Év Lakberendezője pályázat - interjú

 

Interjú Szilágyiné Krisztinával, a LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2018 szakmai nyertesével és közönségdíjasával

 

 

Szilágyiné Krisztina

 

„Az egyik fő különbség azok között, akik sikert érnek el, és akik nem: a kitartás. Az, hogy komolyan veszik, amit csinálnak – a befektetett munka pedig egyértelműen meghozza a sikert.” (Oravecz Nóra)

 

Viczán Ágota
Oly sokszor láttam már, hogy milyen sok tennivaló, mennyi igyekezet és fáradozás van a pályázatok mögött- valóban így van ez, a kitartó munka meghozza a sikert.
Különösen így van ez Szilágyiné Krisztina esetében, aki rendkívüli elhivatottsággal és szorgalommal kezdte a lakberendező szakmát. Messziről indultál, hogy is kezdődött?

Szilágyiné Krisztina
Az eredeti szakmám gyermek szakápoló, a lakberendezés, pontosan a bútorok közelébe 2000-ben kerültem, amikor Kiskunhalason a férjemmel együtt megnyitottuk bútor és lakberendezési áruházunkat. Bútor kereskedőként láttam, hogy a bútor vásárlás nem csak egy tárgy kiválasztását jelenti, rendkívül sok kérdés felmerül, melyhez nagyon jól jön a szakértő segítség. Az elégedett vásárló-akinek fontos a szakmai támogatás-számomra is nagy örömöt jelent, ezért úgy gondoltam, hogy jobban belemélyedek a lakberendezés rejtelmeibe. Ezért Szegeden a Kurzus Bt.-nél elvégeztem a lakberendező OKJ-s képzést. 2017-ben végeztem elnöki és tanári dicsérettel. Erős alapokról indultam, a bútor szakmában eltöltött hosszú évek megalapozták a tudásomat, de így is nagyon sokat jelentett számomra az iskola.

V.Á.
Majd azonnal fejest ugrottál az „Év Pályakezdő Lakberendezője” pályázatba!

Sz.K.
Igen, alig vártam, hogy megjelenjen a kiírás és azonnal nekiláttam a feladatnak. Meg akartam mutatni, hogy mit tudok, hogyan tervezek. Kezdő Archline felhasználóként, lépésről lépésre finomítottam a jártasságomat a programban. Nem ismertem lehetetlent, szent őrülettel végeztem a munkámat és azóta is ezt teszem. Nekem ez nem csak a munkám, hanem a hobbym, a boldogságom.

A közönség szavazás tovább fokozta a várakozással teli napok izgalmát, az eredményhirdetésig. Valahol legbelül éreztem, hogy ezzel a pályamunkával megnyerem a közönség szavazatát hiszen szívem-lelkem benne volt. Az, hogy a pályakezdő kategóriában megnyertem a közönség díját és a szakmai zsűri díját is, a legnagyobb boldogság volt számomra. A kreativitásomnak, tudásomnak és kitartásomnak meg lett az eredménye.
Ezek a pályázatok kiválóan alkalmasak arra, hogy megismerjen a szakma és az ország.

V.Á.
A pályamunkádra jellemzőek az alapot képező finom krém, barna, szürke színek, kiegészítve egy elegáns, élénkebb kiegészítő színnel.

Sz.K.
A harmonikus, kifinomult otthonokat szeretem, nem szeretek túlzásokba esni. Lételemem a rend, minden tekintetben. Vigyázok, hogy egyensúly legyen a színekben és az anyagokban egyaránt. Az Art déco stílus a kedvencem, az első modern világ stílus, mely gyakran a luxushoz kapcsolható- én is szeretem a minőségi, prémium kategóriás lakberendezést. Szívesen használom a fémet, kedvelem a színét, az eleganciáját a csillogását.

De ami mindennél fontosabb, hogy a megrendelő igényei, kérései jó kezekben legyenek nálam, sőt a kimondott elvárásai felett teljesítsek, a kimondatlan óhaj is valósággá váljon.