A LOSZ Év Lakberendezője 2015 közönségdíjasa: Bajainé Károlyi Zsuzsanna

 

 

Bajainé Károlyi Zsuzsanna 

„Gondolkodj, higgy, álmodj és merj!”

Walt Disney

 

 

 

Viczán Ágota
Károlyi Zsuzsanna eredetileg közgazdász végzettségű, gondolkodó, elemző ember.
De egyszer csak hittel nekivágott egy új szakmának, álmodott és nyert.
Hogyan döntöttél a lakberendezés mellett?

 

Bajainé Károlyi Zsuzsanna
Valóban közgazdaságtant tanultam, először a dunaújvárosi Főiskolán,majd a soproni Egyetemen szereztem szakirányú diplomát. Budapesten kezdtem el dolgozni a Taverna Szálloda és Étterem Rt-nél, controller majd finanszírozási vezető munkakörben.
A lakberendezés mindig fontos helyet foglalt el a szívemben, már gyermekként is érdekelt, még a szakkifejezéseket is ismertem.
Aztán fordult az életem, megszülettek a gyermekeim. Lelkesen, vágyakozva néztem a lakberendezéssel kapcsolatos műsorokat és úgy döntöttem, hogy keresek egy iskolát ahol valóra válhat az álmom és én is megtanulhatom a szakma fortélyait.
Az otthon töltött időszakban elvégeztem egy lakberendező kurzust, majd később a Junior Art Center lakberendezési iskola hallgatója lettem, 2013-ban végeztem.
Megtanultam kezelni az Allplan tervező szoftvert és a Cinema 4D látványtervező programot.

 

V.Á.
Most már teljes egészében a lakberendezési munka tölti ki a napjaidat?

 

B.K.Zs.
Nagyon szeretném, ha így lenne, de most még időm egy részében a családi vállalkozás gazdasági feladatait látom el és mellette tervezek lakásokat, családi házakat.

 

V.Á.
Hogy indultál, melyek voltak az első munkáid?

 

B.K.Zs.
Eleinte a barátok, ismerősök kértek segítséget, majd Baján és Luxemburgban is terveztem családi házat. Nagy szerelem a tervezés, egészen belesimulok a feladatba. Odafigyelek a megrendelői kérésekre, kedvelem a könnyen cserélhető, praktikus megoldásokat.
Nagy kihívás, de nagyon szeretem azokat a feladatokat ahol nagyon oda kell figyelni a költségekre. A közgazdász gondolkodásmód befolyásol, rendszerben gondolkodom, precízen és ha kell költség hatékonyan tervezek.
Vallom, hogy jó alapokon, néhány berendezési tárgy cseréjével újjá varázsolhatjuk a teret.

 

V.Á.
A pályázathoz készített munkád is egy bajai családi ház tervezése volt.

 

B.K.Zs.
Igen, egy családi ház teljes berendezése. Szeretem, ha teljes, átfogó tervezéssel bíznak meg, hiszen egy ház minden egyes eleme, helyisége egy egységet képez, minden apró részletnek, minden kis kockának a helyén kell lennie.

 

V.Á.
Van kedvenc munka fázisod?

 

B.K.Zs.
Minden tervezési szakasznak megvan a varázsa, de amit igazán szeretek az a terep munka.
Szeretem az építkezésen érezhető alkotás örömét, a helyszíni munkálatokat, még azt is, ha gyors döntésre van szükség a siker érdekében, hiszen a megrendelői elégedettséggel mérhető a munkám eredménye.

 

Az interjút Viczán Ágota készítette.

 

Tekintsék meg Bajainé Károlyi Zsuzsanna közönségdíjjal jutalmazott munkáját!

 

 

Bajainé Károlyi Zsuzsanna