Ilyen volt a legutóbbi LOSZ Kedd – látogatóban a Schneider Electric-nél

 

 

 

 

 

Meleg nyári délelőtt érkeztünk meg a Nordic Light irodaházba, ahol a Schneider Electric szívélyes vendéglátását élvezhettük. Tartottam a legtöbb irodában megszokott fagyos hangulattól –mármint ami a hőmérsékletet illeti–, ezért kiskabáttal a kezemben, felkészülten érkeztem. Az épületbe való belépés után azonban meglepetésként ért a kellemes hőérzet, ugyanis nem dermesztő hideg várt. Meghívónk, Forgács Anikó, key account manager barátságos fogadtatásban részesített minket és egész nap személyesen ügyelt a kényelmünkre.

 

 

 

A program folyamán 4 tematika mentén haladva ismertük meg a cég tevékenységét és termékeit:
Először Racsek Dániel, marketing vezetőtől tudhattuk meg, hogy a vállalat különös gondot fordít a környezetvédelemre, ezért nem vásárolnak például alapanyagot háborús övezetből vagy gyerekmunkával előállítottat. Katalógusok helyett elektronikus formában biztosítják a szükséges információkat a lakberendezők, a villanyszerelők és az ügyfeleik számára is. Gyakorlatilag már az összes új termékük teljesen „zöld”. Felhívta a figyelmünket a kapcsolj.hu weboldalra is, ahol könnyedén megtalálhatjuk a kínálatukban aktuálisan elérhető termékcsaládokat minden szükséges információval, választható színekkel, anyagokkal és árakkal együtt.

 

 

 

Egy ízletes szendvicskóstoló után Benkó Csaba, lakossági termékmanager kalauzolt minket hosszasan a kapcsolók világában. Részletesen bemutatta számunkra a különböző termékcsaládok jellemzőit, a választható lehetőségeket, mi pedig szorgalmasan tanulmányoztuk a körbeadott mintadarabokat. Mindegyikben közös, hogy jó minőséget képviselnek, az árkülönbségek a színválasztékból, az anyaghasználatból és a többféle funkcióból fakadnak. Kiemelném a szerelvények extravagáns színeit; különleges formáit; illetve a kőből, fából, fémből, üvegből, és bőrből készült exkluzív kereteket. Érdekesség még az egyedi mintával ellátható szerelvény és az új kültéri, IP55-ös kapcsolócsalád, mely lényegesen esztétikusabb az eddig megszokottnál és falba süllyesztett változatban is kapható!

 

 

Ezután sétát tettünk a Schneider Electric teljes irodaszintjén, ahol Veller Tamás, az okos megoldások szakértője vezetett minket. Kiderült az is, hogy a belépéskor általam is tapasztalt kellemes hőmérséklet, a meglepően kevés látható szerelvény, az előttünk fel-, nyomunkban pedig lekapcsolódó lámpák egyáltalán nem a véletlennek köszönhetőek. Ők fejlesztették és valósították meg ugyanis az irodaház automatizált rendszerét, mely külső beavatkozás nélkül tartja fenn folyamatosan az ott dolgozók komfortérzetét.

 

Az előadóba visszatérve megismerhettük a gyártófüggetlen KNX rendszert, melyre több ezer eszköz csatlakoztatható, legyen szó családi házakról, szállodákról vagy ipari létesítményekről. Tájékoztatást kaptunk az általa vezérelhető kényelmi funkciókról és az energia megtakarítási lehetőségekről is.

 

Zárásként gazdára talált egy értékes, hordozható szolár lámpa és Anikó biztosított minket arról, hogy bármilyen kérdés esetén szívesen segítenek, igény esetén közreműködnek árajánlat készítésében is, illetve kérésre rendelkezésre bocsájtják a bemutató bőröndjeiket is. Kiemelte, hogy a termékek fejlesztése kapcsán fontosnak tartják a lakberendezők és a villanyszerelők szempontjait, ezért a későbbiekben ebben is számítanak majd a véleményünkre.
A jó hangulatú, interaktív és nagyon hasznos szakmai program folytatása ősszel következik, amikor az okos rendszerek gyakorlati tudnivalóiról: a tervezésről, a szakiparok megfelelő kooperációjáról, a megvalósításáról lesz szó. Tehát aki még nem tudja, hogy mi a teendő, ha egy ügyfele okos házat szeretne, akkor találkozzunk ott!

 

Hompok Melinda
lakberendező
HoMe Design Studio