Év Lakberendezője 2016

A LOSZ „Év Pályakezdő Lakberendezője 2016.” pályázati kiírás kiegészítése

1. A pályázat leadása, határideje:
2017. április 24. 16.00 óráig (hétfő) LOSZ iroda
(MaxCity Áruház, 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a, II. emelet 219. üzlet.)

2. Pályázati feltételek:
Pályázhatnak továbbá mindazok, akik igazolhatóan 2013. szeptember 1. és 2016. szeptember 1. közötti időszakban indított lakberendező (OKJ 52 211 02) képzéshez hasonló tartalmú oktatásban vettek részt és ezt a képzőintézmény által kibocsájtott tanulmányi igazolással, vagy modulzáró igazolásokkal igazolni tudják.

 *

 

Az ARCHLine.XP belsőépítészeti program ingyenesen használható a pályázati anyag elkészítéséhez. Részletek ITT

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS
“AZ ÉV PÁLYAKEZDŐ LAKBERENDEZŐJE 2016” cím elnyerésére

 

– a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázata –

 

Pályázati feltételek:

 • Pályázhatnak mindazok, akik minimum középfokú, folyamatban lévő OKJ-s lakberendező tanulmányokat folytató hallgatók, valamint azon személyek, akik minimum középfokú OKJ-s lakberendező végzettségüket 2014. január 01. után szerezték meg.
 • A pályázaton való részvétel LOSZ-tagoknak díjmentes, külső pályázók – nem LOSZ-tagsággal bíró személyek – számára 12.000.-Ft + Áfa, melyet a regisztráció után a LOSZ számlaszámára kell elutalni. A pályázattól való elállás esetén a befizetett összegből 6.000.-Ft + Áfát visszafizetünk. A pályázattól való elállást csak írásban tudjuk elfogadni.
 • Minden pályázónak regisztrálnia kell a losz@lakberendezok.hu e-mail címen. A nem LOSZ-tag pályázóknak a regisztráció alkalmával e-mailen el kell küldeni a folyamatban lévő lakberendezői tanulmányokat igazoló tanulmányi igazolást, vagy a meglévő minimum középfokú szakirányú végzettséget igazoló dokumentumok másolatát.
 • Minden pályázónak a válaszlevélben küldött formanyomtatványon aláírással ellátott nyilatkozatot kell tenni arról, hogy az általa benyújtott anyag saját szellemi termék. A pályázó a nyomtatvány aláírásával elfogadja, hogy a pályázat megnyerése esetén a LOSZ érdekeit szem előtt tartva, egy éven keresztül képviseli a lakberendezői szakmát, nyilatkozataiban, publikációiban lojális magatartást tanúsít a pályázatot kiíró Szövetség iránt. Továbbá elfogadja, hogy a Szövetség és a Támogatók a pályamunkát a pályázó nevét feltüntetve promóciós célokra felhasználják, de a pályázati anyag mindvégig a pályázó szellemi terméke marad.
  A potenciális megrendelő részére a pályázati anyag tervdokumentációs része nem adható ki.
  Az aláírt, szkennelt nyilatkozatot e-mailben a losz@lakberendezok.hu címre kérjük beküldeni.
 • Minden pályázó Azonosító számot kap, melyet fel kell tüntetnie beadandó pályázatán. Az Azonosító számot a nyilatkozat és – külsős pályázó esetén – a regisztrációs díj beérkezését követően e-mailben küldjük meg. A pályázó azonosítására ez a szám szolgál, a pályázati anyagra személyes adatokat kiírni nem szabad, ennek megsértése kizárást von maga után!
 • Pályázni lehet a pályakezdők számára kiírt feladat megvalósításával, a pályázati kiírásban taglaltak szerint.
 • Az „Év Pályakezdő Lakberendezője 2016” cím csak akkor kerül kiosztásra, ha a bíráló bizottság a beérkezett pályázatokat mennyiségileg és minőségileg megfelelőnek találja.
 • A Szakmai Zsűri a pályázat értékelésekor a tabló összeállítását, logikáját, kivitelét is pontozza, ezért a pályázó érdekeit szem előtt tartva, a pályázat tisztaságának védelme miatt, a pályázó a Szakmai Zsűri értékelése előtt semmilyen módon nem publikálhatja a pályázatra összeállított, kész tablót (weboldal, facebook, blog, sajtó stb.), ellenkező esetben a pályázatból kizárásra kerül.
 • Ha a pályázat elbírálása előtt kiderül, hogy a pályázó nem felel meg a pályázati feltételeknek, azonnal kizárásra kerül a pályázatból.
 • Ha a pályázat elbírálása után derül ki, hogy a díjazott pályázó nem felelt meg a pályázati feltételeknek, a cím azonnal visszavonásra kerül.
 • Kizárás vagy a díj visszavonása esetén sem igényelhető vissza a részvételi díj, és a pályázó jogosulatlanná válik az elnyert cím használatára.
 • A szakmai zsűri által kizárt pályaművek a közönségszavazáson részt vehetnek.

Leadás helye, határideje:
2017. március 20. (hétfő) 16.00 óráig, a LOSZ Titkárságán. (MaxCity Áruház, 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a, II. emelet 219. üzlet.) A pályázatot személyesen kell leadni a LOSZ irodában, nyitvatartási időben, illetve kivételes esetben előre, Tisza Zsuzsa titkárral egyeztetett időpontban. (Telefon: +36 20 428 2739) Az átvételről igazolás készül.
Az iroda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 10.00-16.00 óráig.

Beadandó pályázati anyag tartalma és kivitele:

Pályázni a LOSZ által meghatározott tervezési feladattal lehet.

Feladat:
Az új építésű ingatlan 2. emeletén található II/10. jelű 66.9 m² + 6.94 m² loggia alapterületű lakás berendezésének megtervezése, a megadott családmodell és a kiírásban szereplő szempontok alapján. A feladat részletes leírását és a hozzá tartozó műszaki dokumentációt a „Feladat Kiírás” tartalmazza.

A beadandó anyag tartalma:
A pályázati anyag két Tablót és egy Tervdokumentációt tartalmaz.
A beadandó anyag tartalma a mellékelt pályázati „Feladat Kiírásban” kerül meghatározásra. A tervezendő tér bemutatására tetszőleges grafikai megoldást (kézi rajz vagy számítógépes ábrázolás) lehet alkalmazni. A meghatározott anyagot maximum két tablóra rendezve kell benyújtani.
A tervdokumentáció anyagai: (nem része a tablóknak)
1. Műleírás
2. Eredeti alaprajz M= 1:50
3. Építési – bontási terv (lehet külön is) M= 1:50
4. Világítási rajz lámpahelyek méretezett megjelölésével M= 1:50
5. Konszignációs táblázatok a lakás, illetve a terasz bútoraira, betervezett tárgyaira vonatkozóan
6. Szín- és anyagminta, fotó, rajz, amennyire lehetséges

A Tablók mérete:
70×100 cm-es (BB1), függőleges helyzetű, digitális formában. A tablókat az anyag leadásakor nem kell kinyomtatni, de nyomtatható formátumban kell összeállítani és beadni.
A Tablókon szereplő összes tervet egyenként is meg kell jeleníteni. A felbontás javasolt mérete 300 dpi, jpg vagy pdf formátumban (lsd. technikai segédlet). A Tervdokumentációt pdf formátumban kell benyújtani. (Kinyomtatni nem kell.)

Azonosítóval ellátott boríték:
A pályázó azonosításához, a pályázat mellékleteként zárt, a regisztrációkor kapott Azonosítóval ellátott borítékban szükséges benyújtani a Személyes Lapot. Beadandó egy álló formátumú A/4-es lapon a pályázó arcképe, neve, elérhetőségei, rövid önéletrajza, referenciák, munkák, díjak, sikerek.

Beadandó:

 • a Tablók és a Tervdokumentáció digitálisan, CD-n vagy pendrive-on
 • az Azonosítóval ellátott, zárt borítékban a Személyes Lap

A digitális formában (CD-n vagy pendrive-on) leadott anyagokat a Szakmai Zsűri értékelése után megjelenítjük a LOSZ elektronikus felületein, ahol a közönség megismerheti. Ezzel egy időben a Pályázó is bemutathatja pályaművét saját elektronikus felületein.

A pályázati anyagokat a Szakmai Zsűri név nélkül értékeli.

A Szakmai Zsűri tagjai és a pályaművek elbírálásának menete:

A pályaművek értékelését, elbírálását felkérésünkre – mint eddig is minden évben – neves szakemberekből álló Zsűri végzi. A Szakmai Zsűri tagjai: dr. Bálint Imre Ybl díjas építész, Szenes István Ybl díjas belsőépítész, dr. Slézia József művészettörténész, Ebedli Gyula belsőépítész és Pozsonyi József belsőépítész. A Zsűri tagjai saját sorukból elnököt választanak. Az értékelést minden tag külön-külön végzi a LOSZ Ellenőrző Bizottságának, valamint Etikai Bizottságának egy-egy erre kijelölt tagjának jelenlétében. A Zsűri a munkákat pontozza és a pontszámok összesítését a Zsűri Elnöke, és a bizottsági személyek közösen végzik.

Értékelési szempontok:

 • eredetiség – kreativitás
 • funkcionalitás
 • színharmónia
 • részletgazdagság
 • első benyomás – külalak
 • anyagmennyiség
 • megjelenítés technika

Ha több pályamunka összesített pontszáma azonos, akkor a Zsűritagoktól kapott – eredetiség-kreativitás, funkcionalitás és színharmónia – elbírálási szempontok pontszámainak összessége lesz döntő a rangsorolásban.

A Zsűri Elnöke minden pályaműről – a helyezéstől függetlenül – írásos értékelést ad a pályázó részére.

A Zsűri döntése ellen fellebbezési joggal nem élhet a pályázó.

A pályázónak lehetősége van, kizárólag a saját pontszámait megnézni – személyesen, a LOSZ irodában.

A pályaművek díjazása:

 • Az „Év Pályakezdő Lakberendezője 2016” cím elnyerője elismerő Oklevelet és egy gravírozott, a LOSZ logójával és az „Év Pályakezdő Lakberendezője 2016” felirattal ellátott Emlékdíjat kap.
 • Amennyiben a győztes pályázó LOSZ tag, és rendelkezik szakmai végzettséggel, úgy teljes jogú taggá válik és egy év tagdíjmentességet élvez. Amennyiben a győztes LOSZ tag még hallgató, úgy egy éves tagdíjmentességet élvez, mely a bizonyítvány megszerzésével válik teljes jogú LOSZ tagsággá.
 • Amennyiben a győztes pályázó külsős (a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy) és már rendelkezik szakirányú végzettséggel, úgy a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel. Amennyiben a külsős pályázó még hallgató, úgy a Szövetség egy éves „pártolói” tagságot ajánl fel, ami az időközben megszerzett bizonyítvány felmutatásával teljes jogú LOSZ tagsággá válik.
 • Az „Év Pályakezdő Lakberendezője 2016” címet annak elnyerője folyamatosan használhatja, feltüntetheti.

A fődíjat és a különdíjakat a „Támogató cégek és díjak” című melléklet tartalmazza.
A pályázat fő támogatója: OTP Lakástakarék
A pályázat szakmai fő támogatója: Imhaus Magyarország

Egyéb díjak:
Szponzorok és egyéb cégek, kialakult szokásjog szerint, különböző értékes nyereményeket ajánlanak fel. A szponzorok listája és a felajánlások sora folyamatosan bővül. Az aktuális lista megtekinthető a Szövetség internetes felületein, a „Támogató cégek és díjak” menüpont alatt.

Közönségdíj:
A Szakmai Zsűri értékelését követően szavazni interneten keresztül a LOSZ FB. oldalán, és személyesen a Construma 2017. kiállításon a LOSZ standján lehet. A közönségszavazás feltételeit a szakmai zsűrizés napján tesszük közzé a Szövetség internetes felületein. A szavazatok összesítését a Lakberendezők Országos Szövetsége Ellenőrző Bizottsága és Etikai Bizottsága felügyeli.
A közönségszavazás időtartama: 2017. április 3-15.

Díjátadás:
A díjak átadására a Hadik Kávéház-ban (1111 Budapest, Bartók Béla út 36.), ünnepélyes állófogadáson kerül sor. Időpont: 2017. április 18. (kedd)

További információ a LOSZ Titkárságán – a losz@lakberendezok.hu címen, illetve a +36 20 428 2739-es telefonszámon – kapható.

Budapest, 2016. december 15.

Lakberendezők Országos Szövetsége

A pályázat fő támogatója: A pályázat szakmai fő támogatója:
OTP Lakástakarék Zrt. Imhaus Magyarország

 

 

FELADAT KIÍRÁS

Feladat:

Különleges pályázati kiírás az idei, mert olyan új építésű társasházi lakás berendezésének megtervezése a feladat, mely az OTP Lakástakarék jóvoltából egy valós projekt része.

Budapest I. kerületének vízivárosi részén, a Budai Vár északi szélének közvetlen közelében egy igényes társasház építése kezdődik 2017 elején, Kajdócsi Jenő építész tervei alapján.

Az elkészült tervek alapján a csendes, nyugodt környezetben elhelyezkedő, kiváló adottságokkal rendelkező ingatlanon építendő társasház architektúrája jól illeszkedik majd a környező épületek építészeti arculatához, amelyben az elképzelt lakásméretek és lakásösszetétel, valamint a lakásokhoz tartozó parkoló szükséglet alapján 21 db lakás, 21 db tároló és összesen 45 db gépkocsi beálló kerül majd megépítésre.

A lakások DNY-i tájolással a Toldy Ferenc utcára néznek majd; átlagos alapterületük – erkély és terasz nélkül közel 85 m2 lesz. A földszinten lévő lakások – a főváros I. kerületében rendkívülinek mondhatóan – kertkapcsolatosak lesznek (a kertek mérete 25-74 m2 között alakul), valamint tartozik majd hozzájuk egy nagyméretű terasz is.

A tervek szerint az épület az energiatudatos építészet jegyében valósul meg, a gazdaságosan üzemeltethető rendszerek és az épület kiváló hőtechnikai jellemzői által a rezsiköltségek várhatóan rendkívül alacsonyak lesznek.

A feladat az épület 2. emeletén található II/10. lakás, 66.9 m² + 6.94 m² loggia alapterülettel. A válaszfalak szabadon mozgathatók. Az eredeti alaprajz, metszetek, homlokzatok pdf-ben letölthetők a Lakberendezők Országos Szövetsége honlapjáról.

Beadandó (Tablókon):

 • 1 db színes berendezési alaprajz minden helyiségre vonatkozóan. M=1:50
 • Jellemző színes falnézetek a kiemelt helyiségekről. M=1:20 vagy M=1:25
  (min. 4 db)
  Kiemelt helyiségek:
  -fürdőszoba – kötelezően és kizárólagosan betervezendő a burkolatok kivételével az Imhaus Magyarország által forgalmazott termékek, szaniterek, csaptelepek, folyókák stb. (Duravit, Villeroy, Geberit, Vigour, Prima stb.)
  – nappali
  – konyha-étkező
  – hálószoba
 • Minimum 5db téri ábra:
  – 1 db fürdő
  – 1 db nappali
  – 1 db terasz
  – 1 db hálószoba
  – 1db konyha-étkező
 • Tervdokumentáció:
  1. Műleírás
  2. Eredeti alaprajz M= 1:50
  3. Építési-bontási terv (lehet külön is) M= 1:50
  4. Világítási rajz lámpahelyek méretezett megjelölésével M= 1:50
  5. Konszignációs táblázatok a lakás, illetve a terasz bútoraira, betervezett tárgyaira vonatkozóan
  6. Szín- és anyagminta, fotó, rajz, amennyire lehetséges

CSALÁDMODELL

Adott:

40-es évei elején járó elvált, értelmiségi férfi, aki cégtulajdonosként irányítja nemzetközi kereskedelmi cégét. Jelenleg egyedül él, de a hétvégét barátnőjével tölti. Munkájából adódóan intenzív társasági életet él, rendszeresen fogad vendégeket, barátokat otthonában. A munkahelyi stressz levezetéseként hobbija és kikapcsolódása a főzés, a kulináris élvezet. Az otthon töltött időt szeretné elegáns, igényes környezetben eltölteni.

Igények:

 • nagyobb társaság fogadására alkalmas nappali-étkező tervezése, igényes kialakítással, férfiasan stílusos, design berendezéssel
 • vendégek részére külön mellékhelyiség tervezése szükséges
 • otthon nem dolgozik, nincs szükség külön dolgozó kialakítására
 • fontos kívánság a világítás korszerű és egyedi, minden igényt kielégítő megoldása
 • szereti nagyon jó minőségben hallgatni a zenét, kedveli a legújabb fejlesztésű audiovizuális berendezéseket
 • árkategória: jó minőségű, felső kategóriába tartozó berendezésre van igénye, különös tekintettel a konyha-étkezőre és a fürdőszobára. Relax-wellbeing életérzést, minden igényt kielégítő fürdőszoba
 • az igényes, pihenésre alkalmas terasz kialakítása szükséges egyedi megoldásokkal
 • sok ruhája, öltönye van, szeretne egy jól átlátható gardróbszobát
 • szereti és követi a legújabb trendeket

A kötelezően betervezendő berendezési tárgyakról a pályázat Szakmai fő támogatója az Imhaus Magyarország ad tájékoztatást telefonon vagy előzetes egyeztetés után személyesen a cég bemutatótermeinek egyikében.

Kontakt személyek:
Sörös Gábor ügyvezető igazgató +36 30 721 8426
Farkas Dániel +36 30 302 1035

Egyéb termékekről a pályázatot támogató cégek műszaki információkat, katalógusokat biztosítanak.