LOSZ Év Lakberendezője 2022 pályázat

LOSZ Év Lakberendezője 2022 pályázat

2022 december 1.-én ünnepélyes díjátadó keretében sor került a LOSZ ÉV Lakberendezője 2022 pályázat eredményhirdetésére!

A Szakmai nyertesek mellett idén a Zsűri mindhárom kategóriában Szakmai különdíjast is hirdetett, valamint kiderült, kik nyerték a Közönségdíjakat!

 

Gratulálunk a díjazottaknak, és az összes pályázónak köszönjük a részvételt!


A LOSZ Év Lakberendezője 2022 pályázat Szakmai Fődíjasai:


„Az egyedi környezet kialakításához mindig magam tervezem a bútorokat is”

Beszélgetés Zsákai Gábor belsőépítész, lakberendezővel.
Vöröss Kata interjúja

Homeinfo interjú

„Lakberendezővé válni egy hosszabb útkeresés eredménye”

Beszélgetés Szőke Mónika lakberendezővel.
Vöröss Kata interjúja

Homeinfo interjú

„Megtalálni az egyensúlyt a dizájn és a funkció között”

Beszélgetés Dr. Herczeg Andrea lakberendezővel.
Vöröss Kata interjúja

Homeinfo interjú

A LOSZ Év Lakberendezője 2022 pályázat Szakmai Különdíjasai:


A LOSZ Év Lakberendezője 2022 pályázat Közönségdíjasai:


A 2022-es LOSZ Év Lakberendezője pályázatra beadott összes pályamű megtekinthető az alábbi gombra kattintva:


Közönségszavazás

A közönségszavazás indul: 2022. november 18-án, 09:00
A közönségszavazás zárul: 2022. november 30-án, 16:00

AMIT A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁSRÓL TUDNI KELL:

  1. Mind a három kategóriában legalább 1-1 pályaműre szavazni kell, hogy a szavazatok érvényesek legyenek.
  2. A pályaművek a listában mindig más, véletlenszerű sorrendben jelennek meg.
  3. Szavazni emailben igényelt személyes szavazó kód megadásával lehet.
  4. Egy szavazó kóddal egy pályaműre csak egyszer lehet szavazni.
  5. Szavazni csak a zsűri által Shortlist-be kiválasztott pályaművekre lehet.


Pozsonyi József

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy barátunk, az LOSZ ÉV Lakberendező pályázatok oszlopos zsűritagja, az Indagroup alapítója, Pozsonyi József belsőépítész, POZSI egy késő novemberi napon eltávozott.

Ars poetica: “Az ingergazdag, színes, változatos design szeretete, hiszen több összetevőből nagyobb kihívás a harmónia megteremtése. Az innováció folyamatos keresése, technológiában, formában, anyagban.”
Pozsonyi József felsőfokú tanulmányait az Ybl Miklós Műszaki Főiskola magasépítész szakán, majd a Budapesti Műszaki Egyetem, építészeti számítógépes ábrázolás szakmérnöki szakán végezte. Pályája kezdetén a bútor- és belsőépítészeti terveit saját maga kivitelezte, elsajátítva az asztalosszakma alapjait. Ehhez társult a fémipar szeretete, amely szerszámkészítő édesapjától származik. Egész tervezői munkásságára kihat a számítógépekkel történő foglalkozás, már 1992-ben, az első személyi számítógépek megjelenése idején animációs látványtervekkel kápráztatta el az ügyfeleit. 1994-től a Budapesti Műszaki Egyetem ipari forma szakmérnöki szakán képezte tovább magát. 1995-től alapító tulajdonosa és stúdióvezetője a Desidea Studio Kft.-nek egészen 2011-ig. A nemzetközi designmárkákat képviselő cégét, az Indagroupot haláláig vezette.

Hitvallása szerint a belsőépítészet alkalmazott művészet, nem öncélúan, hanem az ügyfél részére kell tervezni, az ő igényeinek kell megfelelni. Még abban a stílusban is meg kell találni a harmóniát, amellyel magánemberként nem tud teljesen azonosulni. Kísérletező alkata, az új utak keresése és a technikai innovációk iránti fogékonysága vezette el a 3D-s nyomtatással történő foglalkozásig. Utóbb a generatív parametrikus design állt érdeklődése középpontjában, amellyel a tervezés új perspektívája tárul fel a designerek előtt.

Nyugodj békében Pozsi!

 

Lezárult a LOSZ Év Lakberendezője pályázat!

 

A pályázat benyújtásának határideje 2022 november 2.-án lejárt, megtörtént a beadott munkák formai ellenőrzése és a pályázatokat átadtuk a Szakmai zsűrinek pontozásra. A pontszámok összesítése alapján a legjobb, legkiemelkedőbb pályázatok bejutnak a shortlistbe, ők vesznek majd részt a közönségszavazásban. November 17.-én a zsűritagok személyesen is találkoznak, hogy a shortlistbe jutottak közül kiválasszák minden kategória legjobbját.

A szakmai döntést követően november 18-án 8:00-kor indul a közönségszavazás. A közönségszavazással egyidőben zajlik a szponzor cégek által a különdíjazottak kiválasztása is.

A közönségszavazás november 30-án 16:00-kor zárul, majd december 1-én az ünnepélyes díjátadó keretében kihirdetjük a nyerteseket.


Kedves Tervezők!

Megújult formában meghirdetjük a 2022-es „LOSZ Év Lakberendezője” pályázatot!

 

A Lakberendezők Országos Szövetsége 18. alkalommal hirdeti meg az Év Lakberendezője pályázatot, amely a szakma legrangosabb hazai megmérettetése. A korábbi évek tapasztalatai, a szakmai zsűri, a pályázók és támogató cégek visszajelzései alapján az idei évben minden eddiginél több újítással találkozhatnak a résztvevők.

2022-ben a RAVAK szakmai főtámogatásával a hangsúly a fürdőszobákon van!

Idén a Pályakezdő kategóriában a megadott alaprajz alapján egy kétszintes családi ház tereit kell berendezni a pályázati feladatkiírás és családmodell szerint. A tervezés során figyelembe kell venni a tulajdonosok kortárs művészetek iránti szenvedélyét és ki kell alakítani egy privát szférától jól elkülönülő fotóstúdiót is.

Újdonság, hogy a szakmát gyakorló tervezők egy (vagy kettő!) már megvalósult munkájukkal jelentkezhetnek. Az Év Lakberendezője címért idén két kategóriában is lehet versenyezni:
az Otthon kategóriában megvalósult LAKÁSOKKAL lehet pályázni,
míg a Projekt kategóriában a NEM LAKÁS célú megvalósult munkákat várjuk (pl. iroda, kiadásra szánt lakás, szálláshely, étterem, üzlet stb.)

Számos partnercég idén is izgalmas nyereményekkel támogatja a pályázatot. Újdonságként networking workshopokat szervezünk, hogy a tervezők és a felajánló cégek kapcsolattartói gyümölcsöző együttműködést alakíthassanak ki. A résztvevők és szponzorok részére zárt facebook csoportot hozunk létre, ahol a pályázók választ kaphatnak a tervezés során felmerülő kérdéseikre.

Idén a Zsűritagok pontozása alapján felállított sorrend szerinti legjobb pályázatok bekerülnek a “Shortlistbe” és ezek a pályázatok vehetnek részt a Közönségszavazáson.

Létrehoztuk a Szponzori különdíjat, ahol a támogató cégek a 3 kategóriából együttvéve választják ki az általuk legjobbnak ítélt pályaművet és díjazzák alkotóját.

A pályázat leadási határideje: 2022. november 2. 16.00 óra, a díjátadó előreláthatóan december 1.-én lesz.

 

Hírekért, információkért figyeld pályázati oldalunkat!