogy elkezdődjön a tervezési munka, mert látom, hogy milyen jó lesz a végeredmény! 

 

V.Á.
Kedves Andrea, így látod ezt Te is? 

 

Ott Andrea
Igen, Krisztával jó együtt dolgozni, mert valóban perfekcionista és őrületes tempót diktál. Nagy pozitívumnak tartom, hogy egymás munkájának tisztelete mellett megfogalmazunk kritikát is. Valóban nagyon jó párost alkotunk.

 

V.Á.
Programozó az eredeti végzettséged. Hogy alakult úgy az életed, hogy a lakberendezés lett a munkád?

 

O.A.
Egy csodás fordulat változtatta meg az életem, kislányom után hármas ikreim születtek. Így biztos voltam benne, hogy négy gyermekkel már nem tudok teljes munkaidőben visszamenni dolgozni. …és mivel mindig is érdekelt a tervezés, és épp felkértek az eddigi lakásaim láttán egy belsőépítészeti munkára, amit akkor természetesen elutasítottam, de elindított ezen az úton. Így beiratkoztam, majd kiváló minősítéssel el is végeztem egy lakberendező iskolát. És az élet igazolni látszik. Lelkiismeretességem, empátiám, kicsit műszaki gondolkodásom kreativitással párosítva, sok szerethető otthont és elégedett megrendelőt eredményezett azóta is.

 

V.Á.
Terv álom?

 

O.A.
Nagyon szeretem a természetességet, a letisztult dolgokat, stílusban és anyag használatban egyaránt. Terv álom egy igazi klassz loft lakás, ahol ötvözhetem a bennem rejlő racionalitást és kreativitást.

 

V.Á.
Úgy érzem, bennetek van a „csakazértis” és még tengernyi egyéb dolog, mely alkotásra ösztönöz!

 

Az interjút Viczán Ágota készítette.

 

 

Tekintsék meg Fest Krisztina és Ott Andrea közönségdíjjal jutalmazott munkáját!

 

 

 

Fest Krisztina és Ott Andrea