LOSZ Év Lakberendezője 2019 pályázat

LOSZ Év Lakberendezője 2019 - pályázati kiírás

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS
a „LOSZ ÉV LAKBERENDEZŐJE 2019” cím elnyerésére
– a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázata –

 

Pályázati feltételek:

 • Pályázhatnak minimum középfokú OKJ-s lakberendező végzettséggel rendelkező személyek.
 • A pályázaton való részvétel díjmentes.
 • Regisztráció: Minden pályázónak regisztrálnia kell a LOSZ weboldalán, marketing.lakberendezok.hu/ev-lakberendezoje címen. A nem LOSZ tag pályázóknak regisztráció alkalmával fel kell töltenie a bizonyítvány, illetve a szakirányú végzettséget igazoló dokumentumok másolatát. A regisztrációt követően lesz letölthető a Nyilatkozat formanyomtatvány.
 • Nyilatkozat: Minden pályázónak fel kell tölteni a kitöltött és kézjegyével ellátott Nyilatkozat formanyomtatványt, melyben nyilatkozatot kell tennie arról, hogy az általa benyújtott anyag saját szellemi terméke. A pályázó a nyomtatvány aláírásával elfogadja, hogy a pályázat megnyerése esetén a LOSZ érdekeit szem előtt tartva, egy éven keresztül képviseli a lakberendező szakmát és nyilatkozataiban, publikációiban lojális magatartást tanúsít a pályázatot kiíró Szövetség iránt. A Nyilatkozat formanyomtatvány a pályázó azonosítására is szolgál.
 • Szakmai önéletrajz és profilkép: A szakmai önéletrajzot pdf formátumban, a színes profilképet jpg formátumban 1000×1000 px méretben kell feltölteni.
 • Azonosítószám: Minden pályázó Azonosítószámot kap, melyet a beadandó pályázaton fel kell tüntetni. Az Azonosítószámot a kitöltött és aláírt Nyilatkozat feltöltése után kapja meg a pályázó. A pályázó azonosítására ez a szám szolgál, a pályázati anyagra személyes adatokat kiírni nem szabad, ennek megsértése kizárást von maga után!
 • Pályázni lehet minden, a lakberendezői tevékenységhez tartozó megvalósított munkával.
 • Nem lehet pályázni a Lakberendezők Országos Szövetsége szervezésében létrehozott kiállítási standdal.
 • Nem lehet pályázni olyan megvalósult munkával, melynek valamely része bármilyen formában (rajz, fotó) már bemutatásra került előző, a Szövetség által kiírt Év Lakberendezője pályázat bármely kategóriájában.
 • A „LOSZ Év Lakberendezője 2019” cím csak akkor kerül kiosztásra, ha a Szakmai Zsűri a beérkezett pályázatokat mennyiségileg és minőségileg megfelelőnek találja.
 • Ha a pályázat elbírálása előtt kiderül, hogy a pályázó nem felel meg a pályázati feltételeknek, azonnal kizárásra kerül a pályázatból.
 • Ha a pályázat elbírálása után derül ki, hogy a díjazott pályázó nem felelt meg a pályázati feltételeknek, a cím azonnal visszavonásra kerül.
 • Kizárás vagy a díj visszavonása esetén a pályázó jogosulatlanná válik az elnyert cím használatára.
 • Kizárt pályázó 2 évig nem pályázhat az ÉV Lakberendezője pályázaton.
 • A Szakmai Zsűri által kizárt pályaművek a közönségszavazáson nem vehetnek részt.

 

A pályázat leadása:

 1. A pályázó a regisztrációjával hozzáférést kap egy online felülethez, ahol elvégezheti a pályázati anyagok feltöltését.
 2. A leadási határidőig a pályázónak gondoskodnia kell pályázati anyagának feltöltéséről a regisztrációs felületen. Az anyagok feltöltése a határidőig folyamatosan történhet, azokat módosíthatja, cserélheti is. A regisztrációs felület tájékoztatást is ad arról, hogy mely anyagok feltöltése hiányzik még.
 3. A feltöltött pályázati munkákon csak az Azonosítószám szerepelhet, személyes adatok nem jelenhetnek meg a dokumentumokon! Ennek megsértése kizárást von maga után!
 4. A pályázat zárása után a LOSZ Ellenőrző és Etikai Bizottsága a pályamunkák tartalmi, formai és mennyiségi megfelelőségét ellenőrzik. A pályázati kiírásban megjelölt követelményeknek megfelelt pályamunkák vehetnek részt a Szakmai Zsűri értékelésén.

 

Leadás (feltöltés) határideje:
2020. február 10. (hétfő) 16.00 óra.

 

Beadandó pályázati anyag tartalma és kivitele:
Pályázni egy megvalósult munkával lehet.

A megvalósult munka képanyaga:
A megvalósult és pályázatra beadott munka kiemelt helyiségéről (nappali, étkező, konyha, hálószoba, fürdőszoba stb.) fotókat kell beadni.
A fotók minimum mennyisége 10 db, maximum 20 db.
A fotókat egyenként kell feltölteni, 1920 px széles méretben. (magasság mérete változó)

A Tervdokumentáció minimális tartalma:

 1. Műleírás – pdf és word formátumban is.
 2. Felmérési (eredeti) alaprajz – pdf – M= 1:50
 3. Építési – bontási terv (lehet külön is) – pdf – M= 1:50
 4. Berendezési alaprajz (lehet fekete fehér) – pdf – M= 1:50
 5. Elektromos és/vagy Gépészeti adatszolgáltató – pdf – M= 1:50
 6. Egy kiválasztott helyiség burkolási terve – pdf – M= 1:20 vagy 1:25
 7. Látványtervek a kiemelt helyiségekről – pdf vagy jpg – minimum 6 db.

A minimum beadandó tervdokumentáción felül lehetőség van egyéb fontosnak tartott tervek feltöltésére (pl. bútorterv, álmennyezeti terv, színterv stb.) – pdf, jpg

 

Feltöltendő:

 • az elkészült munka fotói
 • a Tervdokumentáció

név nélkül, Azonosítószámmal, digitálisan feltöltve az egyéni elektronikus felületre.
Azonosítószámot a fotók jobb alsó sarkára, egyéb dokumentumoknak a láblécébe kell elhelyezni.

 

A digitális formában leadott anyagokat a Szakmai Zsűri értékelése után megjelenítjük a LOSZ elektronikus felületein, ahol a közönség megismerheti. Ezzel egy időben a Pályázó is bemutathatja pályaművét saját elektronikus felületein.

A pályázati anyagokat a Szakmai Zsűri név nélkül értékeli.

 

A Szakmai Zsűri tagjai és a pályaművek elbírálásának menete:
A pályaművek értékelését, elbírálását felkérésünkre – mint eddig is minden évben – neves szakemberekből álló Zsűri végzi. A Szakmai Zsűri tagjai: dr. Bálint Imre Ybl díjas építész, Szenes István Ybl díjas belsőépítész, dr. Slézia József művészettörténész, Ebedli Gyula belsőépítész és Pozsonyi József belsőépítész. A szakmai zsűribe meghívást kap az előző évben nyertes Év Lakberendezője, aki véleményezési joggal élhet a zsűri felé, melynek feltétele, hogy adott évben nem nyújtott be pályázatot.

A Zsűri tagjai saját sorukból elnököt választanak. Az értékelést minden tag külön-külön végzi a LOSZ Ellenőrző Bizottságának, valamint Etikai Bizottságának egy-egy erre kijelölt tagjának jelenlétében. A Zsűri a munkákat pontozza és a pontszámok összesítését a Zsűri Elnöke, és a bizottsági személyek közösen végzik.

 

Értékelési szempontok:

 • eredetiség – kreativitás
 • funkcionalitás
 • színharmónia
 • részletgazdagság
 • első benyomás
 • anyagmennyiség
 • megjelenítés technika

Ha több pályamunka összesített pontszáma azonos, akkor a Zsűritagoktól kapott – eredetiség-kreativitás, funkcionalitás és színharmónia – elbírálási szempontok pontszámainak összessége lesz döntő a rangsorolásban.

A Szakmai Zsűri minden pályaműről – a helyezéstől függetlenül – írásos értékelést ad a pályázó részére.
A Szakmai Zsűri döntése ellen fellebbezési joggal nem élhet a pályázó.
A pályázónak lehetősége van, kizárólag a saját pontszámait megnézni – személyesen, a LOSZ irodában.

 

A „LOSZ Év Lakberendezője 2019” szakmai nyertesének díjazása:

 • A „LOSZ Év Lakberendezője 2019” cím elnyerője elismerő Oklevelet és egyedi tervezésű, a LOSZ logójával és a „LOSZ Év Lakberendezője 2019” felirattal ellátott Emlékdíjat kap.
 • A „LOSZ Év Lakberendezője 2019” pályázat nyertese fődíjként kétnapos szakmai utat nyer a 2020. évi „i Saloni” – Milánói Bútorkiállítás és Vásárra. A díj részleteit a „Támogató cégek és díjak” menüpont tartalmazza.
 • A győztes egy éven át, mint a „Szövetség Arca” képviseli a médiában, kiállításokon és egyéb fórumokon a Szövetséget és a lakberendező szakmát.
 • Amennyiben a győztes pályázó LOSZ tag, úgy egy év tagdíjmentességet élvez.
 • Amennyiben a győztes pályázó külsős – a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy – akkor „mint a Lakberendezők Országos Szövetsége Arca” részére a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel.
 • A „LOSZ Év Lakberendezője 2019” címet annak elnyerője folyamatosan használhatja, kiadványaiban feltüntetheti.

 

A pályázat szakmai főtámogatói:

GEBERIT és MIELE

 

Különdíjak:
Szponzorok és egyéb cégek, kialakult szokásjog szerint, különböző értékes nyereményeket ajánlottak fel. A szponzorok listája és a felajánlások sora folyamatosan bővül, melyről a pályázó értesítést kap. Az aktuális lista megtekinthető a Szövetség internetes felületein is, a „Támogató cégek és díjak” menüpont alatt.
A különdíjaknak több esetben feltételt szabott a felajánló: a pályázatban szerepelnie kell a felajánló cég termékének. A pályázó egyéni felületén kialakított kérdőíven kell bejelölni, hogy mely támogató terméke jelenik meg a benyújtott pályázatban.

 

Közönségdíj:
A Szakmai Zsűri értékelését követően a pályaművek felkerülnek a LOSZ elektronikus felületeire, ahol sor kerül a közönségszavazásra. A szavazatok összesítését a Lakberendezők Országos Szövetsége Ellenőrző Bizottsága és Etikai Bizottsága felügyeli.

 • A „LOSZ Év Lakberendezője 2019” pályázat közönségdíjasa elismerő Oklevelet kap.
 • Amennyiben a közönségdíjas pályázó LOSZ tag, úgy egy év tagdíjmentességet élvez.
 • Amennyiben a közönségdíjas pályázó külsős – a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy – akkor a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel számára.
 • A „LOSZ Év Lakberendezője 2019 Közönségdíjasa” címet annak elnyerője folyamatosan használhatja, kiadványaiban feltüntetheti.

 

Díjátadó:
2020. február 29. Tervezők Bálja – Hilton Budapest

 

További információ a LOSZ Titkárságán – a losz@lakberendezok.hu címen, illetve a +36 20 428 2739-es telefonszámon – kapható.

 

Törökbálint, 2019. december 27.

Lakberendezők Országos Szövetsége