A LOSZ Év Lakberendezője 2014 pályázat közönségdíjasa: Kosztyu Brigitta

 

Kosztyu Brigitta

 

 

„A boldogság nem egyéb, mint a tettek melegsége, az alkotás felett érzett megelégedettség.”

 

(Antoine de Saint-Exupéry)

 

 

 

Tündér ruhában ült és tágra nyílt mosolygós szemekkel telefonált. Már az első pillanatban behatárolható volt, hogy kellemes órának nézek elébe.

 

…és igen, derűs beszélgetés következett, érzelmekről, munkáról, családról és az emberekről.

 

Viczán Ágota
Nagyon nyitott, fényes személyiség vagy. Honnan érkeztél ebbe a szakmába? Milyen alapokról indulsz?

 

Kosztyu Brigitta
Marketingesként dolgoztam újságnál, rádiónál, így a baráti kommunikáció elengedhetetlen volt a munkámban. De ez, azt gondolom, hogy az élet bármely területén meghatározó.

 

A lakberendezési munka első lépése például, hogy megismerjük az ügyfél igényeit, érzéseit. Nyitottnak kell lennem, mert különben ő sem ad magából. Élettereket tervezek, benne élő hús-vér embereknek.
Természetesen a kialakult jó munkakapcsolat felgyorsítja a munkát. Sokszor már azt is látom, amit ő még nem tud. Ezért sikeresek már az első alaprajzok is, hiszen tökéletesen érzem az embert, értem a kívánságait.

Embert és lelket kíván ez a munka.

 

V.Á.
Mesélj az indulásról!

 

K.B.
2008-ban végeztem el az iskolát. Majd rögtön egy baráti felkérés érkezett – egy lakást kellett átalakítani. Ez volt az első komoly munkám. Az első igazi munka, amely olyan jól sikerült, hogy rögtön tovább ajánlottak és ez azóta is töretlen.

 

Talán ezért sincs még honlapom, pedig már nagyon szeretnék egy igazi profi megjelenést.
Minden megrendelővel jóban vagyok, egy új lakás vásárlásakor ismét felkeresnek. Ebből is látszik, hogy elégedettek a munkámmal és a végeredménnyel.

 

De el kell hogy mondjam, hogy minden egyes sikerért megdolgozom. Mindent egyedül csinálok, kitartóan, szakadatlan erő bedobással. Amit elgondolok – és igazán megérik bennem az elhatározás – azt véghez is viszem. Rendíthetetlen szorgalommal igyekszem megvalósítani a terveimet. Éjszakákon át dolgozom, próbálom megoldani a problémákat, tökéletesíteni a terveket. …és nem szégyellek kérdezni! Ez is nagyon fontos! Szerencsém van, mert a kivitelezőktől nagyon sokat tanulhattam. Minden apró részletet megbeszélünk, egymást segítve, célunk az elégedett ügyfél és egy remek enteriőr.

 

V.Á.
Honnan meríted az inspirációidat?

 

K.B.
Nagyon szerencsés vagyok, mert 3D-s szemüvegen keresztül látom a teret, így már gondolatban hozzálátok a tervezéshez. Ezt egy nagyon komoly anyag gyűjtés követi és ahogy említettem, ami érdekel abba maximális energiát fektetek, így aztán jön az ötlet özön. Folyamatosan tájékozódom a szakmai kiállításokon, itthon és külföldön egyaránt.

 

Nagyon szeretem a modern, elegáns megoldásokat és a látszólag megoldhatatlan feladatokat. Még akkor sem keseredem el, ha az építkezés során probléma adódik. Előfordult már, hogy az általam kiválasztott, stílusban, színben az adott térbe illő lámpát, a megrendelő megkérdőjelezte. Ezt is megbeszéltük, szelíden terelgettem a beszélgetést és a végén a tulajdonos megértette a kérésemet, sőt a végén büszkeséggel töltötte el a csodás összhang.

 

A szakmám a szenvedélyem is, egyszóval boldog és elégedett vagyok.

 

V.Á.
A családod hogy viseli a munkáddal járó szakadatlan jövés-menést, a kiszámíthatatlan jelenlétet?

 

K.B.
A családom a kincsem. Ebben is áldott szerencsém van, hiszen mindenben támogatnak, segítenek. A maximalizmusomhoz szükség van arra, hogy fejlődni tudjak. Fejlődni és változni is, ahogy azt a helyzet megkívánja! :o)

 

Az interjút Viczán Ágota készítette.

 

 

Kosztyu Brigitta