LOSZ Év Lakberendezője 2019 pályázat

LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2019 - pályázati kiírás

 

A CadLine Kft. az ARCHLine.XP és ARCHLine.XP LIVE szoftvereket ingyenesen biztosítja a tervek elkészítéséhez az azt igénylő pályázók számára a pályázat beadási határidejéig, maximum 3 hónap időtartamra. A program kódokat e-mailben a marketing@cadline.hu címen tudják igényelni a résztvevők.

 

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS
a „LOSZ ÉV PÁLYAKEZDŐ LAKBERENDEZŐJE 2019” cím elnyerésére
– a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázata –

 

Pályázati feltételek:

 • Pályázhatnak mindazok, akik minimum középfokú, folyamatban lévő OKJ-s lakberendező tanulmányokat folytató hallgatók, valamint azon személyek, akik minimum középfokú OKJ-s lakberendező végzettségüket 2016. január 01. után szerezték meg.
 • A pályázaton való részvétel díjmentes.
 • Regisztráció: Minden pályázónak regisztrálnia kell a LOSZ weboldalán, marketing.lakberendezok.hu/ev-lakberendezoje címen. A nem LOSZ tag pályázóknak regisztráció alkalmával fel kell töltenie a bizonyítvány, illetve a szakirányú végzettséget igazoló dokumentumok másolatát. A regisztrációt követően lesz letölthető a Nyilatkozat formanyomtatvány.
 • Nyilatkozat: Minden pályázónak fel kell tölteni a kitöltött és kézjegyével ellátott Nyilatkozat formanyomtatványt, melyben nyilatkozatot kell tennie arról, hogy az általa benyújtott anyag saját szellemi terméke. A pályázó a nyomtatvány aláírásával elfogadja, hogy a pályázat megnyerése esetén a LOSZ érdekeit szem előtt tartva, egy éven keresztül képviseli a lakberendező szakmát és nyilatkozataiban, publikációiban lojális magatartást tanúsít a pályázatot kiíró Szövetség iránt. A Nyilatkozat formanyomtatvány a pályázó azonosítására is szolgál.
 • Szakmai önéletrajz és profilkép: A szakmai önéletrajzot pdf formátumban, a színes profilképet jpg formátumban 1000×1000 px méretben kell feltölteni.
 • Azonosítószám: Minden pályázó Azonosítószámot kap, melyet a beadandó pályázaton fel kell tüntetni. Az Azonosítószámot a kitöltött és aláírt Nyilatkozat feltöltése után kapja meg a pályázó. A pályázó azonosítására ez a szám szolgál, a pályázati anyagra személyes adatokat kiírni nem szabad, ennek megsértése kizárást von maga után!
 • Pályázni lehet a pályakezdők számára kiírt feladat megvalósításával, a pályázati kiírásban taglaltak szerint.
 • A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2019” cím csak akkor kerül kiosztásra, ha a Szakmai Zsűri a beérkezett pályázatokat mennyiségileg és minőségileg megfelelőnek találja.
 • A pályázó a Szakmai Zsűri értékelése előtt semmilyen módon nem publikálhatja a pályázati anyagát. (weboldal, facebook, blog, sajtó stb.), ellenkező esetben a pályázatból kizárásra kerül.
 • Ha a pályázat elbírálása előtt kiderül, hogy a pályázó nem felel meg a pályázati feltételeknek, azonnal kizárásra kerül a pályázatból.
 • Ha a pályázat elbírálása után derül ki, hogy a díjazott pályázó nem felelt meg a pályázati feltételeknek, a cím azonnal visszavonásra kerül.
 • Kizárás vagy a díj visszavonása esetén a pályázó jogosulatlanná válik az elnyert cím használatára.
 • Kizárt pályázó 2 évig nem pályázhat az ÉV Lakberendezője pályázaton.
 • A Szakmai Zsűri által kizárt pályaművek a közönségszavazáson nem vehetnek részt.

 

A pályázat leadása:

 1. A pályázó a regisztrációjával hozzáférést kap egy online felülethez, ahol elvégezheti a pályázati anyagok feltöltését.
 2. A leadási határidőig a pályázónak gondoskodnia kell pályázati anyagának feltöltéséről a regisztrációs felületen. Az anyagok feltöltése a határidőig folyamatosan történhet, azokat módosíthatja, cserélheti is. A regisztrációs felület tájékoztatást is ad arról, hogy mely anyagok feltöltése hiányzik még.
 3. A feltöltött pályázati munkákon csak az Azonosítószám szerepelhet, személyes adatok nem jelenhetnek meg a dokumentumokon! Ennek megsértése kizárást von maga után!
 4. A pályázat zárása után a LOSZ Ellenőrző és Etikai Bizottsága a pályamunkák tartalmi, formai és mennyiségi megfelelőségét ellenőrzik. A pályázati kiírásban megjelölt követelményeknek megfelelt pályamunkák vehetnek részt a Szakmai Zsűri értékelésén.

 

Leadás (feltöltés) határideje:
2020. február 10. (hétfő) 16.00 óra.

 

Beadandó pályázati anyag tartalma és kivitele:
Pályázni a LOSZ által meghatározott tervezési feladattal lehet. A Feladat kiírást az 1. sz. melléklet tartalmazza.

A tervezendő tér bemutatására tetszőleges grafikai megoldást (kézi rajz vagy számítógépes ábrázolás) lehet alkalmazni.
A falnézeteket és a látványterveket 1920 px széles méretben kell feltölteni. (magassága változó)

 

A Tervdokumentáció minimális tartalma:

 1. Műleírás – pdf és word formátumban is.
 2. Eredeti alaprajz – pdf – M= 1:100
 3. Építési – bontási terv (lehet külön is) – pdf – M= 1:100
 4. Színes berendezési alaprajz – pdf – M= 1:50
 5. Elektromos adatszolgáltató – pdf – M= 1:50
 6. Jellemző színes falnézetek a kiemelt helyiségekről – minimum 4db – M= 1:20
  (fürdőszoba, konyha+étkező, nappali, háló) – jpg vagy pdf
 7. Téri ábra, látványterv az alábbi helyiségekről. Kötelezően a lakásétterem konyhája+étkezője, a két fürdőszoba és egy erkély. A többi szabadon választott. – jpg vagy pdf – minimum 10db.
 8. Konszignációs táblázat a kötelezően betervezendő termékekről
 9. Szín- és anyagminta, fotó, rajz, amennyire lehetséges

 

Feltöltendő:

 • a Tervdokumentáció

név nélkül, Azonosítószámmal, digitálisan feltöltve az egyéni elektronikus felületre.
Azonosítószámot a fotók jobb alsó sarkára, egyéb dokumentumoknak a láblécébe kell elhelyezni.

 

A digitális formában leadott anyagokat a Szakmai Zsűri értékelése után megjelenítjük a LOSZ elektronikus felületein, ahol a közönség megismerheti. Ezzel egy időben a Pályázó is bemutathatja pályaművét saját elektronikus felületein.

A pályázati anyagokat a Szakmai Zsűri név nélkül értékeli.

 

A Szakmai Zsűri tagjai és a pályaművek elbírálásának menete:
A pályaművek értékelését, elbírálását felkérésünkre – mint eddig is minden évben – neves szakemberekből álló Zsűri végzi. A Szakmai Zsűri tagjai: dr. Bálint Imre Ybl díjas építész, Szenes István Ybl díjas belsőépítész, dr. Slézia József művészettörténész, Ebedli Gyula belsőépítész és Pozsonyi József belsőépítész. A szakmai zsűribe meghívást kap az előző évben nyertes Év Lakberendezője, aki véleményezési joggal élhet a zsűri felé, melynek feltétele, hogy adott évben nem nyújtott be pályázatot.

A Zsűri tagjai saját sorukból elnököt választanak. Az értékelést minden tag külön-külön végzi a LOSZ Ellenőrző Bizottságának, valamint Etikai Bizottságának egy-egy erre kijelölt tagjának jelenlétében. A Zsűri a munkákat pontozza és a pontszámok összesítését a Zsűri Elnöke, és a bizottsági személyek közösen végzik.

 

Értékelési szempontok:

 • eredetiség – kreativitás
 • funkcionalitás
 • színharmónia
 • részletgazdagság
 • első benyomás
 • anyagmennyiség
 • megjelenítés technika

Ha több pályamunka összesített pontszáma azonos, akkor a Zsűritagoktól kapott – eredetiség-kreativitás, funkcionalitás és színharmónia – elbírálási szempontok pontszámainak összessége lesz döntő a rangsorolásban.

A Szakmai Zsűri minden pályaműről – a helyezéstől függetlenül – írásos értékelést ad a pályázó részére.
A Szakmai Zsűri döntése ellen fellebbezési joggal nem élhet a pályázó.
A pályázónak lehetősége van, kizárólag a saját pontszámait megnézni – személyesen, a LOSZ irodában.

 

A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2019” szakmai nyertesének díjazása:

 • A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2019” cím elnyerője elismerő Oklevelet és egyedi tervezésű, a LOSZ logójával és a „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2019” felirattal ellátott Emlékdíjat kap.
 • A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2019” pályázat fődíjként kétnapos szakmai utat nyer a 2020. évi „i Saloni” – Milánói Bútorkiállítás és Vásárra. A díj részleteit a „Támogató cégek és díjak” menüpont tartalmazza.
 • Amennyiben a győztes pályázó LOSZ tag, és rendelkezik szakmai végzettséggel, úgy teljes jogú taggá válik és egy év tagdíjmentességet élvez. Amennyiben a győztes LOSZ tag még hallgató, úgy egy éves tagdíjmentességet élvez, mely a bizonyítvány megszerzésével válik teljes jogú LOSZ tagsággá.
 • Amennyiben a győztes pályázó külsős (a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy) és már rendelkezik szakirányú végzettséggel, úgy a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel. Amennyiben a külsős pályázó még hallgató, úgy a Szövetség egy éves „pártolói” tagságot ajánl fel, ami az időközben megszerzett bizonyítvány felmutatásával teljes jogú LOSZ tagsággá válik.
 • A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2019” címet annak elnyerője folyamatosan használhatja, kiadványaiban feltüntetheti.

 

A pályázat szakmai főtámogatói:

GEBERIT és MIELE

 

Különdíjak:
Szponzorok és egyéb cégek, kialakult szokásjog szerint, különböző értékes nyereményeket ajánlottak fel. A szponzorok listája és a felajánlások sora folyamatosan bővül, melyről a pályázó értesítést kap. Az aktuális lista megtekinthető a Szövetség internetes felületein is, a „Támogató cégek és díjak” menüpont alatt.
A különdíjaknak több esetben feltételt szabott a felajánló: a pályázatban szerepelnie kell a felajánló cég termékének. A pályázó egyéni felületén kialakított kérdőíven kell bejelölni, hogy mely támogató terméke jelenik meg a benyújtott pályázatban.

 

Közönségdíj:

A Szakmai Zsűri értékelését követően a pályaművek felkerülnek a LOSZ elektronikus felületeire, ahol sor kerül a közönségszavazásra. A szavazatok összesítését a Lakberendezők Országos Szövetsége Ellenőrző Bizottsága és Etikai Bizottsága felügyeli.

 • A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2019” pályázat közönségdíjasa elismerő Oklevelet kap.
 • Amennyiben a közönségdíjas pályázó LOSZ tag, úgy egy év tagdíjmentességet élvez.
 • Amennyiben a közönségdíjas pályázó külsős – a pályázati anyag leadásakor nem LOSZ tagsággal bíró személy – és már rendelkezik szakirányú végzettséggel, úgy a Szövetség egy éves teljes jogú LOSZ tagságot ajánl fel. Amennyiben a külsős pályázó még hallgató, úgy a Szövetség egy éves „pártolói” tagságot ajánl fel, ami az időközben megszerzett bizonyítvány felmutatásával teljes jogú LOSZ tagsággá válik.
 • A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2019 Közönségdíjasa” címet annak elnyerője folyamatosan használhatja, kiadványaiban feltüntetheti

 

Díjátadó:
2020. február 29. Tervezők Bálja – Hilton Budapest

 

További információ a LOSZ Titkárságán – a losz@lakberendezok.hu címen, illetve a +36 20 428 2739-es telefonszámon – kapható.

 

Törökbálint, 2019. december 27.

Lakberendezők Országos Szövetsége

 

 

1. számú melléklet

Feladat kiírás

 

A feladat egy zöldövezetben, újonnan épülő 110.2 m² + 14.5 m² erkély alapterületű első emeleti társasházi lakás berendezése. A fűtés, hűtés és melegvíz ellátás a társasház központi rendszerén keresztül történik. Minden helyiségben padlófűtés és mennyezeti hűtés van.
A fürdőszobákban a padlófűtés mellé törölközőszárítós radiátor is kerül.
A külső nyílászárók nem változtathatók, a belső nyílászárók és válaszfalak bonthatók, áthelyezhetők. A vizesblokk (konyha, fürdőszoba, WC) helye nem, de mérete változtatható.

A pályázati alaprajz a LOSZ weboldaláról tölthető le.

Családmodell:
Egy fiatal, harmincas éveiben járó házaspár a társasházi lakás lakója. Azzal a céllal vásárolták a lakást, hogy megvalósítsák első közös vállalkozásukat, egy lakáséttermet. Ezzel a vállalkozással szeretnék elkezdeni a közös jövőt, ami első lépése a majdani saját étterem megnyitásának. Gyermekük nincs, nem is tervezik még néhány évig, szeretnék a jövőjüket megalapozni a vállalkozás beindításával. A férj séf, néhány évig külföldön dolgozott, a feleség cukrász. Mindketten a modern gasztronómia elhivatott szerelmesei, egy jónevű étteremben dolgoznak. A funkcionalitás nagyon fontos számukra. Jó anyagi körülmények között élnek, de keményen megdolgoznak érte. Megengedhetik maguknak az igényesebb, drágább árkategóriát, amennyiben ezt indokoltnak tartják.

 

Igények:

 • Szeretnék úgy kialakítani a belső terek elrendezését, hogy teljesen elkülönüljön a lakásétterem és a családi privát élettér egymástól.
 • A lakásétterem részben szükség van egy zuhannyal ellátott olyan fürdőszobára, ahol a vendég séfek öltözhetnek, ill. tisztálkodhatnak. Ennek berendezését a Geberit kínálatából kell megoldani.
 • Továbbá szükség van egy különálló vendég WC-re is, ahol szintén Geberit termékek kerülnek betervezésre.
 • Ebben a részben kell megoldani a mosókonyha részt is, Miele mosógéppel és szárítógéppel felszerelve.
 • A lakásétteremben a kiváló minőségű ételek elkészítéséhez Miele konyhai készülékek kerülnek, fókuszálva a forma és funkció összhangjára, valamint az étteremben előforduló akár 12-14 fős társaságok igényeinek kielégítésre.
 • Az étkezőben biztosítani kell 14 fő kényelmes étkezését.
 • A konyha-étkezőt a hétköznapokban, amikor a lakásétterem nem üzemel, a család használja.
 • Privát részben szükség van egy nappalira, kényelmes hálószobára, gardróbra és a feltöltődést segítő fürdőszobára.
 • A házaspár igényli a legmodernebb világítástechnikát. (okos otthon, különleges fényhatások)

Kötelezően Miele termékekkel kell berendezni a konyhát, mosókonyhát, és Geberit termékeket kell használni a fürdőszobák és WC esetén. (kivétel azon termékek, melyek nem találhatóak meg a Miele és a Geberit kínálatában)

Javasoljuk az egyéb berendezésnél a pályázat támogatóinak termékeit előnyben részesíteni!
Az aktuális lista megtekinthető a Szövetség internetes felületein is, a „Támogató cégek és díjak” menüpont alatt.

A betervezendő termékekről a pályázók a támogató cégeknél tudnak érdeklődni.