Év Lakberendezője 2016 - interjú

A LOSZ Év Lakberendező Teamje 2016 pályázat közönségdíjasa a Li-An Group. Tagjai: Pocsalyi Julianna és Wagner Andrea

 

 

Pocsalyi Julianna Wagner Andrea“A női lélek olyan keresztrejtvény, ahol a jó válaszhoz kevés a rubrika.”

Bödőcs Tibor

 

 

Viczán Ágota:
Mi kell a nőnek? Például egy jó nagy gardrób, ahol elférnek a ruhák és a cipők,egy mindent tudó smink asztal, ahol a csinos kis pofikák még szebbé varázsolhatóak, egy pompás wellness ahol feltöltődhetünk… egyszóval van miből válogatni ha a hölgyeknek tervezünk lakást.

Ez volt a feladata Pocsalyi Juliannának a JULIA Art stúdió vezetőjének és Wagner Andreának. Egy attraktív enteriőr tervezése Szolnokon, egy különleges belső tér, ami mindent tud a női lélekről.

Hogyan indult ez a kiállítás? Mi ihlette?

Pocsalyi Julianna és Wagner Andrea:
A Construmán jelentünk meg egy rendhagyó kiállítással. Az alap gondolat az volt, hogy a magyar népi motívumkincsből választott díszítő elemekkel fűszerezzük a belső teret. A szolnoki csipkét választottuk, mellyel csodálatos enteriőrt varázsoltunk. A kiállítást meglátogatta a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központ Agora Igazgatója, akinek nagyon tetszett az ötlet és felkért egy szolnoki bemutatkozóra.

Már egy sikeres szolnoki kiállításon túl, így jutottunk el a tematikus kiállításig, melynek beszédes címe volt: „Mi kell a nőnek?” Minden eszköz, lehetőség csatasorba állt, minden ami a hölgyeket érdekelheti: divat, gyermek nevelés, munkalehetőség, táplálkozás, főzés, testmozgás, smink…

140m2 alapterület állt rendelkezésünkre, melynek kialakítása, berendezése erőt próbáló feladat volt.

V.Á.:
Melyek voltak az lapvető tervezési szempontok?

P.J.:
Kényelmes, a kor lehetőségeit, műszaki újdonságait minden tekintetben figyelembe vevő tereket terveztünk. Így kerültek be egyedi megoldások, például az Amerikában kifejlesztett Sky Factory mennyezet dekoráció, ami igazi karibi hangulatot varázsolt a térbe.

A kiegészítőkön megjelent az év Pantone színe a zöld, az alap színünk a gyöngy szürke volt.
Az előszobában 3D-s falpanel fogadta a látogatókat, a hálószobába a híres designer, Karim Rashid által tervezett tapéta került.
A fürdőszoba falán egy női portré kontúrja bájolta el a látogatókat.
De a legnagyobb sikere a wellness-nek volt. Minden igényt kielégítő, luxus pihenő övezetet terveztünk.

Wagner Andrea rajzolta meg a látványterveket, minden helyzethez alkalmazkodva, fegyelmezett profizmussal.

V.Á.:
Említettétek, hogy erőt próbáló feladat volt. Mi volt a legnagyobb kihívás?

P.J.:
Szolnokon ez volt a második ilyen jellegű kiállítás, amelyet megterveztem, megszerveztem. Egyedi és különleges helyzetben voltam. Szerettem volna bevonni a város vállalkozóit, mestereit a lehető legnagyobb számban. Az ő érdekükben is dolgoztam, hiszen az volt a cél, hogy bemutassam az új anyagokat, lehetőségeket. A kivitelezés hibátlan volt, segítőkész csodálatos kreatív csapattal dolgozhattam. 28 különböző terméket forgalmazó cég segítette a munkánkat.

Külön köszönet az Aba- Novák Agora Igazgatójának, és minden egyes dolgozójának aki a kiállítás létrejöttét bármilyen formában segítette!
Sikeres munka volt, ismertséget, elismerést hozott!

 

Az interjút Viczán Ágota készítette.

Év Lakberendezője 2016 pályázat